Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- foremkę do pieczenia (18x20 cm)
- papier do pieczenia
Przygotuj wcześniej
Masło wyjmij z lodówki i zostaw w temperaturze pokojowej, aby zmiękło.
Przygotowanie
Zagotowujemy śmietankę. Czekoladę deserową i mleczną łamiemy na mniejsze kawałki. Czekoladę zalewamy zagotowaną śmietanką. Chwilę czekamy i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Dodajemy masło, studzimy.
Posiekany kokos, płatki oraz posiekane migdały mieszamy, łączymy z czekoladą i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
Zobacz podobne
przepisy
Chrupiące ciasteczka czekoladowe
Niezwykle prosta oraz smakowita przekąska pełna orzechów, pestek dyni i czekolady. Pokochają ją zarówno dzieci, jak i dorośli!
Przysmak czekoladowy
Słodka przekąska pełna czekolady i mnóstwa chrupiących orzechów. Bardzo smaczna i sycąca. Przygotujesz ją bez pieczenia!
Kruche ciastka kakaowo-migdałowe
Łatwe w przygotowaniu ciasteczka z migdałami, które upieczesz w kilka chwil. Ich mocno kakaowy smak urzekł już wielu!
Sajgonki z ciasta francuskiego
Chrupiące ciasteczka z bakaliowym farszem a do tego pikantny sos czekoladowy na bazie chili. Intrygujący, kuszący smak.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Okrasa łamie przepisy Pieczone ziemniaki z sosem i wędzonym pstrągiem
- Piersi kurczaka w greckiej marynacie z grilla
- Tartaletki ze szpinakiem
- Czekoladowy sen
- Migdałowe ciasteczka
- Trufle z białą czekoladą
- Pieczone piersi kurczaka z tapenadą i boczkiem
- Minitorcik migdałowy "Paris"
- Ciasto czekoladowo-owsiane
- Ciasto cytrynowo-pomarańczowe z migdałami
- Deser owocowy z płatkami owsianymi
- Gnocchi z letnimi warzywami
- Tarta waniliowa na spodzie z płatków cynamonowych
- Koktajl odbudowujący – orzechowo-czekoladowy
- Precel z łososiem
- Letnia zupa jarzynowa z ciecierzycą
- Empanadas z tuńczykiem i oliwkami
- Gofry na maślance z sosem z limonki i karmelu
- Pstrąg tęczowy w bekonie
- Podudzia kurczaka w sosie pomarańczowym
- Miodowo-pomarańczowy kurczak z pieczoną kalarepą
- Ucierane ciasto maślane z jabłkami i maślaną kruszonką
- Pesto z liści rzodkiewki
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Polędwiczka wieprzowa w czerwonym winie w kakaowym sosie z krokietami ziemniaczanymi
- Pizza z mięsem mielonym i suszonymi pomidorami
- Kanapka z grilla z serem i pomidorem
- Pierogi leniwe z orzechową okrasą
- Czeskie ciasteczka "zlepianki"
- Sałatka z makaronem i klopsikami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2410 dni temu
szkoda że nie podanej ma ilości kalorii i wartości odżywczych
odpowiedz
2381 dni temu
zgadzam się z twoim komentarzem mi by to pomogło bardzo