
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Mięso myjemy, osuszamy i nacieramy z obu stron solą i pieprzem. Następnie z jednej strony smarujemy 1 łyżką serka ziołowego, zwijamy i spinamy wykałaczką.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy na nim roladki mniej więcej przez 5 minut ze wszystkich stron. Wyjmujemy i odstawiamy na bok. Na patelnię wrzucamy cebulę, talarki marchwi, groszek i smażymy przez 3 minuty, wielokrotnie je przy tym obracając. Podlewamy bulionem, roladki układamy na warzywach i wszystko dusimy pod przykryciem mniej więcej przez 15 minut.
Woreczki z ryżem wkładamy do gotującej się, lekko osolonej wody. Gotujemy mniej więcej przez 15 minut. Woreczki osączamy, wyjmujemy ryż. Sos z warzywami doprawiamy do smaku sosem sojowym. Podajemy z ryżem i roladkami z indyka.
Wskazówka: aby ułatwić zwijanie roladek, mięso przed przyprawieniem okrywamy folią spożywczą i ostrożnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sernik pistacjowy
- Mini burgery
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ryba po japońsku
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Łazanki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Boczek pieczony
- Uszka z grzybami
- Guacamole
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledzie po kaszubsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto na pierogi
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Makowiec japoński
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (9)
2891 dni temu
Czy można dodać serek topiony zamiast twarogowego ?
Odpowiedz
2926 dni temu
ja zrobiłem właśnie dziś te roladki i szczerze powiem że jestem pod wrażeniem.bardzo dobre
Odpowiedz
3127 dni temu
Zrobiłam wszystko jak w przepisie. Bardzo dobre.
Odpowiedz
3757 dni temu
Ja zrobiłam dokładnie jak w przepisie. Groszek też dodałam. Tylko, że świeży. Pycha ;)
Odpowiedz
3975 dni temu
Właśnie dziś wypróbowałam ten przepis. Również nie dodałam groszku. Wszystko wyszło smaczne. Danie proste i szybkie, z pewnością zrobię nie jeden raz.
Odpowiedz
3981 dni temu
Dziekuję, zrobilam również z porem, ponieważ groszku nie lubie i wyszło super, szczerze polecam :-)
Odpowiedz
3983 dni temu
Monia, tak, dokładnie, chodzi o twarożek kanapkowy.
Odpowiedz
3983 dni temu
A co to jest ten ziołowy serek twarogowy? taki w pudełeczku do smarowania chleba?
Odpowiedz
4065 dni temu
Zrobiłam dodając por zamiast groszku :) wyszło pysznie, domownicy się zajadali!
Odpowiedz