Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- tarkę o drobnych oczkach
- papier śniadaniowy
- sznurek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Wszystkie składniki sosu łączymy w naczyniu blendera i miksujemy na gładki, jednolity sos.
KROK 2: SKŁADAMY KANAPKI
Gotowy sos wykładamy na każdą kromkę razowego chleba. Na 2 kromki wykładamy kolejno: rukolę, awokado pokrojone w plastry, twaróg pokrojony w plastry (lub pokrojone w plastry wędzone tofu), liście sałaty, ogórek kiszony i świeży pokrojone w podłużne plastry, paprykę pokrojoną w słupki i kiełki rzodkiewki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Kromki ze składnikami przykrywamy kromkami posmarowanymi sosem. Lekko dociskamy.
WSKAZÓWKA! Jeśli chcemy podać kanapki w estetyczny sposób lub zabrać ze sobą na drugie śniadanie, owijamy je papierem śniadaniowym i delikatnie związujemy sznurkiem, by wszystkie składniki pozostały pomiędzy kromkami.
Zobacz podobne
przepisy
Chachumbar – indyjska sałatka z pomidorów i ogórków
Świeże warzywa pokrojone w kostkę i wymieszane z aromatycznym dressingiem na bazie kuminu rzymskiego oraz kolendry.
Sałatka z ryżem, ogórkiem i papają
Lubisz poznawać nowe smaki? Sałatka z papają, ogórkiem i lekko ostrym sosem na pewno Ci zasmakuje!
Pity z falafelami
Domowe chlebki pita, aromatyczny falafel z ciecierzycy i orzeźwiająca sałatka z ogórków – to świetny pomysł na obiad w stylu orientalnym!
Orzeźwiająca sałatka z makaronem i ogórkiem
Idealna sałatka na lato powinna zaspokajać głód i orzeźwiać jednocześnie. Właśnie taką sezonową kompozycję, pachnącą świeżymi ziołami, przygotujecie dzięki przepisowi Kingi!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Marchwiowe placuszki z sosem serowym
- Szpinakowe smoothie z morelami
- Płatki owsiane i granola
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Koktajle owocowe
- Lekki deser wiśniowy
- Wegetariańskie knedle z wytrawnym farszem twarogowym
- Wegański lunchbox: kanapki z sałatką z ciecierzycy
- Zielona sałatka z brokułem
- Wegetariańskie hot dogi
- Wegańska fajita z pieczarek portobello i papryki
- Zielone tosty francuskie
- Omlety na parze z łososiem i warzywami
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Serek wiejski z owocami i masłem orzechowym
- Ciasto kruche z rabarbarem i truskawkami
- Podudzia z indyka z kaszą gryczaną
- Sałatka ziemniaczano-szparagowa z majonezem i limonką
- Róże karnawałowe
- Biszkopciki z galaretką malinową
- Praliny piernikowe z marcepanem
- Czekoladowa kostka bez laktozy
- Sałatka z boczkiem i ciecierzycą
- Egzotyczne lody ananasowe
- Konfitura z gruszek i jeżyn z lawendą
- Magdalenki na 2 sposoby
- Zawijany kulebiak orkiszowy z kapustą i wędzoną śliwką
- Ciasto cukiniowo-makowe
- Chlebki naan z gorgonzolą i figami
- Agrestowe ciasto jogurtowe z płatkami owsianymi
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
702 dni temu
Super :)
odpowiedz