Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- patelnię z pokrywką
- metalowy ring
KROK 1: DOPRAWIAMY MIĘSO
Mięso przyprawiamy papryczką chili, słodką papryką i musztardą. Dodajemy 1 żółtko. Połowę cebuli drobno siekamy i również dodajemy do mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy rękoma.
KROK 2: FORMUJEMY KOTLETY
Rozgrzewamy patelnię (zwykłą lub grillową). Formujemy kotlety (ok. 4-5 sztuk). Mięso podsmażamy na patelni do momentu, aż się zarumieni (ok. 1 min na każdej stronie). Zmniejszamy ogień i przykrywamy patelnię pokrywką. Dusimy mięso pod przykryciem około 10 min.
KROK 3: SMAŻYMY JAJKO
Na czystej patelni kładziemy metalowy ring, wlewamy do niego odrobinę oleju i podgrzewamy. Kiedy tłuszcz się rozgrzeje, wbijamy jajko i smażymy je w metalowym ringu. Czekamy, aż białko się zetnie (aby białko się szybciej ścięło, można również przykryć patelnię pokrywką).
KROK 4: UKŁADAMY BURGERA
Na talerzu układamy liść sałaty, a na niej mięso, plaster pomidora i cebulę. Czynność powtarzamy, zaczynając od mięsa. Na wierzchu kładziemy sadzone jajko, a na nim plaster szynki parmeńskiej. Jajko doprawiamy solą i ozdabiamy świeżymi ziołami.
Zobacz podobne
przepisy
Hamburgery orzechowe w chlebie
Aromatyczne mięso podane z chrupiącą domową bułeczką czyli hamburger inspirowany Ameryką, ale w marokańskim stylu!
Megahamburgery wieprzowe
Starasz się odżywiać się zdrowo, ale masz słabość do hamburgerów? Wypróbuj nasz przepis i przyrządź je samodzielnie.
Burgery wołowe z sosem z karmelizowanej cebuli
Łatwe i smaczne w przygotowaniu burgery przyrządzisz na każdym grillu! Wypróbuj przepis!
Szybki wegeburger
Burger bez dodatku mięsa smakuje równie pysznie. Poznaj nowe smaki i spróbuj tego z tofu i warzywami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z szynką parmeńską i sosem pomidorowym
- Welsch z północnej Francji z serem cheddar
- Szybkie lasagne
- Szybki wegeburger
- Jajko zapiekane w bagietce
- Kaszotto z kurczakiem i jarmużem
- Sałatka z kaszą jęczmienną i zielonymi szparagami
- Pizza z jajkiem i szparagami
- Zapiekana kanapka z jajkiem i serem
- Zupa pieczarkowa
- Zapiekanka wegańska ratatouille
- Hash browns z jajkiem sadzonym i boczkiem
- Pizzerinki portobello
- Szparagi z szynką parmeńską
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Wegańskie kotleciki z bobu z purée z kalafiora
- Surówka z pora
- Kruche babeczki z musem z pieczonego rabarbaru
- Bigos na kaczce z suszonymi śliwkami
- Faszerowane liście winogron
- Sałatka z jabłkiem i granatem
- Spaghetti z mulami
- Koncentrat bulionu drobiowego
- Plastry kandyzowanych pomarańczy w czekoladzie deserowej
- Fasolka szparagowa z serem feta i orzechami
- Proste kimchi
- Burger z pasztetem i surówką coleslaw
- Chlebek mango
- Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą
- Toscakaka z migdałami i dżemem z borówek
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)