Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
Szparagi myjemy. Białe obieramy całe, zielone na jednej trzeciej długości, zdrewniałe końce usuwamy. Białe szparagi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 4 minuty, dodajemy zielone szparagi i gotujemy przez kolejne 4 minuty. Przelewamy zimną wodą i osączamy.
Liście bazylii obrywamy i siekamy. Zagniatamy z twarogiem, 1 łyżeczką soli, oliwą, 1 jajkiem i mąką na gładkie ciasto. Formę do quiche’a (śr. 28 cm) natłuszczamy i wykładamy ciastem. Oba rodzaje serów startych na tarce mieszamy, połową posypujemy ciasto. Układamy szparagi.
Mleko, kwaśną śmietanę, pozostałe jajka i pesto mieszamy trzepaczką, dodajemy sól i pieprz. Szparagi zalewamy, posypujemy pozostałą ilością startych serów. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 175°C przez 40-45 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Naleśniki ze szparagami
Doskonała opcja na spotkanie w gronie przyjaciół: delikatny smak szparagów otulonych lekkim ciastem naleśnikowym.
Frittata z makaronem i szparagami
Sycąca zapiekanka makaronowa ze szparagami i jajkiem. Zawsze tak samo smaczna – jako obiad, przekąska, a nawet śniadanie!
Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
Lubisz szparagi? Wypróbuj przepis na błyskawiczne danie w stylu włoskim, które wydobywa wszystkie zalety szparagów.
Tarta ze szparagami i cebulą
Szukasz niebanalnego pomysłu na szparagi? Zapiecz je z cebulą, masą jajeczną i kruchym ciastem, tworząc pyszną tartę.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Risotto szparagowe z kurczakiem
- Słoneczna tarta brzoskwiniowa
- Quiche ze szpinakiem, serem i salami
- Keks świąteczny
- Tarta makowa
- Wieniec drożdżowy z powidłami
- Mazurek pomarańczowy
- Sernik cytrynowy na zimno
- Tarta z kremem katalońskim
- Tarta z masą krówkową i figami
- Tarta z pomarańczami i kumkwatami
- Szparagi na 3 sposoby
- Obiadowa sałatka z kukurydzą
- Mazurek z kremem pistacjowym
- Ciasteczka żurawinowe
- Jadalne zawieszki – kruche maślane ciasteczka
- Minipizze razowe z warzywami
- Curry z bakłażanem i brukselką
- Brownie z bitą śmietaną i cytrusami
- Lekka pianka pomarańczowa
- Miodowy kurczak w stylu koreańskim
- Domowa pieczeń z szynki, z cebulą żurawinami i zielonym groszkiem
- Bezglutenowy keks świąteczny
- Świąteczne trifle figowo-czekoladowe
- Wegańskie uszka nadziewane soczewicą
- Warzywa pieczone na grillu
- Ciasto z marcepanem
- Buraczki z chili
- Karkówka z szynkowaru
- Surówka z młodej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1619 dni temu
Śmietanowo-jajczana masa się zwarzyła. Lipa :(
odpowiedz