
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Szparagi myjemy, obieramy na jednej trzeciej długości i usuwamy zdrewniałe końce. Kroimy na kawałki o długości 4-5 cm, główki odkładamy na bok. Cebulę obieramy i siekamy. Podsmażamy wraz z kawałkami szparagów na rozgrzanej oliwie w naczyniu żaroodpornym, przez 3 minuty, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy główki szparagów oraz makaron i smażymy przez kolejne 2 minuty.
Jajka, śmietanę, sól i pieprz mieszamy trzepaczką, polewamy nimi szparagi. Mieszamy raz i gotujemy przez 5 minut na małym ogniu.
Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220°C (z włączoną funkcją grillowania) na kolejne 3-5 minut, aż powierzchnia będzie ścięta i lekko rumiana (alternatywnie frittatę można podsmażać na patelni, gdy się zetnie – ostrożnie zsuwamy ją na duży talerz, obracamy i podsmażamy do końca na patelni na kuchence). Podajemy pokrojoną na kawałki na gorąco lub lekko ciepłą.
Wskazówka: pokrojona na małe kawałki frittata stanowi smaczną przekąskę.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledzie po kaszubsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Makowiec japoński
- Guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Makówki śląskie
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Mini burgery
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto na pierogi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Łazanki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Spaghetti carbonara
- Przekąski sylwestrowe
- Krokiety z mięsem
- Sałatka gyros
- Kutia
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (4)
1108 dni temu
Dziś zrobiłem FRITTATA Z MAKARONEM I SZPARAGAMI według przepisu. Wyszło kapitalnie...super. Gratuluje pomysłu i przepisu. Pozdrawiam serdecznie.
Odpowiedz
1107 dni temu
Bardzo się cieszymy i pozdrawiamy :)
1988 dni temu
Pyszna :)
Odpowiedz
1618 dni temu
Nie wiem ile ci zapłacili żebyś to napisala bo z tego przepisu nic się nie da jasno odczytać