
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- 2 tortownice o średnicy 20 cm
- papier do pieczenia
- robot kuchenny
Przygotuj wcześniej:
Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Krem kokosowy do ubijania przechowuj w lodówce, aby był mocno schłodzony w momencie użycia.
Sposób przygotowania:
CIASTO MARCHEWKOWE
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Orzechy siekamy. Wszystkie suche składniki mieszamy w dużej misce wraz z posiekanymi orzechami. W drugiej misce łączymy ze sobą wszystkie mokre składniki. Następnie mokre składniki łączymy z suchymi i przekładamy je do wyłożonych papierem do pieczenia tortownic.
KROK 2: PIECZEMY CIASTO
Ciasta pieczemy przez ok. 30 minut lub do momentu, gdy patyczek włożony w ich środek będzie suchy. Gotowe ciasta studzimy przed przełożeniem kremem.
KREM
KROK 1: UCIERAMY KREM
Zimny krem kokosowy przekładamy do miski, dodajemy do niego syrop klonowy i całość ucieramy, aż będzie puszysta.
WSKAZÓWKA! Jeśli krem jest zbyt rzadki, możesz dodać do niego wiórki kokosowe.
KROK 2: DEKORUJEMY CIASTO
Ciasta przekładamy kremem i dekorujemy je nim z wierzchu. Ciasto możemy podawać od razu lub schłodzone przez ok. 1 godzinę w lodówce.
WSKAZÓWKA! Jeśli Twoje ciasto nie musi być wegańskie, możesz je ozdobić marcepanowymi marchewkami marki Belbake.
Komentarze (0)