Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blender
  • kwadratową formę
  • moździerz

Krok 1: Przygotowujemy batony

Masło orzechowe i daktyle blendujemy na gładką masę. Dodajemy 1 szklankę orzechów, sól i ekstrakt z wanilii. Ponownie miksujemy na gładką konsystencję. Dodajemy resztkę orzechów pekan i pulsacyjnie rozdrabniamy orzechy, tak aby ich kawałki były wyczuwalne. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, dociskamy i wyrównujemy powierzchnię.

Krok 2: Przygotowujemy polewę

W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę, dodajemy masło orzechowe i napój ryżowy. Mieszamy. Polewę wylewamy na masę orzechową i równomiernie rozprowadzamy. Orzechy pekan i pistacje rozdrabniamy w moździerzu i posypujemy nimi polewę. Formę wstawiamy do lodówki na 3 godziny.

Schłodzone batony kroimy na mniejsze części. Dekorujemy jadalnymi kwiatami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram