• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Gotujemy jajka

Jajka gotujemy na twardo we wrzącej wodzie przez 10 minut. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą, studzimy i obieramy.

Krok 2: Przygotowujemy nadzienie

Jajka kroimy wzdłuż na pół i ostrożnie wyjmujemy z nich żółtka. Żółtka drobno rozgniatamy widelcem i mieszamy z serkiem śmietankowym. 2/3 rzeżuchy odcinamy i dodajemy do masy, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy drobno pokrojoną szynkę i mieszamy, masę dzielimy na 12 porcji.

Krok 3: Faszerujemy jajka

Z każdej porcji formujemy rękoma kulkę i umieszczamy w jednej połówce jajka. Dekorujemy pozostałą rzeżuchą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram