Chrupiące ciasteczka czekoladowe

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Wszystkie składniki, poza czekoladą, mieszamy w misce. Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej, a następnie dodajemy do suchych składników w misce. Tak przygotowaną masę nabieramy łyżeczką i układamy na pergaminie, formując 12-15 małych ciasteczek. Pozostawiamy do zestalenia się.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (27)

Avatar
  • Gość Gość
    137 dni temu
    świetny przepis na szybkie i pyszne ciasteczka :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    247 dni temu
    kuchnia lidla! przepraszam że to mówię ale ten przepis nie jest dobrze wytłumaczony niem pisze ani składników ani podanej temp, czasu pieczenia. jest to spoko przepis i ja go dzisiaj chciałam zrobić ale nie mogą bo kuchnia lidla nie napisała najważniejszych informacji.jutro do mnie przyjadą goście i przez waszy przepis niczym ich nie poczęstuje bo powiem że kuchnia lidla nie miałą zamiaru napisać dokładnego przepisu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PS. poprawcie go i wtedy go zrobię i napiszę jak wyszło.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    245 dni temu
    Wklejamy listę składników, która widnieje z lewej strony ekranu: Składniki 20 g pestek dyni 60 g pestek słonecznika 40 g orzeszków arachidowych 30 g orzechów włoskich (rozdrobnionych) 30 g płatków śniadaniowych musli 150 g czekolady mlecznej Fin Carré
  • Gość Gość
    241 dni temu
    Składniki ma Pani po lewej stronie poniżej "opisu" ciasteczek, gdyby jednak Pani tego nie znalazła, kopiuję tu: SKŁADNIKI 20 g pestek dyni 60 g pestek słonecznika 40 g orzeszków arachidowych 30 g orzechów włoskich (rozdrobnionych) 30 g płatków śniadaniowych musli 150 g czekolady mlecznej Fin Carré Co do czasu pieczenia ciasteczek... Nie piecze się ich :) W sposobie przyrządzania pisze wyraźnie "Pozostawiamy do zestalenia się". Wystarczy dokładnie przeczytać, przyjrzeć się stronie i już :) Teraz może Pani śmiało powiedzieć gościom, że ciasteczka mogły nie zostać przygotowane przez Pani gapiostwo i nieumiejętność czytania ze zrozumieniem, a nie dlatego, że Kuchnia Lidla nie miała zamiaru napisać dokładnego przepisu :) Pozdrawiam serdecznie i czekam z niecierpliwością na wiadomość "jak wyszło". :)
  • Gość Gość
    210 dni temu
    To jest przepis bez pieczenia
  • Gość Gość
    247 dni temu
    fajny przepis ale nie ma podanych składników tylko samo przygotowanie i w nim pisze : wymięszać wszystkie składniki poza czekoladą. ale ja się pytam jakie te składniki tego przepisu się nie da zrobić a naprawde fajny pomysł ale słabe wykonanie!!!!!!!!!!!!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    247 dni temu
    co ta za przepis!!!!!!!!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    255 dni temu
    Dobre pytanie. Może ktoś w końcu uzupełni ten przepis - minęły 3 lata od poprzedniego pytania. Co za badziew!!!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    247 dni temu
    jeju tutaj nawet nie ma podanych składników a w przepisie pisze wymięszać składniki poza czekoladą ale ja si,e pytam jakie składniki? fajny przepis ale nie da się go zrobić !!!!!!!!!
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    245 dni temu
    Składniki są podane w lewej części strony.
  • Gość Gość
    1412 dni temu
    A w jakiej temp i ile czasu trzeba piec?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1412 dni temu
    Drogi Gościu, to są ciasteczka, których się nie piecze :)
  • Gość Gość
    255 dni temu
    To co się robi?! Wypadało by napisać, że układamy na pergaminie (zazwyczaj oznacza to pieczenie) i czekamy aż zastygną albo coś... Może krótkie wyjaśnienie dla tych, którzy nie są jasnowidzami...?
  • Gość Gość
    255 dni temu
    Wystarczy mieć trochę rozumu ;)
  • Gość Gość
    255 dni temu
    Po twojej dziecinnej i nic nie wnoszącej do tematu odpowiedzi wnoszę, że rozum masz równie długi, jak czas pieczenia powyższych ciastek...
  • Gość Gość
    2049 dni temu
    pyszne

    odpowiedz

  • Natalia Natalia
    2083 dni temu
    pyszne !.. robie je juz drugi raz POLECAM ;)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2345 dni temu
    angeliko, mamy nadzieję, że częściej będziesz gościła w Cukierni Pawła i skusisz się na inne słodkości :)

    odpowiedz

  • angelika angelika
    2348 dni temu
    ummm pyszności, zrobiłam pół godzinki temu ale nie jako ciasteczka ale jako małe "pralinki" i zapakowałam w papilotki. Zamiast orzechów włoskich (nie lubię) dałam migdały :) Super przepis.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2543 dni temu
    mam podobny przepis ale nie zaszkodzi spróbowanie nowego . Przypominają mi ryżowe szyszki , a oto przepis : http://www.mojeciasto.pl/przepisy/szyszki-6309.html

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2606 dni temu
    serio zadałeś/aś takie pytanie? czy tylko na mądrale chciało się wyjść?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2619 dni temu
    Jedno pytanie: jak można rozpuścić czekoladę w kuchence mikrofalowej, skoro kuchenka mikrofalowa nie jest cieczą?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    255 dni temu
    Na tej samej zasadzie, co tężenie galaretki w garnku, który nie jest tężnią...
  • qwerty qwerty
    2626 dni temu
    Ciasteczka są przepyszne!!!! Polecam!!!!

    odpowiedz

  • Bożka Bożka
    2628 dni temu
    Dlaczego nie ma filmu?!

    odpowiedz

  • kamia kamia
    2638 dni temu
    mniam mniam:))))

    odpowiedz

  • Ola Ola
    2639 dni temu
    Bardzo fajny i prosty przepis na słodką przekąskę,chętnie przygotuję takie kuleczki.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram