Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- tarkę o grubych oczkach
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Bułki hamburgerowe przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 7 minut, aż będą złotobrązowe i chrupiące. Mięso podsmażamy na rozgrzanej patelni, aż się delikatnie zarumieni, i pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Sałatę siekamy. Papryki i ogórki kroimy w kostkę, a cebulę w półtalarki. Ser ścieramy na tarce.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Do miski dodajemy jogurt, majonez, ketchup i musztardę. Całość bardzo dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
KROK 3: ŁĄCZYMI SKŁADNIKI SAŁATKI
Na dno miski wkładamy sałatę. Następnie układamy kolejno: podsmażone mięso, paprykę, cebulę, ogórki i żółty ser. Całość przykrywamy podpieczonymi bułkami hamburgerowymi. Sałatkę przed samym podaniem polewamy sosem i posypujemy prażoną cebulką.
Chcesz mieć pewność, że wszystko dobrze robisz? Obejrzyj filmik Pauli!
Zobacz podobne
przepisy
Hamburger z grillowanym pomidorem i cebulą
Fast food inspirowany kuchnią Ameryki w wykwintnej wersji, którą pokochają nawet najbardziej wybredni smakosze. Aby go zrobić, wystarczy chwila!
Burger wołowy z serem pleśniowym i gruszką
Połączenie mięsa i owoców? Na grilla będzie w sam raz! Przygotuj burgery z mięsem, serem pleśniowym i gruszką, a na pewno zaskoczysz swoich gości!
Zielony falafel burger
Piękne i pyszne burgery z falafelami z dodatkiem świeżych ziół to idealny przepis na domowy wegański fast food. Koniecznie sprawdź, jak wspaniale smakują!
Burgery z jajkiem sadzonym
Burgery z kotletami z mięsa wołowego, jajkami sadzonymi i prażoną cebulką to świetna wariacja na temat tego klasycznego dania kuchni amerykańskiej. Przygotuj je według przepisu Pauli i sprawdź, jak smakują!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chrupiący owsiany kurczak
- Podudzia kurczaka duszone w sosie z fasolą z sałatką z buraków
- Sałatka z cukinią, kaszą bulgur i serem kozim
- Baklawa
- Zupa gyros
- Koncentrat bulionu wołowego
- Zielony falafel burger
- Wegańskie hot dogi z soczewicy
- Burgery z jajkiem sadzonym
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Burger z łososia
- Sałatka śniadaniowa z jajkiem w koszulce
- Lahmacun, czyli pizza w stylu tureckim
- Sos kurkowy
- Placuszki bananowe z czekoladą
- Szybkie ciasto z jeżynami
- Lody rabarbarowo-jogurtowe
- Marynowane ogórki w stylu koreańskim
- Kapusta z pigwą i wędzonym łososiem
- Pesto z suszonych pomidorów
- Sylwestrowe jajka faszerowane
- Parmigiana di melanzane – przepis na zapiekankę z bakłażanem
- Haluszki z wędzonymi serkami i sosem żurawinowym
- Grzybowy sos pieczeniowy
- Pieczone frytki warzywne z dipem blue cheese
- Nuggetsy z halloumi
- Koreczki ze schabem w boczku
- Croissanty z truskawkami i serem brie
- Steki z łososia w sosie cytrynowym z karczochami
- Czekoladowa miska smoothie i ciastka owsiane – lunchbox na słodko
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)