Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
Przygotuj wcześniej:
- Jajka ugotuj na twardo.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY JAJKA I SZCZYPIOREK
Jajka przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka. Łodygi szczypiorku przekrawamy na pół.
KROK 2: NADZIEWAMY JAJKA ZIELONYM FARSZEM
Szczypiorek i paprykę drobno siekamy. Trzy żółtka ucieramy z miąższem awokado i majonezem. Do masy dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy. Gotowym farszem nadziewamy sześć połówek jaj. W farsz wtykamy połówki łodyg szczypiorku, aby jajka wyglądały jak koszyczki.
KROK 3: NADZIEWAMY JAJKA CZERWONYM FARSZEM
Trzy żółtka ucieramy z ajwarem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy sześć połówek jaj. W farsz wtykamy połówki łodyg szczypiorku, aby jajka wyglądały jak koszyczki.
KROK 4: NADZIEWAMY JAJKA BIAŁYM FARSZEM
Twarożek ścieramy na tarce. Koperek, cebulę i anchois drobno siekamy. Ostatnie trzy żółtka rozdrabniamy widelcem i dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami białego farszu. Gotowym farszem nadziewamy sześć połówek jaj. W farsz wtykamy połówki łodyg szczypiorku, aby jajka wyglądały jak koszyczki.
Zobacz podobne
przepisy
Jajka faszerowane awokado
Jajka faszerowane awokado to zdrowa i sycąca przekąska, która sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i eleganckim przyjęciu.
Jajka faszerowane pastą z kawioru
Pyszna przekąska na przyjęcie – jajka faszerowane wyśmienitą pastą z kawioru, podane z gałązką koperku i pieczywem.
Wielkanocne koszyczki
Apetyczne foremki z kruchego ciasta wypełnione owocami i kremem waniliowym. Robią ogromne wrażenie i smakiem, i wyglądem!
Jajka faszerowane z szynką
Rzeżucha to doskonały dodatek do wiosennych potraw! A z jajkami, szynką i serkiem śmietankowym smakuje wyśmienicie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wytrawne cake popsy w kształcie choinek
- Biscotti z migdałami i orzechami
- Łosoś na ostro z pomidorowym ryżem
- Quesadilla ze szpinakiem i serem halloumi oraz pikantnym sosem
- Omlety na parze z łososiem i warzywami
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Mochi z zieloną herbatą z matcha
- Gotowana kukurydza z sosem serowym
- Kisiel z czerwonych owoców
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Marynowane pieczarki w słoiku
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Risotto – klasyczny przepis
- Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami
- Szakszuka z burakami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)