zobacz film

Kinga Paruzel i Ala'AntkoweBLW

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • formę do pieczenia o wymiarach 24 x 28 cm
  • wielofunkcyjny robot kuchenny
  • gałkownicę do lodów lub łyżkę

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA CHLEBEK

Płatki łączymy z ziarnami w dużej misce. W rondelku podgrzewamy na małym ogniu krem kokosowy lub masło orzechowe z syropem klonowym, tylko do momentu, w którym rozpuszczą się i połączą. Następnie przelewamy rozpuszczone składniki do płatków i dokładnie mieszamy.

Tak przygotowaną masę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównujemy, dociskamy i odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę, by stwardniała.

Krok 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI LODÓW

Stałą część schłodzonego mleczka kokosowego łączymy z jogurtem i mrożonymi owocami. Miksujemy. Gotową masę lodową wkładamy do zamrażarki na co najmniej 1 godzinę, by stężała.

Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY KANAPKI

Blok chlebka kroimy w równe kwadraty. Nakładamy na każdy kulkę lodów i owoce (truskawki kroimy w ćwiartki). Kanapkę możemy nakryć z wierzchu drugim kawałkiem chlebka.

Podajemy tuż po przygotowaniu lub przechowujemy w zamrażarce.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Justyna Justyna
    124 dni temu
    gdzie można kupić jogurt kokosowy.?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    124 dni temu
    Justyno, jogurt kokosowy, który został użyty w przepisie, kupisz w Lidlu :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram