
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
- tarkę
- blachę piekarnikową
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
KROK 1: Przygotowujemy ciasto na ciasteczka
Banany miksujemy. Jajka ubijamy chwilę w osobnej misce i łączymy z bananami. Dodajemy mąkę, startą marchewkę i posiekane żurawiny. Całość mieszamy. Dodajemy płatki owsiane. Dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję.
KROK 2: Pieczemy ciasteczka
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Papier smarujemy olejem. Nakładamy łyżką porcje ciasta, zachowując odstępy między nimi. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Pieczemy ok. 15-20 minut.
KROK 3: Dekorujemy ciasteczka
Upieczone ciasteczka oprószamy cynamonem lub startą na małych oczkach czekoladą.
Zobacz podobne
przepisy
Markizy owsiane z marchewką i konfiturą truskawkową
Pyszne ciasteczka na bazie tartej marchewki i płatków owsianych, a do tego słodki sos owocowy. Pomysł na zdrowy deser!

Energetyczne batony
Domowe, energetyczne batony, które możesz zabrać do pracy lub dać dziecku do szkoły!

Wegańskie ciasteczka marchewkowe z kremem
Roślinne i idealne na śniadanie lub przekąskę! Ciasteczka marchewkowe wg przepisu Kingi zachwycą Cię kremowym nadzieniem.

Ciasteczka z białą czekoladą
Łatwe ciasteczka z białą czekoladą możecie przygotować całą rodziną! Bawcie się pieczeniem razem z Pawłem Małeckim!

Komentarze (3)
472 dni temu
Czy może być inna mąka - kukurydziana, tortowa?
odpowiedz
469 dni temu
Możesz użyć mąki owsianej, jaglanej lub pszennej tortowej. Przy zamianie mąki dość trudno jest przewidzieć dokładny efekt, więc najlepszą metodą będzie eksperymentowanie na mniejszej ilości ciasta i wybranie idealnego produktu na podstawie takich testów :)
552 dni temu
Pycha ciastka :) Dziękuję za przepis!
odpowiedz
zobacz wszystkie