
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Liście mięty obrywamy i siekamy. Mieszamy jogurt, sok z limonki, curry, sól i pieprz oraz miętę. Pierś indyka myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Wraz z połową przygotowanego jogurtu z curry wkładamy kawałki indyka do woreczka do zamrażania, zamykamy i dobrze obtaczamy go w jogurtowej marynacie. Pozostawiamy co najmniej na 2-3 godziny lub na noc w marynacie. Pozostały jogurt z curry również wstawiamy do lodówki.
4 długie patyczki do szaszłyków moczymy przez 30 minut w zimnej wodzie. Czosnek obieramy. Banany ze skórką kroimy w poprzek na plasterki o grubości ok. 2 cm. Kawałki indyka nakłuwamy z czosnkiem i plasterkami banana na patyczki do szaszłyków. Grillujemy na aluminiowej tacce grillowej lub bezpośrednio na rozgrzanym grillu przez 15 minut, często przy tym obracając. Podajemy z pozostałym jogurtem z curry.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Domek z piernika
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kutia
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Nuggetsy z kurczaka
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ryba z piekarnika
- Guacamole
- Pieczona ryba po grecku
- Jajka na miękko
- Golonka pieczona po bawarsku
- Makowiec japoński
- Piernik świąteczny
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Burek ze szpinakiem
- Sernik pistacjowy
- Świąteczne pierniczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
3920 dni temu
Liloo, miętę dodajemy do pozostałych składników marynaty :)
Odpowiedz
3921 dni temu
Ale co z tą miętą? Na początku jest tylko, że należy ją posiekać. A co dalej? Dodać do jogurtu od razu na początku? Czy tylko do sosu na koniec?
Odpowiedz