Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blender
  • blachę piekarnikową
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 185°C

Krok 1: Wyrabiamy ciasto

Wyrabiamy ciasto

Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki. Następnie dodajemy miękkie masło, miód, jajo oraz zmiksowane mango. Wszystko dokładnie wyrabiamy, aż powstanie gęsta masa.

 

 

Krok 2: Zawijamy ciasto w folię

Zawijamy ciasto w folię

Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na około 30 minut.

 


 

Krok 3: Układamy ciasto na blasze

Układamy ciasto na blasze

Ciasto formujemy w kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko przygniatamy dłonią, zachowując odstępy. Ciastka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 185°C przez 12-15 minut.


 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • trauskawka trauskawka
    18 dni temu
    witam, bardzo prosze o przepis z ciatem filo !!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram