zobacz film Ciasteczka z białą czekoladą

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • robot kuchenny
  • gałkownicę
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 175°C

KROK 1: Ucieramy masło z cukrem

Miękkie masło wrzucamy do misy miksera. Ucierając, stopniowo dodajemy cukier. Na koniec dodajemy jajko. Miksujemy na jednolitą masę.

KROK 2: Przygotowujemy pozostałe składniki

W misce mieszamy mąkę, sodę, proszek do pieczenia. Czekoladę siekamy.

KROK 3: Formujemy ciastka i pieczemy

Do masy dodajemy suche składniki, miksujemy. Na końcu dodajemy czekoladę. Ciasto wyrabiamy rękoma. Za pomocą gałkownicy formujemy kulki, a następnie rozpłaszczamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C na 9-12 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    2008 dni temu
    Ciasteczka pyszne, przepis prosty i szybki - udały się za pierwszym razem 💛 Wyszło idealnie 12 sztuk. /Tylko prawie zapomniałam dodać jajko, bo w kroku 1 nie jest napisane, żeby je dodać do masy i zmiksować przed wsypaniem suchych składników 😕 Na szczęście sprawdziłam jeszcze wszystko z filimikiem na YouTube i się udało 😄

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2006 dni temu
    Rzeczywiście! Dziękujemy za czujność :) W tekście jajko dodane! :)
  • Nadi Nadi
    959 dni temu
    W pierwszym kroku jest napisane o jajku :))

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!