Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę piekarnikową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: Pieczemy pomidory
Pomidory oczyszczamy, myjemy i – w zależności od wielkości – pozostawiamy w całości, kroimy na pół lub w ćwiartki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Czosnek rozdzielamy na ząbki, ale nie obieramy. Blachę do pieczenia smarujemy 1 łyżką oliwy, rozkładamy na niej przygotowane składniki. Całość posypujemy solą i pieprzem, dodajemy gałązki ziół i skrapiamy pozostałą oliwą z oliwek. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 20 minut.
Krok 2: Gotujemy makaron
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Pomarańczę obieramy, by pozostał sam miąższ, który następnie kroimy na kawałki. Ser kozi osączamy i kruszymy. Kapary osączamy i grubo siekamy. Mieszamy z serem i pomarańczą.
Krok 3: Łączymy składniki dania
Makaron odcedzamy. Z upieczonych warzyw usuwamy gałązki ziół. Czosnek wyłuskujemy ze skórki, grubo siekamy i dodajemy do mieszanki na bazie sera koziego. Pomidory, cebulę i powstały sok mieszamy z makaronem i rozkładamy na talerzach. Ma wierzch dodajemy kozi ser z dodatkami.
Zobacz podobne
przepisy
Spaghetti bolognese ze świeżym szpinakiem
Klasyczny makaron we włoskim stylu z mięsno-pomidorowym sosem wzbogacony szpinakiem. Wyborne danie, które zawsze się udaje.
Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
Pyszne danie we włoskim stylu! Ser mascarpone doskonale łączy się z pozostałymi składnikami i tworzy idealną kompozycję.
Szybkie lasagne
Karol Okrasa udowadnia, że można połączyć kuchnię w stylu włoskim z kuchnią polską - sprawdź!
Penne z wegetariańskim bolognese
Bolognese z mnóstwem warzyw, pełnych słońca pomidorów i aromatycznych przypraw. Bez mięsa smakuje równie wyśmienicie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z bazyliowym pesto z orzechami nerkowca
- Ciastka cynamonowe
- Czekoladowe ciasteczka
- Tarta flambée z pieczarkami i boczkiem
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Tarta ze szpinakiem i serem kozim
- Letnia sałatka z dressingiem z grejpfruta
- Ziemniak pieczony w łupinie z szybkim chilli
- Pieczarki faszerowane brązowym ryżem i serem camembert
- Penne z czerwoną cebulą i kozim serem
- Kaszotto z kaszy jaglanej z zielonymi szparagami
- Ragoût z jajek z warzywami
- Marakuja curd
- Ruloniki ziemniaczano-kabanosowe
- Warzywna potrawka w aromatycznym sosie
- Owocowy Pie
- Panini na dwa sposoby – przepis
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ananasowe smoothie z awokado
- Paszteciki z grzybami i soczewicą
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Ciasto z profiterolkami
- Kiszone buraki z anyżem i goździkami
- Burger z sandaczem z sosem z kaparów
- Miniomlety pomidorowe
- Domowe lody szparagowe
- Palia w cytrynach
- Wegański falafel burger z portobello
- Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)