
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Morele przekrawamy na pół. Goździki rozgniatamy. Wino mieszamy z cynamonem i goździkami. Morele i rodzynki zalewamy winem z przyprawami i odstawiamy na 15 minut.
Plastry indyka delikatnie rozbijamy, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.
Na każdym z nich układamy plaster boczku oraz odciśnięte z zalewy owoce, posypujemy posiekaną kolendrą i zwijamy w rulony. Każdą roladkę spinamy wykałaczkami.
Grillujemy 10 minut, obracając roladki, żeby się równo zarumieniły i polewamy je co jakiś czas winną zalewą.
Zobacz podobne
przepisy
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.

Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.

Komentarze (2)
3291 dni temu
Polecamy wino wytrawne :)
odpowiedz
3291 dni temu
Jakie wino polecacie?
odpowiedz
zobacz wszystkie