
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Dużą ilość lekko osolonej wody zagotowujemy w dużym rondlu. Pomidorki koktajlowe myjemy i osączamy z wody. Pieczarki oczyszczamy, myjemy, osączamy z wody i usuwamy trzonki. Dymki oczyszczamy i kroimy w krążki.
Oliwę podgrzewamy na dużej patelni. Smażymy na niej grzyby przez 3 minuty, obracając. Dodajemy dymki i smażymy wszystko razem przez 1 minutę. Dolewamy bulion warzywny i śmietanę. Dodajemy pomidorki koktajlowe. Doprawiamy solą i pieprzem, dusimy pod przykryciem mniej więcej przez 5 minut, aż pomidory będą miękkie, ale nie będą się rozpadać.
Makaron gotujemy al dente we wrzącej osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Obrywamy listki bazylii. Mozzarellę osączamy i dodajemy wraz z bazylią do sosu i doprawiamy. Makaron odlewamy i osączamy na sicie. Mieszamy z sosem na talerzu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Domek z piernika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Boczek pieczony
- Ryba z piekarnika
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pierniki
- Makówki śląskie
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Spaghetti carbonara
- Śledzie po kaszubsku
- Klasyczna sałatka grecka
- Śledź w oleju
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Guacamole
- Ciasto marchewkowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1646 dni temu
Smakowite danie :)
Odpowiedz