
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Wykałaczki moczymy w zimnej wodzie. Kapary osączamy i siekamy. Fetę ścieramy na drobno, oba składniki mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i skórką cytryny. Pierś indyka myjemy, osuszamy i rozbijamy przez folię na płasko, ewentualnie kroimy wzdłuż na pół. Smarujemy kremem z kaparami.
Paprykę osączamy, kroimy wzdłuż na cienkie paski, układamy na kotletach i zwijamy je w poprzek. Spinamy osączonymi wykałaczkami. Roladki grillujemy na rozgrzanym grillu na aluminiowej tacce grillowej ok. 20 minut, od czasu do czasu obracając.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Golonka pieczona po bawarsku
- Domek z piernika
- Piernik świąteczny
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Burek ze szpinakiem
- Świąteczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Klasyczna sałatka grecka
- Ryba z piekarnika
- Pistacjowy sernik baskijski
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pieczona ryba po grecku
- Krokiety z mięsem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Kutia
- Mini burgery
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sałatka gyros
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)