Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- tarkę o drobnych oczkach
- papier śniadaniowy
- sznurek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Wszystkie składniki sosu łączymy w naczyniu blendera i miksujemy na gładki, jednolity sos.
KROK 2: SKŁADAMY KANAPKI
Gotowy sos wykładamy na każdą kromkę razowego chleba. Na 2 kromki wykładamy kolejno: rukolę, awokado pokrojone w plastry, twaróg pokrojony w plastry (lub pokrojone w plastry wędzone tofu), liście sałaty, ogórek kiszony i świeży pokrojone w podłużne plastry, paprykę pokrojoną w słupki i kiełki rzodkiewki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Kromki ze składnikami przykrywamy kromkami posmarowanymi sosem. Lekko dociskamy.
WSKAZÓWKA! Jeśli chcemy podać kanapki w estetyczny sposób lub zabrać ze sobą na drugie śniadanie, owijamy je papierem śniadaniowym i delikatnie związujemy sznurkiem, by wszystkie składniki pozostały pomiędzy kromkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Nuggetsy z kurczaka
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ryba po japońsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ryba z piekarnika
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Jajka na miękko
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Piernik świąteczny
- Golonka pieczona po bawarsku
- Łazanki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sałatka gyros
- Pierniki
- Śledź w oleju
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
270 dni temu
Ogórek długi? Krótki?
Odpowiedz
269 dni temu
W tym przepisie raczej potrzebny będzie długi ogórek :)
1094 dni temu
Super :)
Odpowiedz