Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Morele przekrawamy na pół. Goździki rozgniatamy. Wino mieszamy z cynamonem i goździkami. Morele i rodzynki zalewamy winem z przyprawami i odstawiamy na 15 minut.
Plastry indyka delikatnie rozbijamy, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.
Na każdym z nich układamy plaster boczku oraz odciśnięte z zalewy owoce, posypujemy posiekaną kolendrą i zwijamy w rulony. Każdą roladkę spinamy wykałaczkami.
Grillujemy 10 minut, obracając roladki, żeby się równo zarumieniły i polewamy je co jakiś czas winną zalewą.
Zobacz podobne
przepisy
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.
Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Potrawka z wieprzowiny w cytrynach z przyprawami
- Pstrąg z grzybami
- Grillowane szaszłyki z kurczaka
- Grillowane banany z sosem i lodami waniliowymi
- Grillowane grzanki z serem
- Indyk w pesto
- Roladki z indyka z papryką i kaparami
- Kurczak cytrynowo-rozmarynowy z zapiekanką dauphinois i marchewką w śmietanie
- Zapiekane kotleciki z serem i szynką szwarcwaldzką
- Placki ziemniaczane z kapustą oraz dipem z rzodkiewki i rzeżuchy
- Pierś kurczaka z bakłażanem
- Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie
- Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola
- Batony zbożowe
- Lizaki bezowe
- Krem borówkowy z karmelem
- Onigiri z tuńczykiem i słodkim sosem chili
- Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek
- Potrawka z perliczki z podgrzybkami
- Tortilla z salami i serem – pomysł na lunchbox
- Dorsz z pesto limonkowym i pieczoną cykorią
- Galette gryczany z pomidorami
- Szpinak w śmietanie z jajecznicą i ziemniakami
- Nalewki z owoców
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Risotto z grzybami leśnymi i parmezanem
- Letnia zupa jarzynowa
- Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym
- Indyjska sól z przyprawami
- Faszerowane jajka jak kurczaczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3825 dni temu
Polecamy wino wytrawne :)
odpowiedz
3825 dni temu
Jakie wino polecacie?
odpowiedz