
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- robot kuchenny
- gałkownicę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 175°C
KROK 1: Ucieramy masło z cukrem
Miękkie masło wrzucamy do misy miksera. Ucierając, stopniowo dodajemy cukier. Na koniec dodajemy jajko. Miksujemy na jednolitą masę.
KROK 2: Przygotowujemy pozostałe składniki
W misce mieszamy mąkę, sodę, proszek do pieczenia. Czekoladę siekamy.
KROK 3: Formujemy ciastka i pieczemy
Do masy dodajemy suche składniki, miksujemy. Na końcu dodajemy czekoladę. Ciasto wyrabiamy rękoma. Za pomocą gałkownicy formujemy kulki, a następnie rozpłaszczamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C na 9-12 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Leczo
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Zapiekanka ziemniaczana
- Makaron z boczniakami po azjatycku
- Pancakes z borówkami
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Ryż z jabłkami i cynamonem
- Chili con carne
- Spaghetti à la carbonara
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Krem z dyni
- Guacamole
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Sernik na zimno w słoiku
- Francuskie makaroniki
- Zupa pho z wołowiną
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
2295 dni temu
Ciasteczka pyszne, przepis prosty i szybki - udały się za pierwszym razem 💛 Wyszło idealnie 12 sztuk. /Tylko prawie zapomniałam dodać jajko, bo w kroku 1 nie jest napisane, żeby je dodać do masy i zmiksować przed wsypaniem suchych składników 😕 Na szczęście sprawdziłam jeszcze wszystko z filimikiem na YouTube i się udało 😄
odpowiedz
2293 dni temu
Rzeczywiście! Dziękujemy za czujność :) W tekście jajko dodane! :)
1246 dni temu
W pierwszym kroku jest napisane o jajku :))