zobacz film

Tadeusz Baranowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • patelnię grillową

Krok 1: Nadziewamy roladki 

Nadziewamy roladki

Sznycel z indyka rozbijamy na cienkie plastry. Suszone morele kroimy w cienkie paski, a szczypiorek na 5-centymetrowe kawałki. Mięso oprószamy solą i pieprzem z jednej strony. Na środku układamy morele, szczypiorek oraz kawałek sera gorgonzola. Roladki zwijamy ciasno, spinamy wykałaczkami.

 

 

Krok 2: Grillujemy mięso

Grillujemy mięso

Roladki polewamy olejem i rozsmarowujemy go dokładnie z każdej strony. Na rozgrzanej patelni grillowej układamy mięso. Gdy roladki usmażą się z jednej strony, wyciągamy wykałaczki i przewracamy na drugą stronę. Smażymy również boki. Usmażone mięso odstawiamy na bok.

 

 

Krok 3: Owoce dodajemy do miodu

 Owoce dodajemy do miodu

Na rozgrzaną patelnię wylewamy miód oraz sok wyciśnięty z limonki. Mieszamy. Gotujemy przez krótką chwilę, wyłączamy ogień i dodajemy owoce. Mieszamy tak, aby owoce obtoczyć w miodzie.
Na talerz wykładamy owoce, a na nich układamy roladki z indyka. Posypujemy rozkruszonymi w moździerzu pistacjami. Dekorujemy listkami mięty.

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    783 dni temu
    Z czym połączyć ten przepis? Z makaronem, ryżem?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    783 dni temu
    Pieczone ziemniaczki sprawdzą się tu doskonale :)
  • Gość Gość
    787 dni temu
    Przepis wart polecenia, Aż jestem miło zaskoczony, że sos tak dobrze pasował do roladki.

    odpowiedz

  • Karo Karo
    788 dni temu
    Przepyszne :) Zmodyfikowałam nieco przepis o owoce sezonowe jakimi są teraz truskawki :) wyszło rewelacyjnie, polecam :) Uczta Smaków w krótkim czasie :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    787 dni temu
    Brzmi pysznie! :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram