Leczo
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Cukinię obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, wydrążamy gniazda nasienne. Papryki również pozbawiamy gniazd nasiennych. Cukinię, paprykę i cebulę kroimy w kostkę.

Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę. Dodajemy pokrojoną paprykę i cukinię. Chwilę smażymy razem. Na patelnię wrzucamy pomidory z puszki, a następnie wlewamy szklankę wody. Przykrywamy i gotujemy, mieszając od czasu do czasu, aż cukinia zmięknie. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (9)

Avatar
  • Kkk Kkk
    2705 dni temu
    polecam bardzo fajne

    odpowiedz

  • Asia Asia
    3529 dni temu
    Bardzo smaczne. Ja dodałam jeszcze boczek na początku smażenia.

    odpowiedz

  • Krzysiek Krzysiek
    3564 dni temu
    @Andrzej dokładnie. To nie jest leczo to tragedia.

    odpowiedz

  • Andrzej Andrzej
    3598 dni temu
    Nie dajcie się nabrać na leczo w słoikach "letcho Chira", chyba nic gorszego nikt nie wyprodukował!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3870 dni temu
    Drogi Gościu, w sklepach Lidl w puszkach dostępne są właśnie pomidory Pelati. Możesz je jednak zastąpić innymi puszkowanymi pomidorami. Jeśli używasz świeżych pomidorów pamiętaj by dodać ich więcej oraz gotować leczo nieco dłużej, aż pomidory całkowicie się rozpadną.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3871 dni temu
    pomidory pelati hmm a mozna dodac zwykle jak sie ma w ogrodku? Niewiem nawet jakie to sa te pelati;

    odpowiedz

  • Joanna Krowicka Joanna Krowicka
    3894 dni temu
    robiłam dziś , udoskonaliłam go kiełbasą , a przyprawy to rozmaryn dodatkowo

    odpowiedz

  • Ola Ola
    4085 dni temu
    Leczo pyszne a w dodatku małokaloryczne,uwielbiam przepisy kuchni Lidla .

    odpowiedz

  • Magda Magda
    4098 dni temu
    Ja do lecza dodałam jeszcze kiełbasę śląską Pikok,leczo jest super i bardzo smaczne.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!