
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy makaron
Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Boczek kroimy na kawałki i podsmażamy na patelni, aż będzie chrupiący.
Krok 2: Podsmażamy zioła z masłem
Zioła myjemy, osuszamy, listki lub igiełki obrywamy. Masło rozpuszczamy na patelni. Dodajemy tymianek, rozmaryn oraz szałwię i podsmażamy przez 1-2 minuty. Dodajemy bazylię i smażymy wszystko razem przez 30 sekund, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Podajemy danie
Makaron odcedzamy i przekładamy na patelnię. Dokładnie mieszamy z masłem ziołowym. Makaron podajemy posypany świeżo mielonym pieprzem oraz boczkiem i parmezanem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Klasyczna sałatka grecka
- Łazanki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pieczona ryba po grecku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka gyros
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciasto na pierogi
- Krokiety z mięsem
- Spaghetti carbonara
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ryba z piekarnika
- Guacamole
- Śledzie po kaszubsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
1636 dni temu
fajny obiad do pracy :)
Odpowiedz