
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- blachę piekarnikową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 185°C
Krok 1: Wyrabiamy ciasto
Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki. Następnie dodajemy miękkie masło, miód, jajo oraz zmiksowane mango. Wszystko dokładnie wyrabiamy, aż powstanie gęsta masa.
Krok 2: Zawijamy ciasto w folię
Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na około 30 minut.
Krok 3: Układamy ciasto na blasze
Ciasto formujemy w kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko przygniatamy dłonią, zachowując odstępy. Ciastka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 185°C przez 12-15 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasteczka z wróżbą
Przygotuj cynamonowe ciasteczka, w których ukryjesz niejedną wróżbę. Zobacz, jaką wylosował dla siebie Paweł Małecki!

Hiszpańskie ciasteczka migdałowe
Pyszne ciasteczka łączące smak migdałów i pomarańczy – wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!

Kolorowe ciasteczka owsiano-czekoladowe
Szybki i łatwy przepis na słodki przysmak. Na kruche, pachnące masłem i czekoladą ciasteczka skusi się niejeden łasuch.

Sernik mango z białą czekoladą
Tradycyjne ciasto w nietypowym wydaniu! Dojrzałe mango nadaje mu egzotycznego smaku, a całość wzbogaca biała czekolada.

Zobacz przepisy
na lato
- Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i czosnkiem
- Musaka grecka
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Gnocchi alla sorrentina – zapiekane gnocchi z pomidorami
- Risotto z cukinią
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Pulpety w sosie własnym
- Spaghetti bolognese
- Zapiekanka ziemniaczana
- Cynamonki z ciasta francuskiego – przepis
- Chlebek bananowy
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Kartacze z mięsem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
2417 dni temu
Ciasteczka rewelacyjne! :) Myślę,że z musem dyniowym albo gruszkowym będą również pyszne.
odpowiedz
2415 dni temu
Brzmi smacznie! :)
2423 dni temu
Nie wiem czy to coś z tym przepisem jest nie tak, czy ja coś źle zrobiłam, ale ciasto wyszło mi zdecydowanie za rzadkie :(
odpowiedz
2421 dni temu
Być może mango dało zbyt wiele wilgoci. W takim przypadku należy dodać więcej płatków owsianych i mąki :)
2687 dni temu
wszystko OK ale to mango...
odpowiedz
2773 dni temu
Czy można użyć inny owoc niż mango? Jeśli tak to proszę o informację jakie, Pozdrawiam!
odpowiedz
2772 dni temu
Możesz dodać brzoskwinie :)
2887 dni temu
witam, bardzo prosze o przepis z ciatem filo !!
odpowiedz