Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Mięso myjemy, osuszamy i nacieramy z obu stron solą i pieprzem. Następnie z jednej strony smarujemy 1 łyżką serka ziołowego, zwijamy i spinamy wykałaczką.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy na nim roladki mniej więcej przez 5 minut ze wszystkich stron. Wyjmujemy i odstawiamy na bok. Na patelnię wrzucamy cebulę, talarki marchwi, groszek i smażymy przez 3 minuty, wielokrotnie je przy tym obracając. Podlewamy bulionem, roladki układamy na warzywach i wszystko dusimy pod przykryciem mniej więcej przez 15 minut.
Woreczki z ryżem wkładamy do gotującej się, lekko osolonej wody. Gotujemy mniej więcej przez 15 minut. Woreczki osączamy, wyjmujemy ryż. Sos z warzywami doprawiamy do smaku sosem sojowym. Podajemy z ryżem i roladkami z indyka.
Wskazówka: aby ułatwić zwijanie roladek, mięso przed przyprawieniem okrywamy folią spożywczą i ostrożnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa marchwiowo-ziemniaczana z grzankami ziołowymi
Sycący, pachnący, zdrowy i pyszny! Warzywny krem to świetny pomysł na obiad. Mnóstwo witamin w jednej miseczce!
Piłka nożna po włosku (spaghetti z kuleczkami mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi)
Połącz makaron z tradycyjnymi dodatkami we włoskim stylu i w kilka chwil przygotuj sycącą potrawę. Doskonały smak gwarantowany!
Sycące muffinki z kukurydzą i szynką
Wytrawne babeczki podawane na zimno lub na ciepło. Zdrowy przysmak, który Twoje dziecko może mieć zawsze pod ręką!
Makaron zapiekany z kalafiorem w sosie z mięsem mielonym
Proste i smaczne danie z makaronu, mięsa, warzyw oraz sera. Ta zapiekanka to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Wigilijny makowiec
- Przekąski sylwestrowe
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Uszka z grzybami
- Kapusta z grochem
- Kutia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kompot z suszu z cytryną
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto na pierogi
- Śledzie po kaszubsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
2576 dni temu
Czy można dodać serek topiony zamiast twarogowego ?
odpowiedz
2611 dni temu
ja zrobiłem właśnie dziś te roladki i szczerze powiem że jestem pod wrażeniem.bardzo dobre
odpowiedz
2811 dni temu
Zrobiłam wszystko jak w przepisie. Bardzo dobre.
odpowiedz
3442 dni temu
Ja zrobiłam dokładnie jak w przepisie. Groszek też dodałam. Tylko, że świeży. Pycha ;)
odpowiedz
3660 dni temu
Właśnie dziś wypróbowałam ten przepis. Również nie dodałam groszku. Wszystko wyszło smaczne. Danie proste i szybkie, z pewnością zrobię nie jeden raz.
odpowiedz
3666 dni temu
Dziekuję, zrobilam również z porem, ponieważ groszku nie lubie i wyszło super, szczerze polecam :-)
odpowiedz
3668 dni temu
Monia, tak, dokładnie, chodzi o twarożek kanapkowy.
odpowiedz
3668 dni temu
A co to jest ten ziołowy serek twarogowy? taki w pudełeczku do smarowania chleba?
odpowiedz
3750 dni temu
Zrobiłam dodając por zamiast groszku :) wyszło pysznie, domownicy się zajadali!
odpowiedz