
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- rozdrabniacz
- patelnię
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MIKSUJEMY BUŁKĘ, GOTUJEMY MAKARON
Bułkę miksujemy w rozdrabniaczu. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
KROK 2: SMAŻYMY CZOSNEK I BUŁKĘ
Rozgrzewamy dużą patelnię razem z 3 łyżkami oliwy. Podsmażamy czosnek pokrojony w plasterki oraz rozdrobnioną bułkę. Całość smażymy przez ok. 3-4 minuty. Dodajemy odrobinę skórki startej z cytryny. Oprószamy solą. Mieszamy. Opcjonalnie dodajemy odrobinę ugotowanej kaszy.
KROK 3: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Całość przekładamy do miski. Na tę samą patelnię wylewamy 2 łyżki oliwy, dodajemy szpinak. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy, aż zmniejszy swoją objętość. Dodajemy ugotowany makaron. Posypujemy przygotowaną wcześniej posypką.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Jak przygotować sos holenderski?
- Bruschetta z pomidorami
- Zupa gyros
- Spaghetti carbonara
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Butter chicken
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Papryka faszerowana z oliwkami
- Jak myć warzywa i owoce?
- Jak zrobić idealny bekon?
- Jak robić ozdoby z masy cukrowej?
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)