Sałatka z boczkiem i chorizo
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • foremkę o średnicy ok. 16 cm
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MISKĘ Z TORTILLI

Tortillę układamy w foremce tak, aby kształtem przypominała miskę. Tak przygotowaną tortillę zapiekamy przez ok. 7 minut, aż się delikatnie zarumieni. Podpieczonej miski nie wyjmujemy z foremki i odstawiamy ją, aby delikatnie przestygła.

WSKAZÓWKA! Wybierz tortillę o średnicy większej niż średnica foremki.

KROK 2: PODSMAŻAMY BOCZEK I CHORIZO

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej chorizo. Boczek kroimy w dość drobną kostkę i podsmażamy na suchej patelni.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS

Czosnek bardzo drobno siekamy. W misce łączymy ze sobą: jogurt naturalny, majonez, sos sojowy, posiekany czosnek. Całość doprawiamy solą, pieprzem i czubrycą zieloną i dokładnie mieszamy.

KROK 4: PODAJEMY SAŁATKĘ

Przestudzoną tortillę wyjmujemy z foremki. Na spód powstałej miski nakładamy sałatę, następnie pomidorki koktajlowe, minimozzarelle, a także podsmażony boczek i chorizo. Całość polewamy sosem zaraz przed podaniem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    37 dni temu
    aaa

    odpowiedz

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!