Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Dużą ilość lekko osolonej wody zagotowujemy w dużym rondlu. Pomidorki koktajlowe myjemy i osączamy z wody. Pieczarki oczyszczamy, myjemy, osączamy z wody i usuwamy trzonki. Dymki oczyszczamy i kroimy w krążki.
Oliwę podgrzewamy na dużej patelni. Smażymy na niej grzyby przez 3 minuty, obracając. Dodajemy dymki i smażymy wszystko razem przez 1 minutę. Dolewamy bulion warzywny i śmietanę. Dodajemy pomidorki koktajlowe. Doprawiamy solą i pieprzem, dusimy pod przykryciem mniej więcej przez 5 minut, aż pomidory będą miękkie, ale nie będą się rozpadać.
Makaron gotujemy al dente we wrzącej osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Obrywamy listki bazylii. Mozzarellę osączamy i dodajemy wraz z bazylią do sosu i doprawiamy. Makaron odlewamy i osączamy na sicie. Mieszamy z sosem na talerzu.
Zobacz podobne
przepisy
Spaghetti z klopsikami
Makaron z mięsnymi pulpecikami i pomidorowym sosem inspirowany kuchnią włoską, podany ze świeżą sałatą i ogórkiem. Pyszny!
Roladki z indyka z warzywami i ryżem
Delikatne mięso, lekki warzywny sos i pożywny ryż – wystarczy kilka składników i przepyszny obiad gotowy! Spróbuj!
Makaron zapiekany z kalafiorem w sosie z mięsem mielonym
Proste i smaczne danie z makaronu, mięsa, warzyw oraz sera. Ta zapiekanka to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny.
Kaiserschmarrn – omlet z wiśniami
Popularne słodkie danie śniadaniowe prosto z Austrii. Jest pyszne, a jego przygotowanie zajmuje tylko kilka chwil!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Papryka faszerowana z oliwkami
- Szybka pasta alla siracusana
- Spaghetti bolognese ze świeżym szpinakiem
- Focaccia z oliwkami, pomidorami i bazylią
- Kruche ciastka kakaowo-migdałowe
- Ciasto czekoladowe z bananami
- Zapiekane brzoskwinie
- Seler naciowy z nadzieniem z sera brie i krakersów
- Tortilla z kurczakiem i salsą z pieczonej papryki
- Makaron z kurczakiem i serkiem mascarpone
- Zupa z cukinii z kurkami
- Brzoskwiniowe smoothie z arbuzem i winogronami
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti puttanesca
- Ciasto na pizzę we włoskim stylu
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Kotleciki jagnięce
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Wieniec wielkanocny
- Ciastka pisanki
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Nalewka z głogu
- Hummus grzybowy
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Makaron z łososiem
- Makaron farfalle w kremowym sosie z łososia wędzonego
- Hiszpański gulasz z fasoli i szynki
- Owocowa owsianka miodowo-cynamonowa
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1277 dni temu
Smakowite danie :)
odpowiedz