Szaszłyki z grzybami i cukinią w marynacie czosnkowej
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Grzyby oczyszczamy. Cukinię myjemy i kroimy w plasterki o grubości 1,5 cm. Z czubków gałązek rozmarynu (2-3 cm) obrywamy igiełki. 1 łyżeczkę drobno siekamy (resztę wykorzystujemy w inny sposób). Cukinię i grzyby nakłuwamy na przemian na gałązki rozmarynu.

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Mieszamy z posiekanym rozmarynem, oliwą, solą i pieprzem. Szaszłyki smarujemy ze wszystkich stron i wstawiamy pod przykryciem co najmniej na 1 godzinę do lodówki.

Przed grillowaniem szaszłyki osączamy (marynatę zbieramy). Szaszłyki grillujemy z każdej strony przez 6-8 minut, smarując przy tym marynatą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Asia Asia
    720 dni temu
    Zdjęcie wyszło b.korzystne gdyż w rzeczywistości pieczarki się skurczyły ;)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram