
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- tarkę o drobnych oczkach
- papier śniadaniowy
- sznurek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Wszystkie składniki sosu łączymy w naczyniu blendera i miksujemy na gładki, jednolity sos.
KROK 2: SKŁADAMY KANAPKI
Gotowy sos wykładamy na każdą kromkę razowego chleba. Na 2 kromki wykładamy kolejno: rukolę, awokado pokrojone w plastry, twaróg pokrojony w plastry (lub pokrojone w plastry wędzone tofu), liście sałaty, ogórek kiszony i świeży pokrojone w podłużne plastry, paprykę pokrojoną w słupki i kiełki rzodkiewki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Kromki ze składnikami przykrywamy kromkami posmarowanymi sosem. Lekko dociskamy.
WSKAZÓWKA! Jeśli chcemy podać kanapki w estetyczny sposób lub zabrać ze sobą na drugie śniadanie, owijamy je papierem śniadaniowym i delikatnie związujemy sznurkiem, by wszystkie składniki pozostały pomiędzy kromkami.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Corn dog
- Kotlet pożarski – przepis
- Mus truskawkowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Deser z chia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
189 dni temu
Ogórek długi? Krótki?
odpowiedz
189 dni temu
W tym przepisie raczej potrzebny będzie długi ogórek :)
1013 dni temu
Super :)
odpowiedz