Spaghetti z klopsikami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Pulpeciki

Na oleju podsmażamy cebulę, by była szklista. Odstawiamy do przestygnięcia. Mięso mielone, zeszkloną cebulę, bułkę tartą i jaja bardzo dokładnie mieszamy, a następnie formujemy pulpeciki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy pulpeciki, aż będą rumiane. W rondelku na oleju delikatnie przyrumieniamy rozdrobniony czosnek, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, starty na grubych oczkach seler i przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku przyprawami. Gotujemy chwilę, aby sos zgęstniał, następnie przekładamy do niego przygotowane wcześniej pulpeciki i chwilę podduszamy na wolnym ogniu.

Makaron

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Sałata

Sałatę mieszamy z pokrojonym na plasterki ogórkiem, doprawiamy bazylią i skrapiamy oliwą.

Jak podawać?

Na talerzu układamy gniazdka z makaronu, wypełniamy je pulpecikami z sosem, wokół nich układamy sałatę. Danie podajemy z wodą z cytryną, miętą i miodem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • wiolaq wiolaq
    2431 dni temu
    Bardzo smaczne, wreszcie mozna najesc sie spaghetti :-)

    odpowiedz

  • jacek jacek
    3739 dni temu
    super! zaraz będe próbował, super strona

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!