Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Mięso myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek. Filety z kurczaka zawijamy luźno w folię spożywczą i cienko rozbijamy. Jedną stronę oprószamy odrobiną tymianku, rozmarynu, solą i pieprzem. Na środku układamy kawałek sera i zawijamy, formując roladkę. Należy dokładnie zawinąć brzegi do środka roladki, by ser nie wypływał.
W miseczce roztrzepujemy widelcem jajko razem z papryką, przyprawiamy solą i pieprzem. Roladki obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy roladki ze wszystkich stron, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Podajemy gorące.
Zobacz podobne
przepisy
Klops z jajkiem
Zobacz, jak smaczny i efektowny obiad można wyczarować z porcji mielonego mięsa i gotowanych jajek.
Ruloniki z truflową sałatką jajeczną
Błyskawiczny pomysł na pyszną przekąskę: jajka, rzodkiewki i ser truflowy, podane w postaci małych rulonów z tortilli.
Steki z polędwicy wołowej z ziołowym masłem
Amerykanie kochają steki. Zrozumiesz dlaczego, przygotowując polędwicę wołową zgodnie z naszym przepisem.
Pieczony ser brie z pieczarkami
Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sałatka gyros
- Uszka z grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Śledzie po kaszubsku
- Pieczona ryba po grecku
- Piernik staropolski
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Sernik piernikowy
- Ciasto na pierogi
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Wigilijny makowiec
- Przekąski sylwestrowe
- Błyskawiczne pierniczki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (14)
3351 dni temu
Roladki ok, użyłam "zwykłego" camemberta, więc smak nie był intensywny. Następnym razem postawię na bardziej wyrazisty ser. Jak dla mnie użycie rozmarynu w połączeniu z tymiankiem jest przesadą. Oba zioła są gorzkawe, więc proponuję zastąpić świeżym tymiankiem i np. pietruszką lub koperkiem. Użyłam naprawdę znikome ilości suszonego tymianku i rozmarynu a zdominowały cała potrawę. Roladki przed panierowaniem owinęłam plastrem szynki szwarcwaldzkiej - łatwiej opanierować, roladki są bardziej soczyste i dodatkowy wymiar smaku :)
odpowiedz
3542 dni temu
Drogi Gościu, można, chociaż najlepiej smakują od razu po przygotowaniu ;)
odpowiedz
3542 dni temu
Czy można je podawać na zimno jako przystawka ? :)
odpowiedz
3558 dni temu
Aniu, najlepiej smakują świeże :)
odpowiedz
3558 dni temu
Ciekawa jestem jak smakują odgrzewane na drugi dzień, np. w piekarniku w naczyniu żaroodpornym...??
odpowiedz
3613 dni temu
Bardzo pyszne danie:)
odpowiedz
3626 dni temu
Bardzo łatwe i szybkie danie. Zamiast nudnego kotleta, polecam te roladki. Mają specyficzny smak przez tymianek i rozmaryn (mi kojarzą się z rybą), ale smakuje naprawdę dobrze i delikatnie.
odpowiedz
3712 dni temu
Wyszło bardzo smaczne, ale dosyć długo przpiekałam na patelni.
odpowiedz
3872 dni temu
dominiku, paprykę dodajemy do jajka, w którym panierujemy roladki.
odpowiedz
3873 dni temu
a co zrobic z ta papryka?
odpowiedz
3886 dni temu
Aniu, daj znać, jak smakował obiad :)
odpowiedz
3887 dni temu
Mniam,od dawna teakie roladki za mną chodzą,właśnie w Lidlu jest promocja na ser więc będą roladki :)
odpowiedz
3890 dni temu
rewelacyjnie smakują zawinięte ze szpinakiem wcześniej usmażonym na maśle z czosnkiem
odpowiedz
3915 dni temu
Robiłam podobne roladki z twarogiem i świeżym ogórkiem,wiem że są pyszniutkie a z serm pleśniowym muszę wypróbować,mniam...
odpowiedz
zobacz wszystkie