Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Grzyby oczyszczamy. Cukinię myjemy i kroimy w plasterki o grubości 1,5 cm. Z czubków gałązek rozmarynu (2-3 cm) obrywamy igiełki. 1 łyżeczkę drobno siekamy (resztę wykorzystujemy w inny sposób). Cukinię i grzyby nakłuwamy na przemian na gałązki rozmarynu.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Mieszamy z posiekanym rozmarynem, oliwą, solą i pieprzem. Szaszłyki smarujemy ze wszystkich stron i wstawiamy pod przykryciem co najmniej na 1 godzinę do lodówki.
Przed grillowaniem szaszłyki osączamy (marynatę zbieramy). Szaszłyki grillujemy z każdej strony przez 6-8 minut, smarując przy tym marynatą.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane ślimaki z indyka
Kuszące grillowane ślimaczki z piersi indyka, skrywające w swym wnętrzu soczyste kawałki mango i plastry szynki.
Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry
Delikatne mięso z indyka w jogurtowej marynacie wzbogacone smakiem banana – podane razem w postaci pysznych szaszłyków.
Roladki z indyka z papryką i kaparami
Kruche roladki z piersi z indyka wypełnione papryką, kaparami oraz serem feta to idealny pomysł na niebanalnego grilla.
Szaszłyki bałkańskie
Pyszne kotlety z mięsa mielonego przyprawione aromatycznym czosnkiem i cebulą. Smakują nie tylko w sezonie grillowym!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Roladki z cukinii
- Szałwiowe medaliony z polędwiczek z grilla
- Grillowane kebabczety wołowe
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Kuleczki z gorgonzoli i rozmarynu
- Szaszłyki wieprzowe
- Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
- Pikantne szaszłyczki z łososia w ajwarze z grillowaną kapustą i sosem czosnkowym
- Empanadas z tuńczykiem i oliwkami
- Szaszłyki bałkańskie
- Krewetki na cukinii
- Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
- 4 sposoby na warzywne przetwory
- Szaszłyki z halloumi
- Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
- Wieniec wielkanocny
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Nalewka z głogu
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Ciastka pisanki
- Makaron z buraczanym pesto
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Hummus grzybowy
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Żurek babci
- Kotleciki jagnięce
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Barszcz czerwony z uszkami
- Spanakopita - tort z fety i szpinaku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
3186 dni temu
Zdjęcie wyszło b.korzystne gdyż w rzeczywistości pieczarki się skurczyły ;)
odpowiedz