Piłka nożna po włosku (spaghetti z kuleczkami mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi)
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Dużą ilość lekko osolonej wody zagotowujemy w dużym rondlu. Pomidorki koktajlowe myjemy i osączamy z wody. Pieczarki oczyszczamy, myjemy, osączamy z wody i usuwamy trzonki. Dymki oczyszczamy i kroimy w krążki.

Oliwę podgrzewamy na dużej patelni. Smażymy na niej grzyby przez 3 minuty, obracając. Dodajemy dymki i smażymy wszystko razem przez 1 minutę. Dolewamy bulion warzywny i śmietanę. Dodajemy pomidorki koktajlowe. Doprawiamy solą i pieprzem, dusimy pod przykryciem mniej więcej przez 5 minut, aż pomidory będą miękkie, ale nie będą się rozpadać.

Makaron gotujemy al dente we wrzącej osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Obrywamy listki bazylii. Mozzarellę osączamy i dodajemy wraz z bazylią do sosu i doprawiamy. Makaron odlewamy i osączamy na sicie. Mieszamy z sosem na talerzu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram