Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- robot kuchenny
- gałkownicę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 175°C
KROK 1: Ucieramy masło z cukrem
Miękkie masło wrzucamy do misy miksera. Ucierając, stopniowo dodajemy cukier. Na koniec dodajemy jajko. Miksujemy na jednolitą masę.
KROK 2: Przygotowujemy pozostałe składniki
W misce mieszamy mąkę, sodę, proszek do pieczenia. Czekoladę siekamy.
KROK 3: Formujemy ciastka i pieczemy
Do masy dodajemy suche składniki, miksujemy. Na końcu dodajemy czekoladę. Ciasto wyrabiamy rękoma. Za pomocą gałkownicy formujemy kulki, a następnie rozpłaszczamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C na 9-12 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie ciasteczka imbirowe
Są wegańskie, imbirowe i przypominają renifery! Ciasteczka Kingi na pewno zasmakują wszystkim, nie tylko najmłodszym fanom mikołajkowych słodkości!
Domowe jeżyki czekoladowo-bakaliowe
Słodkie kolce jeżyków Pawła zasmakują nie tylko najmłodszym! Spróbuj połączenia kruchych ciasteczek z czekoladową masą pełną migdałów i żurawin!
Kruche ciasteczka – przepis
Jesienne wieczory to więcej czasu na słodkie pieczenie! Wykorzystaj przepis Pawła na kruche ciasteczka w kształcie liści i zaproś do kuchni najmłodszych!
Czekoladowe ciasteczka z masą krówkową
Orzechowa masa krówkowa ukryta w podwójnym, czekoladowym ciastku! Wypróbuj przepis!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Puszyste ciasto z borówkami
- Makaron z buraczanym pesto
- Lody smażone z sosem wiśniowo-imbirowym
- Florentynki migdałowe
- Kolorowe ciasteczka owsiano-czekoladowe
- Herbaciane paluszki
- Chlebek bananowy
- Truskawkowe eklerki
- Keks królewski
- Ciepłe lody malinowe w czekoladowym wafelku
- Trufle dyniowe z białą czekoladą
- Ciasteczka z ekspandowanych ziaren
- Ciasteczka cytrynowe
- Greckie pulpeciki z sosem tzatziki
- Sernikoblondie z owocami
- Wegesmalec ze skwarkami
- Leczo
- Biszkopt z białek
- Babka na parze
- Sans rival, czyli przekładaniec królewski z pistacjami
- Zupa z mango z imbirem i limonką
- Ajwar
- Przekąski sylwestrowe
- Sałatka z kaszy jaglanej z wędzonym twarogiem
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Seromakowiec
- Cookie box: ciasteczka maślane z orzechami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2008 dni temu
Ciasteczka pyszne, przepis prosty i szybki - udały się za pierwszym razem 💛 Wyszło idealnie 12 sztuk. /Tylko prawie zapomniałam dodać jajko, bo w kroku 1 nie jest napisane, żeby je dodać do masy i zmiksować przed wsypaniem suchych składników 😕 Na szczęście sprawdziłam jeszcze wszystko z filimikiem na YouTube i się udało 😄
odpowiedz
2006 dni temu
Rzeczywiście! Dziękujemy za czujność :) W tekście jajko dodane! :)
959 dni temu
W pierwszym kroku jest napisane o jajku :))