Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Gotujemy zupę
Ziemniaki, seler i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki. W garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy seler, pietruszkę i ziemniaki. Doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy przez kilka minut. Dodajemy kalafior i masło. Zalewamy wodą do wysokości warzyw i gotujemy do miękkości.
Krok 2: Blendujemy zupę
Pierś indyka kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do gotujących się warzyw na 10 minut, następnie wyciągamy. Zupę blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji, w razie konieczności dolewamy wody. Doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną soku z cytryny i skórką otartą z cytryny.
Krok 3: Przygotowujemy salsę z indyka
Ugotowanego indyka siekamy bardzo drobno. Łączymy z posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy indyka oliwą, solą, pieprzem oraz odrobiną skórki otartej z cytryny. Mieszamy.
Zupę rozlewamy na talerze. Dekorujemy indykiem, oliwą, skórką i sokiem z cytryny.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Uszka z grzybami
- Łazanki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ryba z piekarnika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Śledź w oleju
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pierniki
- Guacamole
- Jajka na miękko
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (3)
3105 dni temu
Ja dodałam trawę cytrynową i liście kafiru, smakuje super!
Odpowiedz
1797 dni temu
ok
3110 dni temu
Fajny przepis. Dzieci nie mam, ale chetnie sama zjem! Pycha. Zapisane.
Odpowiedz