Panzanella – sałatka z pomidorami i czerstwym pieczywem

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • opiekacz (opcjonalnie)

Przygotuj wcześniej:

Czerstwe pieczywo podpiecz w opiekaczu lub na patelni na odrobinie oliwy.

Sposób przygotowania:

Krok 1: KROIMY I DOPRAWIAMY POMIDORY

Pomidory kroimy w ćwiartki i przekładamy do miski. Oprószamy solą i pieprzem, a następnie skrapiamy oliwą i octem balsamicznym. Mieszamy.

Krok 2: KOMPONUJEMY I PODAJEMY SAŁATKĘ

Dodajemy kulki mozzarelli mini, podpieczone czerstwe pieczywo pokrojone na mniejsze kawałki i listki bazylii. Całość mieszamy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!