Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Mieszamy składniki
Pomidory i truskawki myjemy i kroimy w ćwiartki. Sałatę myjemy, otrząsamy do sucha i rwiemy na kawałki. Mozzarellę osączamy i rwiemy na kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski.
KROK 2: Robimy sos
Mieszamy ocet, oliwę i miód, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
KROK 3: Łączymy sałatkę z sosem
Do pozostałych składników sałatki dodajemy szalotkę pokrojoną w drobną kostkę i mieszamy. Sałatkę mieszamy z dressingiem, doprawiamy do smaku i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Kolorowa sałatka warzywna
Łatwa i szybka w wykonaniu sałatka warzywna z kiełkami, żółtym serem i pysznym dressingiem. Wypróbuj!
Chachumbar – indyjska sałatka z pomidorów i ogórków
Świeże warzywa pokrojone w kostkę i wymieszane z aromatycznym dressingiem na bazie kuminu rzymskiego oraz kolendry.
Pożywna sałatka z kiwi, bananami i pomidorami
Niebanalne połączenie warzyw, owoców oraz orzechów polanych miodowo-cytrynowym sosem – idealne nie tylko jako dodatek!
Grillowana sałatka z bakłażana i pomidorów
Lekka i prosta sałatka o ciekawym, głębokim smaku. Na jej przyrządzenie wystarczy jedynie dwadzieścia minut!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Śledzie po kaszubsku
- Wigilijny makowiec
- Ciasto na pierogi
- Domek z piernika
- Sernik krakowski
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto marchewkowe
- Kapusta z grochem
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pieczona ryba po grecku
- Uszka z grzybami
- Miodownik z kremem z kaszy manny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)