Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- piekarnik rozgrzany do temp. 180°C (funkcja góra-dół)
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: MIESZAMY SKŁADNIKI
Do misy termorobota MC Smart dajemy płatki migdałowe, pestki dyni, wiórki kokosowe, miód, jajko, ekstrakt waniliowy oraz sól. Całość mieszamy w termorobocie MC Smart, używając programu wg ustawień własnych / czas 60 sekund / obroty 2. Myjemy misę urządzenia.
KROK 2: FORMUJEMY CIASTECZKA
Uzyskaną w wyniku mieszania masę nabieramy na łyżeczkę i formujemy 8 równej wielkości ciasteczek, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
KROK 3: PIECZEMY CIASTECZKA
Blachę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i pieczemy ciasteczka około 12-15 minut, aż do momentu, gdy się zarumienią. Ciasteczka po wyjęciu z piekarnika studzimy.
KROK 4: ROZTAPIAMY GORZKĄ CZEKOLADĘ
Do misy termorobota MC Smart dajemy połamaną na małe kawałki gorzką czekoladę i roztapiamy ją, używając programu wg ustawień własnych / czas 4 minuty 30 sekund / temperatura 60°C / obroty 1.
KROK 5: DEKORUJEMY CIASTECZKA CZEKOLADĄ
Roztopioną czekoladę przelewamy do miseczki. Ciasteczka zanurzamy do połowy w czekoladzie i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Włoskie ciasteczka Cantuccini
Jesteś ciekaw, jak smakują ciasteczka cantuccini inspirowane kuchnią włoską? Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego i przygotuj je w domu!
Francuskie makaroniki
Klasyka francuskiego cukiernictwa - makaroniki przełożone pysznym kremem!
Wegańskie bounty owocowe
Przygotuj kokosowe batony z owocami i polewą czekoladową! To doskonały pomysł na słodką przekąskę w ciągu dnia!
Kuleczki energetyczne
Idealna, wegańska, słodka przekąska bez pieczenia. Jest pełna wartościowych składników, które dodadzą energii w ciągu zabieganego dnia. Sprawdź, jak szybko i łatwo ją przygotować!
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)