.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa
Ziemniaki oraz cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Por oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki, a pieczarki w plastry. Oba składniki podsmażamy z cebulą na 2 łyżkach gorącego masła przez 5-7 minut do zeszklenia. Dolewamy gorący bulion, dodajemy mleko i ziemniaki. Zagotowujemy.
Krok 2: Dodajemy zioła do zupy
Listki tymianku i 4 liście szałwii dodajemy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości pod przykryciem przez ok. 15 minut.
Krok 3: Doprawiamy zupę
Pozostałe liście szałwii smażymy na maśle przez ok. 2 minuty, lekko solimy. Ser kruszymy na mniejsze kawałki. Zupę doprawiamy do smaku i przelewamy na talerze. Posypujemy smażonymi liśćmi szałwii i serem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Jajka na miękko
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Krokiety z mięsem
- Przekąski sylwestrowe
- Śledzie po kaszubsku
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto marchewkowe
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Łazanki
- Uszka z grzybami
- Ryba z piekarnika
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Piernik świąteczny
- Boczek pieczony
- Ciasto na pierogi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
568 dni temu
Dobra
Odpowiedz