
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Kaszę płuczemy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą (wody powinno być dwa razy więcej niż kaszy). Gotujemy na średnim ogniu około 20 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cała woda zostanie wchłonięta przez kaszę. Zdejmujemy z ognia i przekładamy kaszę do dużej miski.
Do miski dodajemy rukolę. Mandarynki filetujemy i dodajemy do reszty składników. Granat obieramy, jego ziarna wrzucamy na suchą patelnię i podsmażamy delikatnie, mieszając przez 2-3 minuty. Dodajemy do sałatki.
Oliwę z oliwek mieszamy z octem balsamicznym i musztardą. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Posypujemy posiekanymi migdałami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Świąteczne pierniczki
- Klasyczna sałatka grecka
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pierniki
- Domek z piernika
- Makówki śląskie
- Ciasto marchewkowe
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Guacamole
- Spaghetti carbonara
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Mini burgery
- Śledzie po kaszubsku
- Ryba po japońsku
- Śledź w oleju
- Ciasto na pierogi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ryba z piekarnika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (10)
1598 dni temu
Niestety zawiodłam się na tej sałatce😔była po prostu niesmaczna.
Odpowiedz
3665 dni temu
Milką Sałatka ani mnie ani rodzinie nie smakowała , a zwłaszcza ten sos .
Odpowiedz
3973 dni temu
Wypróbuję przepis. Opłukaną pod zimną wodą kaszę należy wsypać do gotującej się wody. Zmniejszyć ogień tak aby lekko bulgotała. Gotować 5minut pod przykryciem i nie mieszkać. Odstawić na 10-15min pod przykryciem i nie mieszkać. W tym czasie wchłonie płyny i będzie sypka. To samo z kaszą gryczaną i ryżem. Kaszę gotuję się w proporcji 2:1 (tj 2 porcje wody na porcję kaszy) a ryż 1,5:1.
Odpowiedz
4019 dni temu
Nigdy nie miesza się kaszy jaglanej w trakcie gotowania !!! Zostawiamy kaszę na ogniu do chwili, w której odparuje woda, nie ma ryzyka, że kasza się przypali. Pozdrawiam :-)
Odpowiedz
4151 dni temu
Lubię nowe smaki, ale ... ta sałatka mnie zawiodła. Zupełnie nikomu nie smakowała, a szkoda bo składniki ciekawe.
Odpowiedz
4207 dni temu
kaszy jaglanej nie mieszamy podczas gotowania!
Odpowiedz
4257 dni temu
Sałatka przepyszna i do tego bardzo zdrowa
Odpowiedz
4296 dni temu
Uwielbiam takie sałatki, a kupiłam dziś w Lidlu ładne granaty, na pewno wykorzystam do przepisu, mniam.
Odpowiedz
4298 dni temu
Faktycznie, zamienione zdjęcia
Odpowiedz
4299 dni temu
zdjęcie nie pasuje do przepisu
Odpowiedz