Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
Krok 1: Przygotowanie kuleczek
Migdały, płatki owsiane, jagody goji, daktyle, olej kokosowy, kakao i sól umieścić w pojemniku miksującym i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 6. Przełożyć do innego naczynia i lekko zwilżonymi dłońmi formować z masy kulki wielkości orzecha włoskiego, powinno ich wyjść ok. 15 sztuk.
Krok 2: Dekoracja kuleczek
Połowę kulek obtoczyć w wiórkach kokosowych, drugą połowę w nasionach chia. Od razu podawać lub przechowywać w lodówce.
RADY
W lodówce w zamkniętym pojemniku kulki mogą leżeć około tygodnia.
Można je obtoczyć także w maku, mielonych migdałach, kakao lub innych ziarnach.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasteczka z ciecierzycy
Lekkie, z ciecierzycy i pełne owoców – ciasteczka według przepisu Kingi to fitalternatywa dla kalorycznych słodkości!
Ciasteczka marchewkowo-bananowe
Doskonałe ciasteczka na drugie śniadanie! Łatwe, szybkie w wykonaniu. Można je chrupać na przerwie w szkole!
Lekkie ciasteczka z komosą ryżową
Pyszne ciasteczka bez glutenu, bez laktozy i… bez pieczenia! Zobacz, jak przygotować ciasteczka z komosy ryżowej!
Kulki mocy z miechunką
Słodko-gorzkie kulki kokosowe z miechunką to idealna przekąska o każdej porze! Są proste w przygotowaniu i pyszne! Musisz ich spróbować!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Sernik krakowski
- Domek z piernika
- Ciasto na pierogi
- Piernik staropolski
- Wigilijny makowiec
- Ciasto marchewkowe
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)