Spaghetti z klopsikami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Pulpeciki

Na oleju podsmażamy cebulę, by była szklista. Odstawiamy do przestygnięcia. Mięso mielone, zeszkloną cebulę, bułkę tartą i jaja bardzo dokładnie mieszamy, a następnie formujemy pulpeciki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy pulpeciki, aż będą rumiane. W rondelku na oleju delikatnie przyrumieniamy rozdrobniony czosnek, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, starty na grubych oczkach seler i przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku przyprawami. Gotujemy chwilę, aby sos zgęstniał, następnie przekładamy do niego przygotowane wcześniej pulpeciki i chwilę podduszamy na wolnym ogniu.

Makaron

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Sałata

Sałatę mieszamy z pokrojonym na plasterki ogórkiem, doprawiamy bazylią i skrapiamy oliwą.

Jak podawać?

Na talerzu układamy gniazdka z makaronu, wypełniamy je pulpecikami z sosem, wokół nich układamy sałatę. Danie podajemy z wodą z cytryną, miętą i miodem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • wiolaq wiolaq
    6 dni temu
    Bardzo smaczne, wreszcie mozna najesc sie spaghetti :-)

    odpowiedz

  • jacek jacek
    1314 dni temu
    super! zaraz będe próbował, super strona

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram