Ciasteczka marchewkowo-bananowe

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blender
  • tarkę
  • blachę piekarnikową
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

KROK 1: Przygotowujemy ciasto na ciasteczka

Banany miksujemy. Jajka ubijamy chwilę w osobnej misce i łączymy z bananami. Dodajemy mąkę, startą marchewkę i posiekane żurawiny. Całość mieszamy. Dodajemy płatki owsiane. Dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję.

KROK 2: Pieczemy ciasteczka

Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Papier smarujemy olejem. Nakładamy łyżką porcje ciasta, zachowując odstępy między nimi. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Pieczemy ok. 15-20 minut.

KROK 3: Dekorujemy ciasteczka

Upieczone ciasteczka oprószamy cynamonem lub startą na małych oczkach czekoladą.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    365 dni temu
    Czy może być inna mąka - kukurydziana, tortowa?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    363 dni temu
    Możesz użyć mąki owsianej, jaglanej lub pszennej tortowej. Przy zamianie mąki dość trudno jest przewidzieć dokładny efekt, więc najlepszą metodą będzie eksperymentowanie na mniejszej ilości ciasta i wybranie idealnego produktu na podstawie takich testów :)
  • Gość Gość
    445 dni temu
    Pycha ciastka :) Dziękuję za przepis!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!