Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- tarkę o drobnych oczkach
- papier śniadaniowy
- sznurek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Wszystkie składniki sosu łączymy w naczyniu blendera i miksujemy na gładki, jednolity sos.
KROK 2: SKŁADAMY KANAPKI
Gotowy sos wykładamy na każdą kromkę razowego chleba. Na 2 kromki wykładamy kolejno: rukolę, awokado pokrojone w plastry, twaróg pokrojony w plastry (lub pokrojone w plastry wędzone tofu), liście sałaty, ogórek kiszony i świeży pokrojone w podłużne plastry, paprykę pokrojoną w słupki i kiełki rzodkiewki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Kromki ze składnikami przykrywamy kromkami posmarowanymi sosem. Lekko dociskamy.
WSKAZÓWKA! Jeśli chcemy podać kanapki w estetyczny sposób lub zabrać ze sobą na drugie śniadanie, owijamy je papierem śniadaniowym i delikatnie związujemy sznurkiem, by wszystkie składniki pozostały pomiędzy kromkami.
Zobacz podobne
przepisy
Chachumbar – indyjska sałatka z pomidorów i ogórków
Świeże warzywa pokrojone w kostkę i wymieszane z aromatycznym dressingiem na bazie kuminu rzymskiego oraz kolendry.
Sałatka z ryżem, ogórkiem i papają
Lubisz poznawać nowe smaki? Sałatka z papają, ogórkiem i lekko ostrym sosem na pewno Ci zasmakuje!
Pity z falafelami
Domowe chlebki pita, aromatyczny falafel z ciecierzycy i orzeźwiająca sałatka z ogórków – to świetny pomysł na obiad w stylu orientalnym!
Orzeźwiająca sałatka z makaronem i ogórkiem
Idealna sałatka na lato powinna zaspokajać głód i orzeźwiać jednocześnie. Właśnie taką sezonową kompozycję, pachnącą świeżymi ziołami, przygotujecie dzięki przepisowi Kingi!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Błyskawiczne pierniczki
- Kutia
- Sałatka gyros
- Piernik staropolski
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto marchewkowe
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Świąteczne pierniczki
- Kapusta z grochem
- Pieczona ryba po grecku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
768 dni temu
Super :)
odpowiedz