• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Kroimy warzywa

Ziemniaki oraz cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Por oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki, a pieczarki w plastry. Oba składniki podsmażamy z cebulą na 2 łyżkach gorącego masła przez 5-7 minut do zeszklenia. Dolewamy gorący bulion, dodajemy mleko i ziemniaki. Zagotowujemy.

Krok 2: Dodajemy zioła do zupy

Listki tymianku i 4 liście szałwii dodajemy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości pod przykryciem przez ok. 15 minut.

Krok 3: Doprawiamy zupę

Pozostałe liście szałwii smażymy na maśle przez ok. 2 minuty, lekko solimy. Ser kruszymy na mniejsze kawałki. Zupę doprawiamy do smaku i przelewamy na talerze. Posypujemy smażonymi liśćmi szałwii i serem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram