Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Cukinię obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, wydrążamy gniazda nasienne. Papryki również pozbawiamy gniazd nasiennych. Cukinię, paprykę i cebulę kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę. Dodajemy pokrojoną paprykę i cukinię. Chwilę smażymy razem. Na patelnię wrzucamy pomidory z puszki, a następnie wlewamy szklankę wody. Przykrywamy i gotujemy, mieszając od czasu do czasu, aż cukinia zmięknie. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Zobacz podobne
przepisy
Musaka grecka
Kochasz greckie smaki? Zatem typowa dla tej kuchni zapiekanka w naszej wersji także będzie Ci smakować.
Mątwa w białym winie
Szybki i prosty sposób na oryginalne danie z owocami morza: mątwy przyrządzone z wytrawnym winem, oliwkami i pietruszką.
Zapiekanka śledziowa z Camembertem, ziemniakami i porem
Przekonaj się, jak w Bretanii przygotowuje się zapiekankę ze śledziem w roli głównej.
Chili con carne
Kulinarna podróż do smaków inspirowanych kuchnią meksykańską: mięso mielone przyrządzone z czerwoną fasolą oraz dodatkiem papryczek chili.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Placek cebulowy
- Konfitowana kaczka
- Gulasz wieprzowy z łopatki
- Roladki z indyka z nadzieniem serowo-sezamowym
- Uda kurczaka faszerowane fetą i miętą, z greckimi plackami z cukinii
- Salsa pomidorowa
- Dżem z bananów z białą czekoladą
- Konfitura dyniowo-gruszkowa
- Imam bayildi – nadziewane bakłażany
- Ryba z frytkami
- Penne z wegetariańskim bolognese
- Kompot z suszonych owoców
- Zielone warzywa z dipem romesco
- Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i szynką
- Ziemniaki pieczone w piekarniku
- DESER SZAMPAŃSKI
- Zupa krem z buraczków
- Wegetariański ramen
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Pizza rzymska
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Tort malinowy
- Dżem z włoskich śliwek
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Kotlety ziemniaczane à la farszynki
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
2623 dni temu
polecam bardzo fajne
odpowiedz
3446 dni temu
Bardzo smaczne. Ja dodałam jeszcze boczek na początku smażenia.
odpowiedz
3482 dni temu
@Andrzej dokładnie. To nie jest leczo to tragedia.
odpowiedz
3516 dni temu
Nie dajcie się nabrać na leczo w słoikach "letcho Chira", chyba nic gorszego nikt nie wyprodukował!
odpowiedz
3788 dni temu
Drogi Gościu, w sklepach Lidl w puszkach dostępne są właśnie pomidory Pelati. Możesz je jednak zastąpić innymi puszkowanymi pomidorami. Jeśli używasz świeżych pomidorów pamiętaj by dodać ich więcej oraz gotować leczo nieco dłużej, aż pomidory całkowicie się rozpadną.
odpowiedz
3788 dni temu
pomidory pelati hmm a mozna dodac zwykle jak sie ma w ogrodku? Niewiem nawet jakie to sa te pelati;
odpowiedz
3812 dni temu
robiłam dziś , udoskonaliłam go kiełbasą , a przyprawy to rozmaryn dodatkowo
odpowiedz
4003 dni temu
Leczo pyszne a w dodatku małokaloryczne,uwielbiam przepisy kuchni Lidla .
odpowiedz
4016 dni temu
Ja do lecza dodałam jeszcze kiełbasę śląską Pikok,leczo jest super i bardzo smaczne.
odpowiedz