Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
 - tarkę o drobnych oczkach
 - papier śniadaniowy
 - sznurek
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Wszystkie składniki sosu łączymy w naczyniu blendera i miksujemy na gładki, jednolity sos.
KROK 2: SKŁADAMY KANAPKI
Gotowy sos wykładamy na każdą kromkę razowego chleba. Na 2 kromki wykładamy kolejno: rukolę, awokado pokrojone w plastry, twaróg pokrojony w plastry (lub pokrojone w plastry wędzone tofu), liście sałaty, ogórek kiszony i świeży pokrojone w podłużne plastry, paprykę pokrojoną w słupki i kiełki rzodkiewki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Kromki ze składnikami przykrywamy kromkami posmarowanymi sosem. Lekko dociskamy.
WSKAZÓWKA! Jeśli chcemy podać kanapki w estetyczny sposób lub zabrać ze sobą na drugie śniadanie, owijamy je papierem śniadaniowym i delikatnie związujemy sznurkiem, by wszystkie składniki pozostały pomiędzy kromkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
 - Nuggetsy z kurczaka
 - Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
 - Ryba po japońsku
 - Pistacjowy sernik baskijski
 - Ryba z piekarnika
 - Barszcz czerwony z ziemniakami
 - Jajka na miękko
 - Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
 - Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
 - Piernik świąteczny
 - Golonka pieczona po bawarsku
 - Łazanki
 - Najlepsza sałatka z tortellini
 - Bardzo puszysty sernik z wiaderka
 - Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
 - Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
 - Sałatka gyros
 - Pierniki
 - Śledź w oleju
 
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (3)
270 dni temu
Ogórek długi? Krótki?
Odpowiedz
270 dni temu
W tym przepisie raczej potrzebny będzie długi ogórek :)
1094 dni temu
Super :)
Odpowiedz