• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Kroimy składniki dania

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Papryczkę chili oczyszczamy, pozbawiamy nasion i drobno siekamy. Oliwki i suszone pomidory osączamy, oliwki kroimy na pół, pomidory kroimy w paski. Świeże pomidory oczyszczamy i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy wraz z makaronem do garnka i dodajemy ½ łyżeczki soli. Dolewamy gorący bulion, przykrywamy i doprowadzamy do wrzenia.

Krok 2: Gotujemy makaron z warzywami 

Następnie zdejmujemy pokrywkę i gotujemy bez przykrycia, często mieszając. Jeśli to konieczne – dolewamy trochę gorącej wody.

Krok 3: Podajemy danie

Bazylię myjemy, listki obrywamy i siekamy. Ser obieramy ze skórki i ścieramy na tarce. Makaron rozkładamy na talerzu, skrapiamy odrobiną oliwy i podajemy natychmiast posypany bazylią i serem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Benja Benja
    71 dni temu
    Nie przepadam za oliwkami, ale w połączeniu z makaronem warto by spróbować w sumie, why not ;)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram