Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blender
  • blachę piekarnikową
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 185°C

Krok 1: Wyrabiamy ciasto

Wyrabiamy ciasto

Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki. Następnie dodajemy miękkie masło, miód, jajo oraz zmiksowane mango. Wszystko dokładnie wyrabiamy, aż powstanie gęsta masa.

 

 

Krok 2: Zawijamy ciasto w folię

Zawijamy ciasto w folię

Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na około 30 minut.

 


 

Krok 3: Układamy ciasto na blasze

Układamy ciasto na blasze

Ciasto formujemy w kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko przygniatamy dłonią, zachowując odstępy. Ciastka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 185°C przez 12-15 minut.


 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (8)

Avatar
  • kiwi00 kiwi00
    29 dni temu
    Ciasteczka rewelacyjne! :) Myślę,że z musem dyniowym albo gruszkowym będą również pyszne.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    27 dni temu
    Brzmi smacznie! :)
  • Gość Gość
    35 dni temu
    Nie wiem czy to coś z tym przepisem jest nie tak, czy ja coś źle zrobiłam, ale ciasto wyszło mi zdecydowanie za rzadkie :(

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    33 dni temu
    Być może mango dało zbyt wiele wilgoci. W takim przypadku należy dodać więcej płatków owsianych i mąki :)
  • Gość Gość
    299 dni temu
    wszystko OK ale to mango...

    odpowiedz

  • Gość Gość
    385 dni temu
    Czy można użyć inny owoc niż mango? Jeśli tak to proszę o informację jakie, Pozdrawiam!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    384 dni temu
    Możesz dodać brzoskwinie :)
  • trauskawka trauskawka
    499 dni temu
    witam, bardzo prosze o przepis z ciatem filo !!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram