
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy makaron
Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Boczek kroimy na kawałki i podsmażamy na patelni, aż będzie chrupiący.
Krok 2: Podsmażamy zioła z masłem
Zioła myjemy, osuszamy, listki lub igiełki obrywamy. Masło rozpuszczamy na patelni. Dodajemy tymianek, rozmaryn oraz szałwię i podsmażamy przez 1-2 minuty. Dodajemy bazylię i smażymy wszystko razem przez 30 sekund, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Podajemy danie
Makaron odcedzamy i przekładamy na patelnię. Dokładnie mieszamy z masłem ziołowym. Makaron podajemy posypany świeżo mielonym pieprzem oraz boczkiem i parmezanem.
Zobacz podobne
przepisy
Tortellini z sosem szpinakowym i boczkiem
Zobacz, jak w kilka chwil możesz przygotować sos do tortellini z dodatkiem szpinaku i boczku. To pomysł na szybki i pyszny obiad!

Penne z szynką i kremowym sosem z pieczonej dyni
Pulpeciki z szynki, sos dyniowy i makaron - temu połączeniu nie oprze się żadne dziecko!

Kurczak z makaronem farfalle w sosie śmietanowo-czosnkowym
Kurczak w delikatnym, ale wyrazistym sosie. Tak proste i szybkie danie to świetny pomysł na wyśmienity obiad.

Spaghetti à la carbonara
Włoski makaron w jednej ze swoich najpopularniejszych odsłon. Jest sycący, prosty w przygotowaniu i naprawdę pyszny!

Komentarze (1)
880 dni temu
fajny obiad do pracy :)
odpowiedz