Roladki z indyka z warzywami i ryżem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Mięso myjemy, osuszamy i nacieramy z obu stron solą i pieprzem. Następnie z jednej strony smarujemy 1 łyżką serka ziołowego, zwijamy i spinamy wykałaczką.

Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy na nim roladki mniej więcej przez 5 minut ze wszystkich stron. Wyjmujemy i odstawiamy na bok. Na patelnię wrzucamy cebulę, talarki marchwi, groszek i smażymy przez 3 minuty, wielokrotnie je przy tym obracając. Podlewamy bulionem, roladki układamy na warzywach i wszystko dusimy pod przykryciem mniej więcej przez 15 minut.

Woreczki z ryżem wkładamy do gotującej się, lekko osolonej wody. Gotujemy mniej więcej przez 15 minut. Woreczki osączamy, wyjmujemy ryż. Sos z warzywami doprawiamy do smaku sosem sojowym. Podajemy z ryżem i roladkami z indyka.

Wskazówka: aby ułatwić zwijanie roladek, mięso przed przyprawieniem okrywamy folią spożywczą i ostrożnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (9)

Avatar
  • Karolina Olesińska Karolina Olesińska
    2576 dni temu
    Czy można dodać serek topiony zamiast twarogowego ?

    odpowiedz

  • ArturArtur ArturArtur
    2611 dni temu
    ja zrobiłem właśnie dziś te roladki i szczerze powiem że jestem pod wrażeniem.bardzo dobre

    odpowiedz

  • Edka Edka
    2811 dni temu
    Zrobiłam wszystko jak w przepisie. Bardzo dobre.

    odpowiedz

  • polonistka polonistka
    3442 dni temu
    Ja zrobiłam dokładnie jak w przepisie. Groszek też dodałam. Tylko, że świeży. Pycha ;)

    odpowiedz

  • April April
    3660 dni temu
    Właśnie dziś wypróbowałam ten przepis. Również nie dodałam groszku. Wszystko wyszło smaczne. Danie proste i szybkie, z pewnością zrobię nie jeden raz.

    odpowiedz

  • Monia Monia
    3666 dni temu
    Dziekuję, zrobilam również z porem, ponieważ groszku nie lubie i wyszło super, szczerze polecam :-)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3668 dni temu
    Monia, tak, dokładnie, chodzi o twarożek kanapkowy.

    odpowiedz

  • Monia :) Monia :)
    3668 dni temu
    A co to jest ten ziołowy serek twarogowy? taki w pudełeczku do smarowania chleba?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3750 dni temu
    Zrobiłam dodając por zamiast groszku :) wyszło pysznie, domownicy się zajadali!

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!