Chrupiące czekoladki

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • foremkę do pieczenia (18x20 cm)
  • papier do pieczenia

Przygotuj wcześniej

Masło wyjmij z lodówki i zostaw w temperaturze pokojowej, aby zmiękło. 

Przygotowanie

Zagotowujemy śmietankę. Czekoladę deserową i mleczną łamiemy na mniejsze kawałki. Czekoladę zalewamy zagotowaną śmietanką. Chwilę czekamy i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Dodajemy masło, studzimy.

Posiekany kokos, płatki oraz posiekane migdały mieszamy, łączymy z czekoladą i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    1664 dni temu
    szkoda że nie podanej ma ilości kalorii i wartości odżywczych

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1635 dni temu
    zgadzam się z twoim komentarzem mi by to pomogło bardzo

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!