Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blaszkę o średnicy 22 cm
- papier do pieczenia
- sitko o drobnych oczkach
- gumową szpatułkę
Przygotuj wcześniej:
Wszystkie składniki wyjmij z lodówki z wyprzedzeniem, by miały temperaturę pokojową.
Sposób przygotowania:
Krok 1: ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ
Czekoladę rozpuszczamy w rondelku z masłem oraz z cukrem. Odstawiamy do wystudzenia.
Gdy czekolada przestygnie, dodajemy jajka, cały czas mieszając. Dodajemy ekstrakt z wanilii.
Krok 2: PRZESIEWAMY SUCHE SKŁADNIKI
Mąkę z kakao, przyprawą do piernika i solą przesiewamy przez sitko o drobnych oczkach do masy czekoladowej. Całość mieszamy za pomocą gumowej szpatułki, aż składniki się połączą.
Krok 3: PIECZEMY CIASTO
Ciasto przelewamy do blaszki i pieczemy ok. 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 4: DEKORUJEMY CAKE POPSY
Wystudzone ciasto kroimy na 8 trójkątnych kawałków. W podstawę każdego trójkąta wbijamy laskę cukrową. Cake popsy dekorujemy dowolnie za pomocą lukru i cukrowych posypek.
Zobacz podobne
przepisy
Słodkie wegańskie bułeczki Hot Cross Buns
Puszyste i pachnące bułeczki z rodzynkami, na świecie znane pod nazwą Hot Cross Buns. To klasyk Wielkanocy. Oznaczone są na wierzchu lukrem lub krzyżykiem z ciasta, co stanowi ich charakterystyczny znak.
Słodkie przekąski sylwestrowe
Poznaj pomysł Pawła Małeckiego na słodkiego sylwestra! Kilka musów, żel owocowy i Twój stół będzie uginał się od efektownych przekąsek!
Słodkie świąteczne wypieki
Wielkanocne wypieki mają w sobie coś wyjątkowego. Duża ilość bakalii, karmel, biały ser i cytrusy – same pyszności!
Słodkie włoskie smaki
Włochy to nie tylko aromatyczna pasta, ale również wyśmienite desery. Wypróbuj pistacjowe bronte lub migdałowe amaretti.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Czekoladki z masłem orzechowym
- Wielkanocna brioszka
- Wegańska pizza z grilla z karczochami i szpinakiem
- Suflety z serem munster
- Wegańska pieczeń z dyni
- Seler naciowy z serkiem pesto i kabanosami
- Sylwestrowe przekąski z ciasta francuskiego
- Sylwestrowe przekąski z ciasta owsianego
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- CIASTKA Á LA LASKI CUKROWE
- Trufle z batatów
- Miniomlety pomidorowe
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Ciasteczka żurawinowe
- Gofrowe kanapki z francuskimi serami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)