 
                
                     
                
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- patelnię z pokrywką
- metalowy ring
KROK 1: DOPRAWIAMY MIĘSO
Mięso przyprawiamy papryczką chili, słodką papryką i musztardą. Dodajemy 1 żółtko. Połowę cebuli drobno siekamy i również dodajemy do mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy rękoma.
KROK 2: FORMUJEMY KOTLETY
Rozgrzewamy patelnię (zwykłą lub grillową). Formujemy kotlety (ok. 4-5 sztuk). Mięso podsmażamy na patelni do momentu, aż się zarumieni (ok. 1 min na każdej stronie). Zmniejszamy ogień i przykrywamy patelnię pokrywką. Dusimy mięso pod przykryciem około 10 min.
KROK 3: SMAŻYMY JAJKO
Na czystej patelni kładziemy metalowy ring, wlewamy do niego odrobinę oleju i podgrzewamy. Kiedy tłuszcz się rozgrzeje, wbijamy jajko i smażymy je w metalowym ringu. Czekamy, aż białko się zetnie (aby białko się szybciej ścięło, można również przykryć patelnię pokrywką).
KROK 4: UKŁADAMY BURGERA
Na talerzu układamy liść sałaty, a na niej mięso, plaster pomidora i cebulę. Czynność powtarzamy, zaczynając od mięsa. Na wierzchu kładziemy sadzone jajko, a na nim plaster szynki parmeńskiej. Jajko doprawiamy solą i ozdabiamy świeżymi ziołami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ryba po japońsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ryba z piekarnika
- Golonka pieczona po bawarsku
- Krokiety z mięsem
- Guacamole
- Domek z piernika
- Sernik pistacjowy
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Burek ze szpinakiem
- Śledź w oleju
- Jajka na miękko
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania 
  
				
				 
				
				 
				
				 
				
				 
    
Komentarze (0)