Sałatka z orzechami i żurawiną
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    897 dni temu
    ja robię tak: mieszam ocet balsamiczny z oliwą i miodem w niewielkim słoiku i zawzięcie wstrząsam do połączenia w jednolitą zawiesinę (nadmiar spokojnie może leżeć w lodówce, ale przed ponownym użyciem należy znowu mieszać lub wstrząsać); do gotowych produktów podchodzę z rezerwą - zwykle zawierają jakieś "ulepszacze" - po co mi to? i jeszcze mała uwaga - NIE polecam redukowania objętości octu i miodu przez podgrzewanie - miód w temp. powyżej 40 st. traci wszystkie swoje właściwości poza oczywiście słodkim smakiem - równie dobrze można w takiej sytuacji dodać cukier z wodą zamiast miodu

    odpowiedz

  • Asia Asia
    793 dni temu
    czyli to zamiast tego kremu tak?
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1245 dni temu
    Drogi Gościu, krem balsamiczny ma dużo łagodniejszy smak niż ocet. Jeśli nie masz go akurat pod ręką, możesz wymieszać ocet z miodem i zredukować całość na małym ogniu, aż zacznie konsystencją przypominać syrop. Tak przygotowanym sosem możesz skropić sałatkę.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1248 dni temu
    Czy zamiast kremu można użyć octu balsamicznego?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1589 dni temu
    Krem balsamiczny był dostępny w ofercie Deluxe.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1590 dni temu
    sałatka na pewno pyszna, ale w żadnym Lidlu nie mogę dostać kremu balsamicznego (Warszawa i okolice)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram