Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Grzyby oczyszczamy. Cukinię myjemy i kroimy w plasterki o grubości 1,5 cm. Z czubków gałązek rozmarynu (2-3 cm) obrywamy igiełki. 1 łyżeczkę drobno siekamy (resztę wykorzystujemy w inny sposób). Cukinię i grzyby nakłuwamy na przemian na gałązki rozmarynu.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Mieszamy z posiekanym rozmarynem, oliwą, solą i pieprzem. Szaszłyki smarujemy ze wszystkich stron i wstawiamy pod przykryciem co najmniej na 1 godzinę do lodówki.
Przed grillowaniem szaszłyki osączamy (marynatę zbieramy). Szaszłyki grillujemy z każdej strony przez 6-8 minut, smarując przy tym marynatą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makówki śląskie
- Pierniki
- Kutia
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ryba z piekarnika
- Guacamole
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Klasyczna sałatka grecka
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Łazanki
- Śledź w oleju
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Makowiec japoński
- Świąteczne pierniczki
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
17 dni temu
Dobre.
Odpowiedz
3525 dni temu
Zdjęcie wyszło b.korzystne gdyż w rzeczywistości pieczarki się skurczyły ;)
Odpowiedz