
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- praskę do czosnku
- tarkę o drobnych oczkach
Przygotuj wcześniej:
Makaron z soczewicy ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie i odstaw, aby ostygnął do temperatury pokojowej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Czosnek przeciśnięty przez praskę łączymy w dużej misce z pozostałymi składnikami dressingu. Mieszamy, aż się połączą.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Dodajemy ugotowany i wystudzony makaron, czerwoną cebulę pokrojoną w cienkie piórka i drobno posiekane zioła: koperek oraz natkę pietruszki.
Ogórki przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w półplasterki. Dodajemy do pozostałych składników. Całość dokładnie mieszamy.
WSKAZÓWKA! Jeśli lubisz wyraziste smaki, dodaj do dressingu wędzony twaróg – świetnie podkreśli smak ogórka.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Angielskie śniadanie — przepis
- Placuszki z kaszy manny
- Tiramisu pistacjowe z truskawkami
- Szaszłyki z piekarnika
- Frytki z batatów
- Croque madame
- Fit makaron à la carbonara
- Makaron z sosem amatriciana i guanciale
- Spaghetti napoli – przepis
- Gnocchi zapiekane w sosie serowym
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Suflet czekoladowy
- Gnocchi własnej roboty
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Corn dog
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1287 dni temu
Polecam z całego serca przepis. Sałatka jest tak pyszna, że kilka razy robiłam dokładkę. Pozdrawiam.
odpowiedz