![Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/7ed07dc6d1a7-34f6da62b984-Kinga-Paruzel-jajka-faszerowane-koszyczki-1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
Przygotuj wcześniej:
- Jajka ugotuj na twardo.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY JAJKA I SZCZYPIOREK
Jajka przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka. Łodygi szczypiorku przekrawamy na pół.
KROK 2: NADZIEWAMY JAJKA ZIELONYM FARSZEM
Szczypiorek i paprykę drobno siekamy. Trzy żółtka ucieramy z miąższem awokado i majonezem. Do masy dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy. Gotowym farszem nadziewamy sześć połówek jaj. W farsz wtykamy połówki łodyg szczypiorku, aby jajka wyglądały jak koszyczki.
KROK 3: NADZIEWAMY JAJKA CZERWONYM FARSZEM
Trzy żółtka ucieramy z ajwarem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy sześć połówek jaj. W farsz wtykamy połówki łodyg szczypiorku, aby jajka wyglądały jak koszyczki.
KROK 4: NADZIEWAMY JAJKA BIAŁYM FARSZEM
Twarożek ścieramy na tarce. Koperek, cebulę i anchois drobno siekamy. Ostatnie trzy żółtka rozdrabniamy widelcem i dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami białego farszu. Gotowym farszem nadziewamy sześć połówek jaj. W farsz wtykamy połówki łodyg szczypiorku, aby jajka wyglądały jak koszyczki.
Zobacz podobne
przepisy
Jajka faszerowane awokado
Jajka faszerowane awokado to zdrowa i sycąca przekąska, która sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i eleganckim przyjęciu.
![Jajka faszerowane awokado](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1bc2e84a0e44-b3bc2996fd-dab5156bda-KW_51_jajka_faszerowane_awokado_PL_13767_S_45720_960x540_RL.webp)
Jajka faszerowane pastą z kawioru
Pyszna przekąska na przyjęcie – jajka faszerowane wyśmienitą pastą z kawioru, podane z gałązką koperku i pieczywem.
![Jajka faszerowane pastą z kawioru](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d5eea27eb4c4-3df0e1eaff-Jajka_faszerowane_pasta╠Ę_z_kawioru_26_02_13_14093_S_1051_RGB.webp)
Wielkanocne koszyczki
Apetyczne foremki z kruchego ciasta wypełnione owocami i kremem waniliowym. Robią ogromne wrażenie i smakiem, i wyglądem!
![Wielkanocne koszyczki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/98ca2c7ff915-9eb77e7d10-blogerka_alina.webp)
Jajka faszerowane z szynką
Rzeżucha to doskonały dodatek do wiosennych potraw! A z jajkami, szynką i serkiem śmietankowym smakuje wyśmienicie!
![Jajka faszerowane z szynką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3ba6b8f439b2-e2af8e6d227a-Gefullte-Eier-mit-Schinken.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wytrawne cake popsy w kształcie choinek
- Biscotti z migdałami i orzechami
- Łosoś na ostro z pomidorowym ryżem
- Quesadilla ze szpinakiem i serem halloumi oraz pikantnym sosem
- Omlety na parze z łososiem i warzywami
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Mochi z zieloną herbatą z matcha
- Gotowana kukurydza z sosem serowym
- Kisiel z czerwonych owoców
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Marynowane pieczarki w słoiku
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Risotto – klasyczny przepis
- Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami
- Szakszuka z burakami
Komentarze (0)