Orzeźwiająca sałatka z makaronem i ogórkiem

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • praskę do czosnku
  • tarkę o drobnych oczkach

Przygotuj wcześniej:

Makaron z soczewicy ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie i odstaw, aby ostygnął do temperatury pokojowej.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING

Czosnek przeciśnięty przez praskę łączymy w dużej misce z pozostałymi składnikami dressingu. Mieszamy, aż się połączą.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ

Dodajemy ugotowany i wystudzony makaron, czerwoną cebulę pokrojoną w cienkie piórka i drobno posiekane zioła: koperek oraz natkę pietruszki.

Ogórki przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w półplasterki. Dodajemy do pozostałych składników. Całość dokładnie mieszamy.

WSKAZÓWKA! Jeśli lubisz wyraziste smaki, dodaj do dressingu wędzony twaróg – świetnie podkreśli smak ogórka.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Joanna Joanna
    1074 dni temu
    Polecam z całego serca przepis. Sałatka jest tak pyszna, że kilka razy robiłam dokładkę. Pozdrawiam.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!