Słodkie cake popsy w kształcie choinek

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
  • blaszkę o średnicy 22 cm
  • papier do pieczenia
  • sitko o drobnych oczkach
  • gumową szpatułkę

Przygotuj wcześniej:

Wszystkie składniki wyjmij z lodówki z wyprzedzeniem, by miały temperaturę pokojową.

Sposób przygotowania:

Krok 1: ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ

Czekoladę rozpuszczamy w rondelku z masłem oraz z cukrem. Odstawiamy do wystudzenia.

Gdy czekolada przestygnie, dodajemy jajka, cały czas mieszając. Dodajemy ekstrakt z wanilii.

Krok 2: PRZESIEWAMY SUCHE SKŁADNIKI

Mąkę z kakao, przyprawą do piernika i solą przesiewamy przez sitko o drobnych oczkach do masy czekoladowej. Całość mieszamy za pomocą gumowej szpatułki, aż składniki się połączą.

Krok 3: PIECZEMY CIASTO

Ciasto przelewamy do blaszki i pieczemy ok. 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia.

Krok 4: DEKORUJEMY CAKE POPSY

Wystudzone ciasto kroimy na 8 trójkątnych kawałków. W podstawę każdego trójkąta wbijamy laskę cukrową. Cake popsy dekorujemy dowolnie za pomocą lukru i cukrowych posypek.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!