Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- 2 tortownice o średnicy 20 cm
- papier do pieczenia
- robot kuchenny
Przygotuj wcześniej:
Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Krem kokosowy do ubijania przechowuj w lodówce, aby był mocno schłodzony w momencie użycia.
Sposób przygotowania:
CIASTO MARCHEWKOWE
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Orzechy siekamy. Wszystkie suche składniki mieszamy w dużej misce wraz z posiekanymi orzechami. W drugiej misce łączymy ze sobą wszystkie mokre składniki. Następnie mokre składniki łączymy z suchymi i przekładamy je do wyłożonych papierem do pieczenia tortownic.
KROK 2: PIECZEMY CIASTO
Ciasta pieczemy przez ok. 30 minut lub do momentu, gdy patyczek włożony w ich środek będzie suchy. Gotowe ciasta studzimy przed przełożeniem kremem.
KREM
KROK 1: UCIERAMY KREM
Zimny krem kokosowy przekładamy do miski, dodajemy do niego syrop klonowy i całość ucieramy, aż będzie puszysta.
WSKAZÓWKA! Jeśli krem jest zbyt rzadki, możesz dodać do niego wiórki kokosowe.
KROK 2: DEKORUJEMY CIASTO
Ciasta przekładamy kremem i dekorujemy je nim z wierzchu. Ciasto możemy podawać od razu lub schłodzone przez ok. 1 godzinę w lodówce.
WSKAZÓWKA! Jeśli Twoje ciasto nie musi być wegańskie, możesz je ozdobić marcepanowymi marchewkami marki Belbake.
Zobacz podobne
przepisy
Pajęczynka (ciasto dyniowo-marchewkowe)
Wykorzystaj sezon na dynię i przygotuj pyszny deser! Ciasto na bazie warzyw polane gęstą polewą urzeka swoją słodkością.
Ciasto marchewkowo-ananasowe
Uwielbiasz ciasto marchewkowe? Zobacz, jak przygotować je w innej wersji – z ananasem! Dodatkowo dowiesz się, jak przygotować warzywne dekoracje!
Wegański tort marchewkowy
Spróbuj wegańskiej wersji tortu marchewkowego z kremem na bazie tofu i masła orzechowego!
Puszysty sernik na cieście marchewkowym
Sernikowa masa i korzenny, marchewkowy spód łączą się w jednym cieście dzięki przepisowi Pawła. Upiecz to proste ciasto i podaj je z warstwą aksamitnego, twarogowego kremu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto herbaciane
- Bezowy tort cytrynowy
- Ciasto "pszczółka" z orzechami włoskimi
- Makaron z porem i pesto z orzechów włoskich
- Jabłka grójeckie pod jaglaną kruszonką
- Muffiny orkiszowe z orzechami włoskimi
- Tort naleśnikowy z kremem i owocami
- Wianki z orzechami i polewą
- Deser wegański à la snickers
- Śniadaniowy chlebek marchewkowy
- Ciasto bałwan w tropikach
- Ciasteczka jaglano-kokosowe
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Rustykalny chleb na zakwasie z bakaliami
- Omlet marchewkowy
- Świąteczne trifle figowo-czekoladowe
- Tortilla z salami i serem – pomysł na lunchbox
- Galette gryczany z pomidorami
- Dorsz z pesto limonkowym i pieczoną cykorią
- Krem borówkowy z karmelem
- Nalewki z owoców
- Potrawka z perliczki z podgrzybkami
- Indyjska sól z przyprawami
- Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym
- Letnia zupa jarzynowa
- Bezglutenowy keks świąteczny
- Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek
- Szpinak w śmietanie z jajecznicą i ziemniakami
- Onigiri z tuńczykiem i słodkim sosem chili
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
587 dni temu
Co to jest krem kokosowy do ubijania?
odpowiedz
587 dni temu
To krem, który dokładnie pod taką nazwą pojawia się okazjonalnie w sklepach Lidl. Jeśli jednak nie możesz go teraz kupić, polecamy wykorzystać dobrze schłodzoną, gęstą część mleczka kokosowego :)