Dania główne - Roladki mięsne - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Roladki z kurczaka ze szpinakiem
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i serem feta to danie, które łączy w sobie delikatne i soczyste mięso z intensywnym smakiem sera feta i świeżością szpinaku. Ta pyszna kombinacja wprost rozpływa się w ustach, o ile zostanie przygotowana w poprawny sposób. Jak zrobić wyśmienite roladki drobiowe z nadzieniem szpinakowym i serem? Poznaj nasz sposób!
![Roladki z kurczaka ze szpinakiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/df8ec789153c-e376538356d3-kw46-2023-lidl-roladki-z-kurczaka-ze-szpinakiem-przepis.webp)
Zwijane zrazy wołowe
Poznaj klasyczny przepis Karola Okrasy na zrazy wołowe z ogórkiem kiszonym i boczkiem.
![Zwijane zrazy wołowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2523053b6585-4bc7a679d119-BS_ONLINE_KW2_KAROL_ZRAZY_178532_RGB_OK_1250x700.webp)
Schab ze śliwką z grillowanymi batatami
Wypróbuj nietypowy pomysł Karola Okrasy na schab ze śliwką z grilla!
![Schab ze śliwką z grillowanymi batatami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7368d57e6b64-6b114cc7efb5-KW_26_Schab_ze_sliwka_z-batatami_202221245_RGB_1250x700.webp)
Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola
Doskonałe połączenie indyka faszerowanego serem z sosem z owoców leśnych - wypróbuj!
![Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4b91dc5dfc18-6615322a4de6-KW_24_Roladki_z_indyka_z_owocami_i_serem_2022219596_RGB_OK_1250x700.webp)
Roladki ze schabu pod serowym beszamelem
Wykorzystaj przepis Macieja Żurawskiego na roladki ze schabu, zapiekane pod beszamelem!
![Roladki ze schabu pod serowym beszamelem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/99d8f98e906c-3d3ad765e3-KW_23_Roladki_ze_schabu_zapiekane_pod_beszamelem_dodatki_860_RGB_OK_1250x700.webp)
Zrazy alpejskie z serem i szynką szwarcwaldzką w sosie pieczarkowo-szpinakowym z makaronem tagliatelle
Wyobraź sobie, że jesteś w cudownych, malowniczych Alpach. Pomoże Ci w tym smak naszych zrazów według oryginalnego przepisu!
![Zrazy alpejskie z serem i szynką szwarcwaldzką w sosie pieczarkowo-szpinakowym z makaronem tagliatelle](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/49da98a845d4-7e0e75e0c8-KW_16_Pascal_zrazy_alpejskie_17239301937_poziom_rgb_ok.webp)
Schab z racuchami w sosie cebulowym z sałatką z buraków
Delikatne mięso z pysznymi dodatkami. Potrawa, która doskonale oddaje charakter kuchni niemieckiej.
![Schab z racuchami w sosie cebulowym z sałatką z buraków](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/81b98394492c-65d06cf408-KW_16_KAROL_racuchy_z_szynka_17239301690_poziom_rgb_ok.webp)
Roladki z mięsa mielonego z szynką, serem feta i szpinakiem w sosie pomidorowym
Roladki zapieczone w pomidorowym sosie i wyraziste dodatki to idealny pomysł na szybki obiad pełen smaku!
![Roladki z mięsa mielonego z szynką, serem feta i szpinakiem w sosie pomidorowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e493f15905d3-3dd9eb400f-KW_02_KAROL_Klopsiki-z-miesa-mielonego-z-szynka-serem-feta-i-szpinakiem-w-sosie-pomidorowym_278188_poziom_rgb_got.webp)
Roladki z szynki w sosie grzybowym
Soczyste mięso na ziemniaczanym purée polane sosem z suszonych grzybów i owoców. Tradycja w nowoczesnym wydaniu!
![Roladki z szynki w sosie grzybowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/fe5e87091a44-db98eaf33f-KW_49_Karol_Roladki-z-szynki-w-sosie-grzybowym_poziom_rgb_got_960x540.webp)
Roladki z indyka z papryką i kaparami
Kruche roladki z piersi z indyka wypełnione papryką, kaparami oraz serem feta to idealny pomysł na niebanalnego grilla.
![Roladki z indyka z papryką i kaparami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ce2352b59522-6c7ab52002-roladki z indyka z papryka i kaparami.webp)
Roladki z indyka z nadzieniem serowo-sezamowym
Pyszny pomysł na grillowane sznycle z indyka, wypełnione masą serową, sezamem oraz bazylią. Grill, że palce lizać!
![Roladki z indyka z nadzieniem serowo-sezamowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d176d48e06a6-44d5d100e1-roladki z nadzieniem serowo-sezam.webp)
Łopatka z suszonymi pomidorami
Doskonały plan na posiłek w gronie rodziny – krucha rolada z łopatki wypełniona farszem z suszonych pomidorów i szpinaku.
![Łopatka z suszonymi pomidorami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/bb75e7c6bac1-2d1c6a576f-Łopatka z suszonymi pomidorami.webp)
Roladki mięsne na obiad – nasze propozycje
Roladki z mięsa, najlepiej mielonego, można przyrządzić na wiele sposobów. Wyśmienicie smakują prosto z piekarnika. Wypełniamy je zazwyczaj farszem. Choć coraz popularniejsze są roladki mięsne ze szpinakiem, to warto pokusić się o przygotowanie kilku wersji tego przysmaku. Jeśli więc planujecie podać na obiad roladki z mięsa mielonego, to weźcie pod uwagę takie składniki jak ser czy grzyby oraz warzywa, np. papryka lub ogórek. Roladki z mięsa mielonego z serem, z pieczarkami albo z ogórkiem kiszonym to klasyk, który zawsze smakuje i nigdy nie wychodzi z mody, tej kulinarnej, oczywiście. Tego rodzaju potrawa, podobnie zresztą jak wspomniane wcześniej roladki z mięsa mielonego ze szpinakiem, stanowi znakomitą propozycję dania głównego, do którego można już tylko dobierać ulubione dodatki. Niech nikogo nie zdziwią więc m.in. przepisy na roladki z mięsa mielonego w sosie pomidorowym albo na roladki zawijane w boczku lub w szynce! A co, gdyby tak połączyć kilka opcji w jedną? Kuchnia Lidla służy pomocą. Znajdziecie w niej wskazówki oraz listę składników na roladki z mięsa mielonego z szynką, serem feta i szpinakiem w sosie pomidorowym. Do dzieła!
Z czym podawać roladki drobiowe?
Roladki przygotowujemy zazwyczaj z mięsa wieprzowego, jednak równie smaczne są roladki z mięsa drobiowego. Kuchnia Lidla zainspiruje was i podpowie, z czym zrobić roladki drobiowe. Spójrzcie na przepisy:
- roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola
- roladki z indyka z warzywami i ryżem
- roladki z indyka z papryką i kaparami
- roladki z indyka z nadzieniem serowo-sezamowym
- roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
Jak widać, roladki drobiowe to nie tylko roladki z kurczaka, ale również, a może przede wszystkim, z indyka. Pamiętajcie jednak, że mięso indycze jest dość kruche, dlatego należy obchodzić się z nim bardzo delikatnie. Jeśli więc chcecie, aby roladki, np. ze szpinakiem, wprost rozpływały się w ustach, to zamiast z kurczaka przygotujcie je z mięsa indyka.