
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- foremkę do pieczenia (18x20 cm)
- papier do pieczenia
Przygotuj wcześniej
Masło wyjmij z lodówki i zostaw w temperaturze pokojowej, aby zmiękło.
Przygotowanie
Zagotowujemy śmietankę. Czekoladę deserową i mleczną łamiemy na mniejsze kawałki. Czekoladę zalewamy zagotowaną śmietanką. Chwilę czekamy i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Dodajemy masło, studzimy.
Posiekany kokos, płatki oraz posiekane migdały mieszamy, łączymy z czekoladą i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
Zobacz podobne
przepisy
Chrupiące ciasteczka czekoladowe
Niezwykle prosta oraz smakowita przekąska pełna orzechów, pestek dyni i czekolady. Pokochają ją zarówno dzieci, jak i dorośli!

Przysmak czekoladowy
Słodka przekąska pełna czekolady i mnóstwa chrupiących orzechów. Bardzo smaczna i sycąca. Przygotujesz ją bez pieczenia!

Kruche ciastka kakaowo-migdałowe
Łatwe w przygotowaniu ciasteczka z migdałami, które upieczesz w kilka chwil. Ich mocno kakaowy smak urzekł już wielu!

Sajgonki z ciasta francuskiego
Chrupiące ciasteczka z bakaliowym farszem a do tego pikantny sos czekoladowy na bazie chili. Intrygujący, kuszący smak.

Komentarze (2)
2095 dni temu
szkoda że nie podanej ma ilości kalorii i wartości odżywczych
odpowiedz
2065 dni temu
zgadzam się z twoim komentarzem mi by to pomogło bardzo
zobacz wszystkie