Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa
Dynię obieramy, kroimy na pół, nasiona usuwamy, miąższ kroimy w kostkę. Bataty obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę, imbir i czosnek obieramy i siekamy.
Krok 2: Gotujemy i doprawiamy
Dynię, cebulę i słodkie ziemniaki podsmażamy na gorącym oleju przez 2 minuty, mieszając. Dodajemy czosnek i imbir, smażymy razem przez 1 minutę. Doprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy bulionem. Zagotowujemy i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut, aż będą miękkie. Zioła myjemy, otrząsamy do sucha, listki obrywamy i grubo siekamy.
Krok 3: Zupę miksujemy
Zupę miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przelewamy na talerze, dekorujemy każdorazowo odrobiną śmietany. Podajemy posypaną ziołami.
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Spaghetti carbonara
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Makowiec japoński
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ryba po japońsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Śledzie po kaszubsku
- Śledź w oleju
- Zupa grzybowa z makaronem
- Guacamole
- Domek z piernika
- Ciasto marchewkowe
- Sernik pistacjowy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Golonka pieczona po bawarsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1869 dni temu
Pyszny krem
Odpowiedz