
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- foremkę do pieczenia (18x20 cm)
- papier do pieczenia
Przygotuj wcześniej
Masło wyjmij z lodówki i zostaw w temperaturze pokojowej, aby zmiękło.
Przygotowanie
Zagotowujemy śmietankę. Czekoladę deserową i mleczną łamiemy na mniejsze kawałki. Czekoladę zalewamy zagotowaną śmietanką. Chwilę czekamy i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Dodajemy masło, studzimy.
Posiekany kokos, płatki oraz posiekane migdały mieszamy, łączymy z czekoladą i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sernik pistacjowy
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pierniki
- Boczek pieczony
- Guacamole
- Makowiec japoński
- Mini burgery
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Piernik świąteczny
- Ryba z piekarnika
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Uszka z grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Łazanki
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
2786 dni temu
szkoda że nie podanej ma ilości kalorii i wartości odżywczych
Odpowiedz
2757 dni temu
zgadzam się z twoim komentarzem mi by to pomogło bardzo