Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
Szparagi myjemy. Białe obieramy całe, zielone na jednej trzeciej długości, zdrewniałe końce usuwamy. Białe szparagi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 4 minuty, dodajemy zielone szparagi i gotujemy przez kolejne 4 minuty. Przelewamy zimną wodą i osączamy.
Liście bazylii obrywamy i siekamy. Zagniatamy z twarogiem, 1 łyżeczką soli, oliwą, 1 jajkiem i mąką na gładkie ciasto. Formę do quiche’a (śr. 28 cm) natłuszczamy i wykładamy ciastem. Oba rodzaje serów startych na tarce mieszamy, połową posypujemy ciasto. Układamy szparagi.
Mleko, kwaśną śmietanę, pozostałe jajka i pesto mieszamy trzepaczką, dodajemy sól i pieprz. Szparagi zalewamy, posypujemy pozostałą ilością startych serów. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 175°C przez 40-45 minut.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Piernik świąteczny
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Mini burgery
- Sałatka gyros
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Uszka z grzybami
- Śledź w oleju
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Krokiety z mięsem
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Boczek pieczony
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1992 dni temu
Śmietanowo-jajczana masa się zwarzyła. Lipa :(
Odpowiedz