Kuleczki energetyczne
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

Krok 1: Przygotowanie kuleczek

Migdały, płatki owsiane, jagody goji, daktyle, olej kokosowy, kakao i sól umieścić w pojemniku miksującym i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 6. Przełożyć do innego naczynia i lekko zwilżonymi dłońmi formować z masy kulki wielkości orzecha włoskiego, powinno ich wyjść ok. 15 sztuk.

Krok 2: Dekoracja kuleczek

Połowę kulek obtoczyć w wiórkach kokosowych, drugą połowę w nasionach chia. Od razu podawać lub przechowywać w lodówce.

RADY

W lodówce w zamkniętym pojemniku kulki mogą leżeć około tygodnia.

Można je obtoczyć także w maku, mielonych migdałach, kakao lub innych ziarnach.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!