
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- robot kuchenny
- gałkownicę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 175°C
KROK 1: Ucieramy masło z cukrem
Miękkie masło wrzucamy do misy miksera. Ucierając, stopniowo dodajemy cukier. Na koniec dodajemy jajko. Miksujemy na jednolitą masę.
KROK 2: Przygotowujemy pozostałe składniki
W misce mieszamy mąkę, sodę, proszek do pieczenia. Czekoladę siekamy.
KROK 3: Formujemy ciastka i pieczemy
Do masy dodajemy suche składniki, miksujemy. Na końcu dodajemy czekoladę. Ciasto wyrabiamy rękoma. Za pomocą gałkownicy formujemy kulki, a następnie rozpłaszczamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C na 9-12 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie ciasteczka imbirowe
Są wegańskie, imbirowe i przypominają renifery! Ciasteczka Kingi na pewno zasmakują wszystkim, nie tylko najmłodszym fanom mikołajkowych słodkości!

Domowe jeżyki czekoladowo-bakaliowe
Słodkie kolce jeżyków Pawła zasmakują nie tylko najmłodszym! Spróbuj połączenia kruchych ciasteczek z czekoladową masą pełną migdałów i żurawin!

Kruche ciasteczka – przepis
Jesienne wieczory to więcej czasu na słodkie pieczenie! Wykorzystaj przepis Pawła na kruche ciasteczka w kształcie liści i zaproś do kuchni najmłodszych!

Czekoladowe ciasteczka z masą krówkową
Orzechowa masa krówkowa ukryta w podwójnym, czekoladowym ciastku! Wypróbuj przepis!

Zobacz przepisy
na święta
- Wielkanocny koktajl serniczkowy
- Wielkanocny deser w pucharkach
- Ciasto cytrynowo-pomarańczowe z migdałami
- Tradycyjne powidła śliwkowo-czekoladowe
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
- Mazurek z kremem pistacjowym
- Mazurek kajmakowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Limonkowa babka majonezowa
- Sernik z kajmakiem i migdałami
- Makowiec drożdżowy
- Babka marmurkowa
- Kotlety jajeczne
- Sernik bez spodu
- Tradycyjny żurek na zakwasie
- Zupa chrzanowa
- Babka wielkanocna
- Murzin wielkanocny
- Babka gotowana waniliowo-czekoladowa
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2187 dni temu
Ciasteczka pyszne, przepis prosty i szybki - udały się za pierwszym razem 💛 Wyszło idealnie 12 sztuk. /Tylko prawie zapomniałam dodać jajko, bo w kroku 1 nie jest napisane, żeby je dodać do masy i zmiksować przed wsypaniem suchych składników 😕 Na szczęście sprawdziłam jeszcze wszystko z filimikiem na YouTube i się udało 😄
odpowiedz
2186 dni temu
Rzeczywiście! Dziękujemy za czujność :) W tekście jajko dodane! :)
1138 dni temu
W pierwszym kroku jest napisane o jajku :))