Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
Krok 1: Przygotowanie kuleczek
Migdały, płatki owsiane, jagody goji, daktyle, olej kokosowy, kakao i sól umieścić w pojemniku miksującym i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 6. Przełożyć do innego naczynia i lekko zwilżonymi dłońmi formować z masy kulki wielkości orzecha włoskiego, powinno ich wyjść ok. 15 sztuk.
Krok 2: Dekoracja kuleczek
Połowę kulek obtoczyć w wiórkach kokosowych, drugą połowę w nasionach chia. Od razu podawać lub przechowywać w lodówce.
RADY
W lodówce w zamkniętym pojemniku kulki mogą leżeć około tygodnia.
Można je obtoczyć także w maku, mielonych migdałach, kakao lub innych ziarnach.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Burek ze szpinakiem
- Guacamole
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Śledzie po kaszubsku
- Piernik świąteczny
- Spaghetti carbonara
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kutia
- Ciasto na pierogi
- Krokiety z mięsem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Domek z piernika
- Mini burgery
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)