Frittata z makaronem i szparagami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Szparagi myjemy, obieramy na jednej trzeciej długości i usuwamy zdrewniałe końce. Kroimy na kawałki o długości 4-5 cm, główki odkładamy na bok. Cebulę obieramy i siekamy. Podsmażamy wraz z kawałkami szparagów na rozgrzanej oliwie w naczyniu żaroodpornym, przez 3 minuty, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy główki szparagów oraz makaron i smażymy przez kolejne 2 minuty.

Jajka, śmietanę, sól i pieprz mieszamy trzepaczką, polewamy nimi szparagi. Mieszamy raz i gotujemy przez 5 minut na małym ogniu.

Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220°C (z włączoną funkcją grillowania) na kolejne 3-5 minut, aż powierzchnia będzie ścięta i lekko rumiana (alternatywnie frittatę można podsmażać na patelni, gdy się zetnie – ostrożnie zsuwamy ją na duży talerz, obracamy i podsmażamy do końca na patelni na kuchence). Podajemy pokrojoną na kawałki na gorąco lub lekko ciepłą.

Wskazówka: pokrojona na małe kawałki frittata stanowi smaczną przekąskę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram