
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Szparagi myjemy, obieramy na jednej trzeciej długości i usuwamy zdrewniałe końce. Kroimy na kawałki o długości 4-5 cm, główki odkładamy na bok. Cebulę obieramy i siekamy. Podsmażamy wraz z kawałkami szparagów na rozgrzanej oliwie w naczyniu żaroodpornym, przez 3 minuty, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy główki szparagów oraz makaron i smażymy przez kolejne 2 minuty.
Jajka, śmietanę, sól i pieprz mieszamy trzepaczką, polewamy nimi szparagi. Mieszamy raz i gotujemy przez 5 minut na małym ogniu.
Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220°C (z włączoną funkcją grillowania) na kolejne 3-5 minut, aż powierzchnia będzie ścięta i lekko rumiana (alternatywnie frittatę można podsmażać na patelni, gdy się zetnie – ostrożnie zsuwamy ją na duży talerz, obracamy i podsmażamy do końca na patelni na kuchence). Podajemy pokrojoną na kawałki na gorąco lub lekko ciepłą.
Wskazówka: pokrojona na małe kawałki frittata stanowi smaczną przekąskę.
Zobacz podobne
przepisy
Tarta ze szparagami i cebulą
Szukasz niebanalnego pomysłu na szparagi? Zapiecz je z cebulą, masą jajeczną i kruchym ciastem, tworząc pyszną tartę.

Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
Lubisz szparagi? Wypróbuj przepis na błyskawiczne danie w stylu włoskim, które wydobywa wszystkie zalety szparagów.

Quiche ze szparagami
Kruche ciasto, kremowe wypełnienie i delikatne szparagi – oto przepis na klasyczny francuski wypiek. Wygląda i smakuje doskonale!

Makaron i szparagi w kremie z łososia
Wyrazisty smak łososia idealnie skomponowany ze szparagami i sosem śmietanowym zamieni obiad w pyszną makaronową ucztę!

Zobacz przepisy
na lato
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Camembert z grilla
- Tiramisu
- Marynata do kurczaka
- Pierogi ze szpinakiem i serem
- Burek ze szpinakiem
- Pulpety z indyka w sosie pomidorowym
- Stek z grilla wołowy
- Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i czosnkiem
- Pielmieni – przepis na wschodnie pierożki
- Chłodnik z botwiny
- Pistacjowy sernik baskijski
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
993 dni temu
Dziś zrobiłem FRITTATA Z MAKARONEM I SZPARAGAMI według przepisu. Wyszło kapitalnie...super. Gratuluje pomysłu i przepisu. Pozdrawiam serdecznie.
odpowiedz
993 dni temu
Bardzo się cieszymy i pozdrawiamy :)
1873 dni temu
Pyszna :)
odpowiedz
1503 dni temu
Nie wiem ile ci zapłacili żebyś to napisala bo z tego przepisu nic się nie da jasno odczytać