
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- tarkę o grubych oczkach
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Bułki hamburgerowe przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 7 minut, aż będą złotobrązowe i chrupiące. Mięso podsmażamy na rozgrzanej patelni, aż się delikatnie zarumieni, i pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Sałatę siekamy. Papryki i ogórki kroimy w kostkę, a cebulę w półtalarki. Ser ścieramy na tarce.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Do miski dodajemy jogurt, majonez, ketchup i musztardę. Całość bardzo dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
KROK 3: ŁĄCZYMI SKŁADNIKI SAŁATKI
Na dno miski wkładamy sałatę. Następnie układamy kolejno: podsmażone mięso, paprykę, cebulę, ogórki i żółty ser. Całość przykrywamy podpieczonymi bułkami hamburgerowymi. Sałatkę przed samym podaniem polewamy sosem i posypujemy prażoną cebulką.
Chcesz mieć pewność, że wszystko dobrze robisz? Obejrzyj filmik Pauli!
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Krokiety z mięsem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Piernik świąteczny
- Makowiec japoński
- Śledź w oleju
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Spaghetti carbonara
- Przekąski sylwestrowe
- Guacamole
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Domek z piernika
- Burek ze szpinakiem
- Łazanki
- Pulpety w sosie pomidorowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)