Ciasteczka migdałowo-kokosowe w czekoladzie
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart
  • piekarnik rozgrzany do temp. 180°C (funkcja góra-dół)
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

KROK 1: MIESZAMY SKŁADNIKI

Do misy termorobota MC Smart dajemy płatki migdałowe, pestki dyni, wiórki kokosowe, miód, jajko, ekstrakt waniliowy oraz sól. Całość mieszamy w termorobocie MC Smart, używając programu wg ustawień własnych / czas 60 sekund / obroty 2. Myjemy misę urządzenia.

KROK 2: FORMUJEMY CIASTECZKA

Uzyskaną w wyniku mieszania masę nabieramy na łyżeczkę i formujemy 8 równej wielkości ciasteczek, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

KROK 3: PIECZEMY CIASTECZKA

Blachę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i pieczemy ciasteczka około 12-15 minut, aż do momentu, gdy się zarumienią. Ciasteczka po wyjęciu z piekarnika studzimy.

KROK 4: ROZTAPIAMY GORZKĄ CZEKOLADĘ

Do misy termorobota MC Smart dajemy połamaną na małe kawałki gorzką czekoladę i roztapiamy ją, używając programu wg ustawień własnych / czas 4 minuty 30 sekund / temperatura 60°C / obroty 1.

KROK 5: DEKORUJEMY CIASTECZKA CZEKOLADĄ

Roztopioną czekoladę przelewamy do miseczki. Ciasteczka zanurzamy do połowy w czekoladzie i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!