Frittata z makaronem i szparagami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Szparagi myjemy, obieramy na jednej trzeciej długości i usuwamy zdrewniałe końce. Kroimy na kawałki o długości 4-5 cm, główki odkładamy na bok. Cebulę obieramy i siekamy. Podsmażamy wraz z kawałkami szparagów na rozgrzanej oliwie w naczyniu żaroodpornym, przez 3 minuty, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy główki szparagów oraz makaron i smażymy przez kolejne 2 minuty.

Jajka, śmietanę, sól i pieprz mieszamy trzepaczką, polewamy nimi szparagi. Mieszamy raz i gotujemy przez 5 minut na małym ogniu.

Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220°C (z włączoną funkcją grillowania) na kolejne 3-5 minut, aż powierzchnia będzie ścięta i lekko rumiana (alternatywnie frittatę można podsmażać na patelni, gdy się zetnie – ostrożnie zsuwamy ją na duży talerz, obracamy i podsmażamy do końca na patelni na kuchence). Podajemy pokrojoną na kawałki na gorąco lub lekko ciepłą.

Wskazówka: pokrojona na małe kawałki frittata stanowi smaczną przekąskę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Mephisto76 Mephisto76
    772 dni temu
    Dziś zrobiłem FRITTATA Z MAKARONEM I SZPARAGAMI według przepisu. Wyszło kapitalnie...super. Gratuluje pomysłu i przepisu. Pozdrawiam serdecznie.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    772 dni temu
    Bardzo się cieszymy i pozdrawiamy :)
  • Gość Gość
    1652 dni temu
    Pyszna :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1282 dni temu
    Nie wiem ile ci zapłacili żebyś to napisala bo z tego przepisu nic się nie da jasno odczytać

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!