Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Gotujemy zupę
Ziemniaki, seler i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki. W garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy seler, pietruszkę i ziemniaki. Doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy przez kilka minut. Dodajemy kalafior i masło. Zalewamy wodą do wysokości warzyw i gotujemy do miękkości.
Krok 2: Blendujemy zupę
Pierś indyka kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do gotujących się warzyw na 10 minut, następnie wyciągamy. Zupę blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji, w razie konieczności dolewamy wody. Doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną soku z cytryny i skórką otartą z cytryny.
Krok 3: Przygotowujemy salsę z indyka
Ugotowanego indyka siekamy bardzo drobno. Łączymy z posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy indyka oliwą, solą, pieprzem oraz odrobiną skórki otartej z cytryny. Mieszamy.
Zupę rozlewamy na talerze. Dekorujemy indykiem, oliwą, skórką i sokiem z cytryny.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z białych warzyw z pulpetami
Imbir, kolendra, mleczko kokosowe i orzeszki ziemne. To przepis Karola na zupę krem i pulpety z nutą azjatycką!
Zupa jarzynowa z pastą ziołową
Pyszna zupa z doskonałą pastą z pietruszki, bazylii, parmezanu i orzeszków pinii!
Zupa pomidorowa z ryżem i klopsikami jagnięcymi
Doskonała zupa pomidorowa z ryżem, klopsikami jagnięcymi oraz aromatycznym jogurtem ziołowym.
Zupa z batatów i dyni
Dynia piżmowa, lekko orzechowa, słodkie bataty, a do tego wyrazista kolendra i imbir. Idealne połączenie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Imbirowo - cytrynowe krewetki z chilli na grzankach
- Tiramisu
- Podudzia indyka z marchewką
- Grochówka rybna
- Lemoniada z rabarbaru i truskawek
- Łosoś z salsą z botwinki i maślanymi szparagami
- Lizaki z łososia z pieczonymi ziemniaczkami w pesto i ze szpinakiem
- Amelki. Placuszki serowe z borówkami
- Ciasto marchewkowe z czekoladą
- Makaron z wędzonym łososiem w sosie musztardowym
- Burgery z tofu
- Owoce z kruszonką owsianą
- Kalafior słodko-kwaśny
- PASTA Z PIECZONEGO DORSZA
- Zapiekanka do lunchboxa
- Wegański makaron udon z tofu i warzywami
- Sajgonki z mięsem mielonym
- Mielony serek twarogowy z tortillą
- Sylwestrowe trufle kokosowe
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Kiełbaski piwne z grilla
- Burger z fasoli z kremem z mango
- Babeczki leśny mech
- Smażony camembert z brzoskwiniowym carpaccio
- Guacamole z pomidorami
- Amerykańskie BBQ
- Pesto z papryki
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Wykwintne roladki rybne
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2766 dni temu
Ja dodałam trawę cytrynową i liście kafiru, smakuje super!
odpowiedz
1458 dni temu
ok
2771 dni temu
Fajny przepis. Dzieci nie mam, ale chetnie sama zjem! Pycha. Zapisane.
odpowiedz