![Roladki z indyka z papryką i kaparami Roladki z indyka z papryką i kaparami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/2607bf3717a0-6c7ab52002-roladki z indyka z papryka i kaparami.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Wykałaczki moczymy w zimnej wodzie. Kapary osączamy i siekamy. Fetę ścieramy na drobno, oba składniki mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i skórką cytryny. Pierś indyka myjemy, osuszamy i rozbijamy przez folię na płasko, ewentualnie kroimy wzdłuż na pół. Smarujemy kremem z kaparami.
Paprykę osączamy, kroimy wzdłuż na cienkie paski, układamy na kotletach i zwijamy je w poprzek. Spinamy osączonymi wykałaczkami. Roladki grillujemy na rozgrzanym grillu na aluminiowej tacce grillowej ok. 20 minut, od czasu do czasu obracając.
Zobacz podobne
przepisy
Szaszłyki z dipem z melona
Pyszna propozycja na grilla: polędwica wieprzowa w marynacie z sherry podana z orzeźwiającym dipem z melona i bazylii.
![Szaszłyki z dipem z melona](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2e8d0098e608-e1e4da1835-szaszlyki z dipem z melona 2.webp)
Grillowane ślimaki z indyka
Kuszące grillowane ślimaczki z piersi indyka, skrywające w swym wnętrzu soczyste kawałki mango i plastry szynki.
![Grillowane ślimaki z indyka](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/b2782175f0d5-03dd1ea3d2-grillowane ślimaki z indyka.webp)
Grillowane szaszłyki ze sznycli z ziemniakami
Kruche kawałki sznycla z szynki zanurzone w pysznej marynacie, grillowane w towarzystwie ziemniaków i kawałków pora.
![Grillowane szaszłyki ze sznycli z ziemniakami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/686b25f53e64-fbf2981398-em1002_de_15_01_sb_barbecue_schnitzel_spiesse_012!!.webp)
Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry
Delikatne mięso z indyka w jogurtowej marynacie wzbogacone smakiem banana – podane razem w postaci pysznych szaszłyków.
![Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/cfd43ddb54ad-1e0e6da6b3-indyjskie szaszlyki z jogurtem greckim.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Banica xxl
- Kanapka na bogato
- Indyk faszerowany suszonymi morelami z grilla
- Cordon bleu po hiszpańsku z sałatką
- Pierś z kurczaka z piekarnika w sosie – najczęstsze pytania adeptów sztuki kulinarnej
- Królik w śmietanowo - musztardowym sosie z białego wina
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Indyk w pesto
- Roladki z indyka z nadzieniem serowo-sezamowym
- Cevapcici z ryżem w pomidorach
- Roladki z mięsa mielonego z szynką, serem feta i szpinakiem w sosie pomidorowym
- Zupa szpinakowa z fetą
- Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola
- Śródziemnomorski burger z paprykowym relishem
- Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Koktajl tiramisu
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Zapiekanka z kaszą pęczak, warzywami i fetą
- Mrożony jogurt z malinami i limonką
- Faszerowana dynia
- Pieczony kurczak z ziemniakami i szparagami
- Kanapka zielenina z grilla
- Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
- Tacos z tuńczykiem
- Ekspresowe przekąski sylwestrowe
- Granita truskawkowa
- Pieczona papryka z fetą i dressingiem miętowym
- Bezglutenowa tarta migdałowa
- Jesienna sałatka ze smażonymi boczniakami
Komentarze (0)