Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Cukinię obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, wydrążamy gniazda nasienne. Papryki również pozbawiamy gniazd nasiennych. Cukinię, paprykę i cebulę kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę. Dodajemy pokrojoną paprykę i cukinię. Chwilę smażymy razem. Na patelnię wrzucamy pomidory z puszki, a następnie wlewamy szklankę wody. Przykrywamy i gotujemy, mieszając od czasu do czasu, aż cukinia zmięknie. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba z piekarnika
- Nuggetsy z kurczaka
- Przekąski sylwestrowe
- Boczek pieczony
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledź w oleju
- Makówki śląskie
- Zupa grzybowa z makaronem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciasto na pierogi
- Golonka pieczona po bawarsku
- Uszka z grzybami
- Kutia
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ryba po japońsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (9)
3051 dni temu
polecam bardzo fajne
Odpowiedz
3874 dni temu
Bardzo smaczne. Ja dodałam jeszcze boczek na początku smażenia.
Odpowiedz
3909 dni temu
@Andrzej dokładnie. To nie jest leczo to tragedia.
Odpowiedz
3943 dni temu
Nie dajcie się nabrać na leczo w słoikach "letcho Chira", chyba nic gorszego nikt nie wyprodukował!
Odpowiedz
4216 dni temu
Drogi Gościu, w sklepach Lidl w puszkach dostępne są właśnie pomidory Pelati. Możesz je jednak zastąpić innymi puszkowanymi pomidorami. Jeśli używasz świeżych pomidorów pamiętaj by dodać ich więcej oraz gotować leczo nieco dłużej, aż pomidory całkowicie się rozpadną.
Odpowiedz
4216 dni temu
pomidory pelati hmm a mozna dodac zwykle jak sie ma w ogrodku? Niewiem nawet jakie to sa te pelati;
Odpowiedz
4240 dni temu
robiłam dziś , udoskonaliłam go kiełbasą , a przyprawy to rozmaryn dodatkowo
Odpowiedz
4431 dni temu
Leczo pyszne a w dodatku małokaloryczne,uwielbiam przepisy kuchni Lidla .
Odpowiedz
4444 dni temu
Ja do lecza dodałam jeszcze kiełbasę śląską Pikok,leczo jest super i bardzo smaczne.
Odpowiedz