Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • tłuczek do mięsa
  • sznurek
  • naczynie żeliwne lub garnek z grubym dnem

Krok 1: Podsmażamy cebulę i ogórki

Cebulę kroimy w piórka, a ogórki kiszone w cienkie paski. Podsmażamy na odrobinie smalcu, doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2: Zwijamy zrazy

Mięso kroimy w plastry o szerokości ok. 1,5 cm i rozbijamy tłuczkiem. Każdy plaster mięsa smarujemy musztardą i posypujemy majerankiem. Układamy kolejno plastry boczku oraz podsmażoną cebulę z ogórkiem. Zrazy zwijamy i związujemy sznurkiem. Oprószamy mąką i obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym smalcu na brązowy kolor. Układamy w naczyniu żeliwnym, podlewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu do miękkości przez ok. 1,5 godziny.

Krok 3: Redukujemy sos

Zrazy wyjmujemy. Powstały sos redukujemy, doprawiamy musztardą i majerankiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • amator amator
    6 dni temu
    Kiedys to były czasy do każdego przepisu (lub do 99,9% przepisów) był filmik a teraz go ni ma

    odpowiedz

  • Gość Gość
    8 dni temu
    Dobreeee pomarańczowe

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram