Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
Przygotuj wcześniej:
- Jajka ugotuj na twardo.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY JAJKA I SZCZYPIOREK
Jajka przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka. Łodygi szczypiorku przekrawamy na pół.
KROK 2: NADZIEWAMY JAJKA ZIELONYM FARSZEM
Szczypiorek i paprykę drobno siekamy. Trzy żółtka ucieramy z miąższem awokado i majonezem. Do masy dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy. Gotowym farszem nadziewamy sześć połówek jaj. W farsz wtykamy połówki łodyg szczypiorku, aby jajka wyglądały jak koszyczki.
KROK 3: NADZIEWAMY JAJKA CZERWONYM FARSZEM
Trzy żółtka ucieramy z ajwarem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy sześć połówek jaj. W farsz wtykamy połówki łodyg szczypiorku, aby jajka wyglądały jak koszyczki.
KROK 4: NADZIEWAMY JAJKA BIAŁYM FARSZEM
Twarożek ścieramy na tarce. Koperek, cebulę i anchois drobno siekamy. Ostatnie trzy żółtka rozdrabniamy widelcem i dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami białego farszu. Gotowym farszem nadziewamy sześć połówek jaj. W farsz wtykamy połówki łodyg szczypiorku, aby jajka wyglądały jak koszyczki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba po japońsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Nuggetsy z kurczaka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Burek ze szpinakiem
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Makowiec japoński
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Przekąski sylwestrowe
- Śledź w oleju
- Makówki śląskie
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciasto na pierogi
- Boczek pieczony
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)