Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- foremkę do pieczenia (18x20 cm)
- papier do pieczenia
Przygotuj wcześniej
Masło wyjmij z lodówki i zostaw w temperaturze pokojowej, aby zmiękło.
Przygotowanie
Zagotowujemy śmietankę. Czekoladę deserową i mleczną łamiemy na mniejsze kawałki. Czekoladę zalewamy zagotowaną śmietanką. Chwilę czekamy i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Dodajemy masło, studzimy.
Posiekany kokos, płatki oraz posiekane migdały mieszamy, łączymy z czekoladą i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
Zobacz podobne
przepisy
Chrupiące ciasteczka czekoladowe
Niezwykle prosta oraz smakowita przekąska pełna orzechów, pestek dyni i czekolady. Pokochają ją zarówno dzieci, jak i dorośli!
Przysmak czekoladowy
Słodka przekąska pełna czekolady i mnóstwa chrupiących orzechów. Bardzo smaczna i sycąca. Przygotujesz ją bez pieczenia!
Kruche ciastka kakaowo-migdałowe
Łatwe w przygotowaniu ciasteczka z migdałami, które upieczesz w kilka chwil. Ich mocno kakaowy smak urzekł już wielu!
Sajgonki z ciasta francuskiego
Chrupiące ciasteczka z bakaliowym farszem a do tego pikantny sos czekoladowy na bazie chili. Intrygujący, kuszący smak.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ryba po japońsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Przekąski sylwestrowe
- Błyskawiczne pierniczki
- Sałatka gyros
- Kutia
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny makowiec
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Piernik staropolski
- Ciasto na pierogi
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2473 dni temu
szkoda że nie podanej ma ilości kalorii i wartości odżywczych
odpowiedz
2444 dni temu
zgadzam się z twoim komentarzem mi by to pomogło bardzo