![Burger z fasoli z kremem z mango Burger z fasoli z kremem z mango](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/bb93d3ca67bc-eedb77d62200-Bean-Burger.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- mikser lub blender
Krok 1: Przygotowujemy burgery
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Smażymy na 1 łyżce gorącej oliwy aż do zeszklenia. Dodajemy kaszę bulgur i krótko razem podsmażamy. Dolewamy bulion i gotujemy pod przykryciem przez ok. 7 minut na małym ogniu, aż spęcznieje, a następnie studzimy. Fasolę odcedzamy, płuczemy i odsączamy. Miętę myjemy, osuszamy, listki obrywamy. Miksujemy z kaszą bulgur i fasolą tak, aby masa nie była zbyt mocno rozdrobniona. Doprawiamy solą, pieprzem i kminem rzymskim, formujemy 4 burgery. Burgery wstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut.
Krok 2: Przygotowujemy krem
Migdały prażymy na suchej patelni, odstawiamy do ostygnięcia. Jeden pomidor nacinamy na krzyż, zalewamy wrzątkiem, przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórki. Pomidor kroimy na pół, pozbawiamy pestek, miąższ kroimy w grubą kostkę. Mango obieramy, miksujemy z pomidorami i migdałami. Doprawiamy harissą, solą i odrobiną soku z cytryny. Drugi pomidor myjemy i kroimy w cienkie plastry. Rukolę myjemy i osuszamy.
Krok 3: Smażymy burgery
Burgery smażymy na gorącej oliwie z każdej strony przez 2-3 minuty. Bułki na burgery podpiekamy w piekarniku, a następnie przekrawamy na pół. Smarujemy kremem z mango, obkładamy plastrami pomidorów, rukolą, układamy po jednym burgerze z fasoli, smarujemy pozostałym kremem z mango i przykrywamy górną częścią bułki.
Zobacz podobne
przepisy
Burger z cieciorki z dipem ananasowym
Daria Ładocha wie, jak miksować najróżniejsze smaki! Spróbuj burgera z cieciorki, kukurydzy i sera feta, z sosem słodko-kwaśnym na bazie ananasa, w pieczywie owsianym!
![Burger z cieciorki z dipem ananasowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/6a0ce6bf480f-914e8ae56c42-Kucharze_PL_22448_17022011237_rgb_ok.webp)
Burgery na sałacie
Burger bez bułki? Brzmi kontrowersyjnie, jednak DG udowadnia, że może smakować wyśmienicie! Z szynką parmeńską i smażonym jajkiem!
![Burgery na sałacie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8f97bca1f092-f2c836dc028d-BS_PL_ONLINE_kw4_5_22169_22419_22073_22169_18012017_MP_29509_RGB_OK.webp)
Szybki wegeburger
Burger bez dodatku mięsa smakuje równie pysznie. Poznaj nowe smaki i spróbuj tego z tofu i warzywami.
![Szybki wegeburger](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f86b92d3c558-d112f3d1f661-Veggie-Burger.webp)
Megahamburgery wieprzowe
Starasz się odżywiać się zdrowo, ale masz słabość do hamburgerów? Wypróbuj nasz przepis i przyrządź je samodzielnie.
![Megahamburgery wieprzowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/80b069924931-8b5e1d9e99-PASCAL_Mega_Hamburger_KW_27.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sosnowy pstrąg z grilla
- Kaczka duszona z kapustą i suszonymi śliwkami
- Szybki wegeburger
- Zapiekana polędwica wieprzowa na białej fasoli
- Pasztet z fasoli z grzybami
- Granita truskawkowa
- Omlet z makaronem
- Frytki warzywne z trzema sosami
- Podpłomyki z jabłkiem i wędzonym łososiem
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- Risotto czekoladowo-jabłkowe
- Pyzy ziemniaczane
- Burgery z tofu
- Placuszki z botwinki z dipem chrzanowym
- Deser z mango i jogurtem greckim
- Amerykańskie BBQ
- Smażony camembert z brzoskwiniowym carpaccio
- Kiełbaski piwne z grilla
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Sajgonki z mięsem mielonym
- Udziec z sarny pieczony w rękawie
- Różowe cynamonki
- Kanapka rybaka
- Wegańskie hot dogi lodowe
- Pieczony udziec z jelenia w marynacie winno-musztardowej
- Krem z gotowanym indykiem
- Makaron z kurczakiem i pieczarkami
- Pizza bez drożdży
- Wegański makaron udon z tofu i warzywami
- Guacamole z pomidorami
Komentarze (1)
603 dni temu
Kotleciki rozpadają się nie da się ich zjeść jak burgera, oszustwo!!!
odpowiedz