Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Mięso myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek. Filety z kurczaka zawijamy luźno w folię spożywczą i cienko rozbijamy. Jedną stronę oprószamy odrobiną tymianku, rozmarynu, solą i pieprzem. Na środku układamy kawałek sera i zawijamy, formując roladkę. Należy dokładnie zawinąć brzegi do środka roladki, by ser nie wypływał.

W miseczce roztrzepujemy widelcem jajko razem z papryką, przyprawiamy solą i pieprzem. Roladki obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy roladki ze wszystkich stron, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Podajemy gorące.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (14)

Avatar
  • Kama Kama
    3329 dni temu
    Roladki ok, użyłam "zwykłego" camemberta, więc smak nie był intensywny. Następnym razem postawię na bardziej wyrazisty ser. Jak dla mnie użycie rozmarynu w połączeniu z tymiankiem jest przesadą. Oba zioła są gorzkawe, więc proponuję zastąpić świeżym tymiankiem i np. pietruszką lub koperkiem. Użyłam naprawdę znikome ilości suszonego tymianku i rozmarynu a zdominowały cała potrawę. Roladki przed panierowaniem owinęłam plastrem szynki szwarcwaldzkiej - łatwiej opanierować, roladki są bardziej soczyste i dodatkowy wymiar smaku :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3520 dni temu
    Drogi Gościu, można, chociaż najlepiej smakują od razu po przygotowaniu ;)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3520 dni temu
    Czy można je podawać na zimno jako przystawka ? :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3537 dni temu
    Aniu, najlepiej smakują świeże :)

    odpowiedz

  • Ania Ania
    3537 dni temu
    Ciekawa jestem jak smakują odgrzewane na drugi dzień, np. w piekarniku w naczyniu żaroodpornym...??

    odpowiedz

  • Ms:)Gość Ms:)Gość
    3591 dni temu
    Bardzo pyszne danie:)

    odpowiedz

  • April April
    3604 dni temu
    Bardzo łatwe i szybkie danie. Zamiast nudnego kotleta, polecam te roladki. Mają specyficzny smak przez tymianek i rozmaryn (mi kojarzą się z rybą), ale smakuje naprawdę dobrze i delikatnie.

    odpowiedz

  • myszku myszku
    3690 dni temu
    Wyszło bardzo smaczne, ale dosyć długo przpiekałam na patelni.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3851 dni temu
    dominiku, paprykę dodajemy do jajka, w którym panierujemy roladki.

    odpowiedz

  • dominik dominik
    3851 dni temu
    a co zrobic z ta papryka?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3865 dni temu
    Aniu, daj znać, jak smakował obiad :)

    odpowiedz

  • Ania Ania
    3866 dni temu
    Mniam,od dawna teakie roladki za mną chodzą,właśnie w Lidlu jest promocja na ser więc będą roladki :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3868 dni temu
    rewelacyjnie smakują zawinięte ze szpinakiem wcześniej usmażonym na maśle z czosnkiem

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3893 dni temu
    Robiłam podobne roladki z twarogiem i świeżym ogórkiem,wiem że są pyszniutkie a z serm pleśniowym muszę wypróbować,mniam...

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!