
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Wykałaczki moczymy w zimnej wodzie. Kapary osączamy i siekamy. Fetę ścieramy na drobno, oba składniki mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i skórką cytryny. Pierś indyka myjemy, osuszamy i rozbijamy przez folię na płasko, ewentualnie kroimy wzdłuż na pół. Smarujemy kremem z kaparami.
Paprykę osączamy, kroimy wzdłuż na cienkie paski, układamy na kotletach i zwijamy je w poprzek. Spinamy osączonymi wykałaczkami. Roladki grillujemy na rozgrzanym grillu na aluminiowej tacce grillowej ok. 20 minut, od czasu do czasu obracając.
Zobacz podobne
przepisy
Szaszłyki z dipem z melona
Pyszna propozycja na grilla: polędwica wieprzowa w marynacie z sherry podana z orzeźwiającym dipem z melona i bazylii.

Grillowane ślimaki z indyka
Kuszące grillowane ślimaczki z piersi indyka, skrywające w swym wnętrzu soczyste kawałki mango i plastry szynki.

Grillowane szaszłyki ze sznycli z ziemniakami
Kruche kawałki sznycla z szynki zanurzone w pysznej marynacie, grillowane w towarzystwie ziemniaków i kawałków pora.

Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry
Delikatne mięso z indyka w jogurtowej marynacie wzbogacone smakiem banana – podane razem w postaci pysznych szaszłyków.

Komentarze (0)