
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
Krok 1: GOTUJEMY WARZYWA
Ziemniaki gotujemy w mundurkach w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy.
Seler, marchewkę i pietruszkę gotujemy osobno, bez obierania, w lekko osolonej wodzie z dodatkiem piramidki smaku. Studzimy.
Mrożony groszek gotujemy ok. 5 minut w osolonej wodzie, a następnie hartujemy w lodowatej wodzie (dzięki temu nie straci świeżego, zielonego koloru). Odcedzamy.
Krok 2: GOTUJEMY JAJKA NA TWARDO
Jajka gotujemy na twardo, a po ugotowaniu zalewamy w miseczce zimną wodą, by je wystudzić.
Krok 3: OBIERAMY I KROIMY WARZYWA
Ugotowane i wystudzone warzywa oraz jabłka obieramy ze skórki i kroimy w równą kostkę. Wystudzone jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę tej samej wielkości. Ogórek kiszony kroimy w kostkę.
Krok 4: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Pokrojone warzywa łączymy w dużej misce z kaparami, majonezem, śmietaną i musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą. Z wierzchu dekorujemy rzeżuchą.
Sałatkę odstawiamy na co najmniej 30 minut, by smaki się przegryzły.
Komentarze (0)