
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę piekarnikową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: Pieczemy pomidory
Pomidory oczyszczamy, myjemy i – w zależności od wielkości – pozostawiamy w całości, kroimy na pół lub w ćwiartki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Czosnek rozdzielamy na ząbki, ale nie obieramy. Blachę do pieczenia smarujemy 1 łyżką oliwy, rozkładamy na niej przygotowane składniki. Całość posypujemy solą i pieprzem, dodajemy gałązki ziół i skrapiamy pozostałą oliwą z oliwek. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 20 minut.
Krok 2: Gotujemy makaron
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Pomarańczę obieramy, by pozostał sam miąższ, który następnie kroimy na kawałki. Ser kozi osączamy i kruszymy. Kapary osączamy i grubo siekamy. Mieszamy z serem i pomarańczą.
Krok 3: Łączymy składniki dania
Makaron odcedzamy. Z upieczonych warzyw usuwamy gałązki ziół. Czosnek wyłuskujemy ze skórki, grubo siekamy i dodajemy do mieszanki na bazie sera koziego. Pomidory, cebulę i powstały sok mieszamy z makaronem i rozkładamy na talerzach. Ma wierzch dodajemy kozi ser z dodatkami.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak po wietnamsku
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Deser z tapioką
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Zupa z cukinii - krem z grzankami
- Musaka grecka
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Kurczak po tajsku
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Ravioli z grzybami – przepis na włoski przysmak
- Risotto z cukinią
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)