• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Podsmażamy warzywa

Szpinak oczyszczamy z twardych gałązek i dokładnie myjemy. Dymki oczyszczamy i kroimy w krążki. Boczek kroimy na kawałki i podsmażamy na gorącej oliwie z oliwek, aż będzie chrupiący, następnie wyjmujemy. Szpinak i dymki podsmażamy na tym samym tłuszczu przez 3 minuty. Wlewamy bulion warzywny i śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem i octem balsamicznym. Dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut.

Krok 2: Gotujemy tortellini

Tortellini gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Parmezan ścieramy drobno na tarce. Tortellini osączamy, dobrze odcedzamy i dodajemy wraz z boczkiem do sosu. Doprawiamy do smaku i podajemy z parmezanem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    171 dni temu
    czym mozna zastapic parmezan?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    170 dni temu
    Innym twardym serem - np. grana padano :)
  • Gość Gość
    439 dni temu
    Witam. Jak moge przygotowac to danie z mrozonym szpinakiem z lidla? Takim jak mi sie wydaje juz po obrobce termicznej. Jest on poporcjowany. Bardzo prosze o pomoc

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    438 dni temu
    Postępujesz dokładnie tak samo. Szpinak wrzucasz na patelnię po podsmażeniu cebulki i czekasz aż nadmiar wody odparuje, następnie postępujesz zgodnie z kolejnymi wytycznymi przepisu :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram