Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- praskę do czosnku
- tarkę o drobnych oczkach
Przygotuj wcześniej:
Makaron z soczewicy ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie i odstaw, aby ostygnął do temperatury pokojowej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Czosnek przeciśnięty przez praskę łączymy w dużej misce z pozostałymi składnikami dressingu. Mieszamy, aż się połączą.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Dodajemy ugotowany i wystudzony makaron, czerwoną cebulę pokrojoną w cienkie piórka i drobno posiekane zioła: koperek oraz natkę pietruszki.
Ogórki przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w półplasterki. Dodajemy do pozostałych składników. Całość dokładnie mieszamy.
WSKAZÓWKA! Jeśli lubisz wyraziste smaki, dodaj do dressingu wędzony twaróg – świetnie podkreśli smak ogórka.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makowiec japoński
- Świąteczne pierniczki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Piernik świąteczny
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Domek z piernika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Śledź w oleju
- Pieczona ryba po grecku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Spaghetti carbonara
- Mini burgery
- Pistacjowy sernik baskijski
- Uszka z grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Łazanki
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Nuggetsy z kurczaka
- Golonka pieczona po bawarsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1391 dni temu
Polecam z całego serca przepis. Sałatka jest tak pyszna, że kilka razy robiłam dokładkę. Pozdrawiam.
Odpowiedz