Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- rozdrabniacz
- patelnię
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MIKSUJEMY BUŁKĘ, GOTUJEMY MAKARON
Bułkę miksujemy w rozdrabniaczu. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
KROK 2: SMAŻYMY CZOSNEK I BUŁKĘ
Rozgrzewamy dużą patelnię razem z 3 łyżkami oliwy. Podsmażamy czosnek pokrojony w plasterki oraz rozdrobnioną bułkę. Całość smażymy przez ok. 3-4 minuty. Dodajemy odrobinę skórki startej z cytryny. Oprószamy solą. Mieszamy. Opcjonalnie dodajemy odrobinę ugotowanej kaszy.
KROK 3: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Całość przekładamy do miski. Na tę samą patelnię wylewamy 2 łyżki oliwy, dodajemy szpinak. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy, aż zmniejszy swoją objętość. Dodajemy ugotowany makaron. Posypujemy przygotowaną wcześniej posypką.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
- Guacamole
- Pistacjowy sernik baskijski
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Mini burgery
- Sernik pistacjowy
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ryba po japońsku
- Makowiec japoński
- Boczek pieczony
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pierniki
- Nuggetsy z kurczaka
- Sałatka gyros
- Zupa grzybowa z makaronem
- Spaghetti carbonara
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Śledzie po kaszubsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
58 dni temu
Kiedy dodajemy mleko?
Odpowiedz
57 dni temu
Dziękujemy za uważne czytanie! W tym przepisie nie używamy mleka, trafiło na listę składników w wyniku błędu.