
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blaszkę o średnicy 22 cm
- papier do pieczenia
- sitko o drobnych oczkach
- gumową szpatułkę
Przygotuj wcześniej:
Wszystkie składniki wyjmij z lodówki z wyprzedzeniem, by miały temperaturę pokojową.
Sposób przygotowania:
Krok 1: ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ
Czekoladę rozpuszczamy w rondelku z masłem oraz z cukrem. Odstawiamy do wystudzenia.
Gdy czekolada przestygnie, dodajemy jajka, cały czas mieszając. Dodajemy ekstrakt z wanilii.
Krok 2: PRZESIEWAMY SUCHE SKŁADNIKI
Mąkę z kakao, przyprawą do piernika i solą przesiewamy przez sitko o drobnych oczkach do masy czekoladowej. Całość mieszamy za pomocą gumowej szpatułki, aż składniki się połączą.
Krok 3: PIECZEMY CIASTO
Ciasto przelewamy do blaszki i pieczemy ok. 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 4: DEKORUJEMY CAKE POPSY
Wystudzone ciasto kroimy na 8 trójkątnych kawałków. W podstawę każdego trójkąta wbijamy laskę cukrową. Cake popsy dekorujemy dowolnie za pomocą lukru i cukrowych posypek.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto marchewkowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Golonka pieczona po bawarsku
- Śledzie po kaszubsku
- Boczek pieczony
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ryba po japońsku
- Uszka z grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Makowiec japoński
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Krokiety z mięsem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)