
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Morele przekrawamy na pół. Goździki rozgniatamy. Wino mieszamy z cynamonem i goździkami. Morele i rodzynki zalewamy winem z przyprawami i odstawiamy na 15 minut.
Plastry indyka delikatnie rozbijamy, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.
Na każdym z nich układamy plaster boczku oraz odciśnięte z zalewy owoce, posypujemy posiekaną kolendrą i zwijamy w rulony. Każdą roladkę spinamy wykałaczkami.
Grillujemy 10 minut, obracając roladki, żeby się równo zarumieniły i polewamy je co jakiś czas winną zalewą.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Przepis na pulpety w sosie pieczarkowym
- Ziemniaki z grilla
- Kurczak po tajsku
- Proziaki – przepis
- Sałatka z zupek chińskich
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Makaron alla carbonara z guanciale
- Chili con carne
- Spaghetti à la carbonara
- Tacos w stylu meksykańskim z wołowiną i salsą
- Spanakopita
- Smażony żółty ser z sosem tatarskim
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Musaka grecka
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
4094 dni temu
Polecamy wino wytrawne :)
odpowiedz
4094 dni temu
Jakie wino polecacie?
odpowiedz