Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- blachę piekarnikową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 185°C
Krok 1: Wyrabiamy ciasto
Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki. Następnie dodajemy miękkie masło, miód, jajo oraz zmiksowane mango. Wszystko dokładnie wyrabiamy, aż powstanie gęsta masa.
Krok 2: Zawijamy ciasto w folię
Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na około 30 minut.
Krok 3: Układamy ciasto na blasze
Ciasto formujemy w kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko przygniatamy dłonią, zachowując odstępy. Ciastka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 185°C przez 12-15 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasteczka z wróżbą
Przygotuj cynamonowe ciasteczka, w których ukryjesz niejedną wróżbę. Zobacz, jaką wylosował dla siebie Paweł Małecki!
Hiszpańskie ciasteczka migdałowe
Pyszne ciasteczka łączące smak migdałów i pomarańczy – wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!
Kolorowe ciasteczka owsiano-czekoladowe
Szybki i łatwy przepis na słodki przysmak. Na kruche, pachnące masłem i czekoladą ciasteczka skusi się niejeden łasuch.
Sernik z białą czekoladą i mango
Tradycyjne ciasto w nietypowym wydaniu! Dojrzałe mango nadaje mu egzotycznego smaku, a całość wzbogaca biała czekolada.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sznycel w panierce owsianej z sałatką z ziemniaków
- Ciastka z jabłkami
- Ciasto czekoladowo-owsiane
- Chutney z pomidorów i mango
- Markizy owsiane z marchewką i konfiturą truskawkową
- Ciasteczka makowo-migdałowe
- Smażony seler z boczkiem i migdałami
- Dacquoise kakaowo-orzechowe
- Babeczki z jeżynami
- Kokosowa konfitura z mango
- Owoce z kruszonką owsianą
- Domowe jeżyki czekoladowo-bakaliowe
- Sernik na zimno z mango
- Smoothie „Energia”
- Galette gryczany z pomidorami
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Migdałowe ciasteczka
- Megakanapka z marynowanym schabem i pesto z rukoli
- Sernik czekoladowy
- Ciasteczka owsiane z mango
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Ciastka pisanki
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Wieniec wielkanocny
- Hummus grzybowy
- Kotleciki z batatów i kaszy
- Kotleciki jagnięce
- Nalewka z głogu
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
2195 dni temu
Ciasteczka rewelacyjne! :) Myślę,że z musem dyniowym albo gruszkowym będą również pyszne.
odpowiedz
2193 dni temu
Brzmi smacznie! :)
2201 dni temu
Nie wiem czy to coś z tym przepisem jest nie tak, czy ja coś źle zrobiłam, ale ciasto wyszło mi zdecydowanie za rzadkie :(
odpowiedz
2199 dni temu
Być może mango dało zbyt wiele wilgoci. W takim przypadku należy dodać więcej płatków owsianych i mąki :)
2465 dni temu
wszystko OK ale to mango...
odpowiedz
2551 dni temu
Czy można użyć inny owoc niż mango? Jeśli tak to proszę o informację jakie, Pozdrawiam!
odpowiedz
2550 dni temu
Możesz dodać brzoskwinie :)
2665 dni temu
witam, bardzo prosze o przepis z ciatem filo !!
odpowiedz