Orzechowe ciasteczka z ciecierzycy
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobot MC Smart
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temp. 180°C

Sposób przygotowania:

KROK 1: BLENDUJEMY CIECIERZYCĘ

Ciecierzycę dokładnie opłukujemy z aquafaby. Następnie przekładamy ją do pojemnika miksującego i blendujemy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas: 45 sekund / prędkość: 7.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA CIASTECZKA

Ciecierzycę zgarniamy ze ścianek urządzenia i dodajemy do niej masło orzechowe oraz miód. Całość mieszamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas: 30 sekund / prędkość: 5. Następnie do pojemnika miksującego dodajemy odżywkę białkową, cynamon i ekstrakt waniliowy. Masę na ciasteczka mieszamy, wykorzystując te same ustawienia. Na koniec do pojemnika miksującego przesypujemy orzeszki ziemne i całość mieszamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas: 15 sekund / prędkość: 2.

KROK 3: PIECZEMY CIASTECZKA

Masę na ciasteczka nabieramy łyżką i formujemy z niej kulki, które następnie spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy przez ok. 15-17 minut w temp. 180°C i przed podaniem studzimy.

WSKAZÓWKA! Ciasteczka możemy udekorować według uznania: odrobiną roztopionej czekolady, masła orzechowego lub orzeszków ziemnych.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!