Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Morele przekrawamy na pół. Goździki rozgniatamy. Wino mieszamy z cynamonem i goździkami. Morele i rodzynki zalewamy winem z przyprawami i odstawiamy na 15 minut.
Plastry indyka delikatnie rozbijamy, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.
Na każdym z nich układamy plaster boczku oraz odciśnięte z zalewy owoce, posypujemy posiekaną kolendrą i zwijamy w rulony. Każdą roladkę spinamy wykałaczkami.
Grillujemy 10 minut, obracając roladki, żeby się równo zarumieniły i polewamy je co jakiś czas winną zalewą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba po japońsku
- Boczek pieczony
- Domek z piernika
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Uszka z grzybami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Śledź w oleju
- Łazanki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Przekąski sylwestrowe
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Nuggetsy z kurczaka
- Klasyczna sałatka grecka
- Makówki śląskie
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pierniki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (2)
4164 dni temu
Polecamy wino wytrawne :)
Odpowiedz
4164 dni temu
Jakie wino polecacie?
Odpowiedz