Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Szparagi myjemy, obieramy na jednej trzeciej długości i usuwamy zdrewniałe końce. Kroimy na kawałki o długości 4-5 cm, główki odkładamy na bok. Cebulę obieramy i siekamy. Podsmażamy wraz z kawałkami szparagów na rozgrzanej oliwie w naczyniu żaroodpornym, przez 3 minuty, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy główki szparagów oraz makaron i smażymy przez kolejne 2 minuty.
Jajka, śmietanę, sól i pieprz mieszamy trzepaczką, polewamy nimi szparagi. Mieszamy raz i gotujemy przez 5 minut na małym ogniu.
Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220°C (z włączoną funkcją grillowania) na kolejne 3-5 minut, aż powierzchnia będzie ścięta i lekko rumiana (alternatywnie frittatę można podsmażać na patelni, gdy się zetnie – ostrożnie zsuwamy ją na duży talerz, obracamy i podsmażamy do końca na patelni na kuchence). Podajemy pokrojoną na kawałki na gorąco lub lekko ciepłą.
Wskazówka: pokrojona na małe kawałki frittata stanowi smaczną przekąskę.
Zobacz podobne
przepisy
Tarta ze szparagami i cebulą
Szukasz niebanalnego pomysłu na szparagi? Zapiecz je z cebulą, masą jajeczną i kruchym ciastem, tworząc pyszną tartę.
Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
Lubisz szparagi? Wypróbuj przepis na błyskawiczne danie w stylu włoskim, które wydobywa wszystkie zalety szparagów.
Quiche ze szparagami
Kruche ciasto, kremowe wypełnienie i delikatne szparagi – oto przepis na klasyczny francuski wypiek. Wygląda i smakuje doskonale!
Makaron i szparagi w kremie z łososia
Wyrazisty smak łososia idealnie skomponowany ze szparagami i sosem śmietanowym zamieni obiad w pyszną makaronową ucztę!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kresowa zapiekanka ziemniaczana z grzybami
- Przysmak czekoladowy
- Welsch z północnej Francji z serem cheddar
- Kruche ciasteczka z orzechami
- Bananowa kawa mrożona z mango
- Bułki maślane
- Jajko zapiekane w bagietce
- Grillowane tofu na bagietce z ziarnami
- Pizza z jajkiem i szparagami
- Zapiekanka makaronowa z brokułami
- Indyk ze szparagami
- Chlebki warzywne w trzech kolorach
- Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Zapiekanka makaronowa z boczkiem
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Puszysty omlet z owocami
- Naleśniki z farszem
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Grzyby marynowane
- Wykwintne roladki rybne
- PASTA Z KALAFIORA
- Domowy zakwas na żurek
- Kawa z borówką, rozmarynem i białą czekoladą
- Cytrynowy sernik w słoiku
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Pesto z papryki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
772 dni temu
Dziś zrobiłem FRITTATA Z MAKARONEM I SZPARAGAMI według przepisu. Wyszło kapitalnie...super. Gratuluje pomysłu i przepisu. Pozdrawiam serdecznie.
odpowiedz
772 dni temu
Bardzo się cieszymy i pozdrawiamy :)
1652 dni temu
Pyszna :)
odpowiedz
1282 dni temu
Nie wiem ile ci zapłacili żebyś to napisala bo z tego przepisu nic się nie da jasno odczytać