Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
Krok 1: Przygotowanie kuleczek
Migdały, płatki owsiane, jagody goji, daktyle, olej kokosowy, kakao i sól umieścić w pojemniku miksującym i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 6. Przełożyć do innego naczynia i lekko zwilżonymi dłońmi formować z masy kulki wielkości orzecha włoskiego, powinno ich wyjść ok. 15 sztuk.
Krok 2: Dekoracja kuleczek
Połowę kulek obtoczyć w wiórkach kokosowych, drugą połowę w nasionach chia. Od razu podawać lub przechowywać w lodówce.
RADY
W lodówce w zamkniętym pojemniku kulki mogą leżeć około tygodnia.
Można je obtoczyć także w maku, mielonych migdałach, kakao lub innych ziarnach.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasteczka z ciecierzycy
Lekkie, z ciecierzycy i pełne owoców – ciasteczka według przepisu Kingi to fitalternatywa dla kalorycznych słodkości!
Ciasteczka marchewkowo-bananowe
Doskonałe ciasteczka na drugie śniadanie! Łatwe, szybkie w wykonaniu. Można je chrupać na przerwie w szkole!
Lekkie ciasteczka z komosą ryżową
Pyszne ciasteczka bez glutenu, bez laktozy i… bez pieczenia! Zobacz, jak przygotować ciasteczka z komosy ryżowej!
Kulki mocy z miechunką
Słodko-gorzkie kulki kokosowe z miechunką to idealna przekąska o każdej porze! Są proste w przygotowaniu i pyszne! Musisz ich spróbować!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Przysmak czekoladowy
- Sałatka z rukolą i gruszką
- Kurczak w sojowej marynacie
- Czekolada mleczna z orzechami laskowymi i biała czekolada z karmelizowanymi migdałami i pistacjami
- Pożywne szkolne bułeczki z szynką
- Ciasto orzechowe z jabłkami i śliwkami
- Jajka po rosyjsku
- Mintaj z sosem bordelaise
- Bułeczki z serem i koperkiem
- Smoothie z wodą kokosową
- Jajka zapiekane w formie na muffiny
- Tort Bellini
- Tarta czekoladowo-kawowa z jagodami
- Lody arbuzowe na patyku
- Dżem z boczku
- Papaya bowl z kremem jogurtowym
- Lekkie ciasteczka z komosą ryżową
- Wegańskie bajgle buraczane
- Obiadowa sałatka z kukurydzą
- Carpaccio z pieczarek z serem Mahon
- Rolada bakaliowa
- Duszony por
- Nadziewane daktyle w czekoladzie
- Batony bez pieczenia idealne po treningu
- Tarta z owocami kaki
- Ciasteczka jaglano-kokosowe
- Japońska kanapka onigirazu
- Wytrawne cake popsy w kształcie choinek
- Sałatka śledziowa à la śląskie hekele
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)