Indyk faszerowany suszonymi morelami z grilla
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Morele i rodzynki zalewamy winem z przyprawami i odstawiamy na 15 minut.

Plastry indyka delikatnie rozbijamy, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.

Na każdym z nich układamy plaster boczku oraz odciśnięte z zalewy owoce, posypujemy kolendrą i zwijamy w rulony. Każdą roladkę spinamy wykałaczkami.

Grillujemy 10 minut, obracając roladki, żeby się równo zarumieniły i polewamy je co jakiś czas winną zalewą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1481 dni temu
    Polecamy wino wytrawne :)

    odpowiedz

  • babcia_krysia_kety babcia_krysia_kety
    1481 dni temu
    Jakie wino polecacie?

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram