
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Grzyby oczyszczamy. Cukinię myjemy i kroimy w plasterki o grubości 1,5 cm. Z czubków gałązek rozmarynu (2-3 cm) obrywamy igiełki. 1 łyżeczkę drobno siekamy (resztę wykorzystujemy w inny sposób). Cukinię i grzyby nakłuwamy na przemian na gałązki rozmarynu.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Mieszamy z posiekanym rozmarynem, oliwą, solą i pieprzem. Szaszłyki smarujemy ze wszystkich stron i wstawiamy pod przykryciem co najmniej na 1 godzinę do lodówki.
Przed grillowaniem szaszłyki osączamy (marynatę zbieramy). Szaszłyki grillujemy z każdej strony przez 6-8 minut, smarując przy tym marynatą.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane ślimaki z indyka
Kuszące grillowane ślimaczki z piersi indyka, skrywające w swym wnętrzu soczyste kawałki mango i plastry szynki.

Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry
Delikatne mięso z indyka w jogurtowej marynacie wzbogacone smakiem banana – podane razem w postaci pysznych szaszłyków.

Roladki z indyka z papryką i kaparami
Kruche roladki z piersi z indyka wypełnione papryką, kaparami oraz serem feta to idealny pomysł na niebanalnego grilla.

Szaszłyki bałkańskie
Pyszne kotlety z mięsa mielonego przyprawione aromatycznym czosnkiem i cebulą. Smakują nie tylko w sezonie grillowym!

Komentarze (1)
2769 dni temu
Zdjęcie wyszło b.korzystne gdyż w rzeczywistości pieczarki się skurczyły ;)
odpowiedz