Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie. Imbir i czosnek obieramy i drobno siekamy. Zagotowujemy z sosem sojowym, cukrem i sherry, a następnie gotujemy na małym ogniu przez 20 minut aż do uzyskania konsystencji syropu.
Melona obieramy, pozbawiamy nasion, miąższ drobno kroimy. Listki bazylii obrywamy i siekamy. Oba składniki mieszamy z sokiem z cytryny, oliwą, solą i pieprzem.
Z filetów usuwamy ścięgna, mięso kroimy najpierw w poprzek na cienkie plastry, a następnie w paski. Nakłuwamy na (osączone) patyczki, tak aby uzyskać kształt fali. Grillujemy na aluminiowej tacce grillowej przez 8-10 minut z obu stron, smarując od czasu do czasu marynatą z sherry. Podajemy z dipem z melona.
Zobacz podobne
przepisy
Filet teriyaki z ananasem
Pyszna polędwica wieprzowa marynowana w sosie teriyaki, przygotowana na grillu w towarzystwie plastrów ananasa.
Wieprzowe szaszłyki z pomidorami i dipem twarożkowym
Marynowane w ziołach kawałki mięsa i pomidorki koktajlowe podane z dipem z twarożku to gwarancja udanego grilla.
Grillowany schab z brzoskwiniową salsą
Niecodzienne połączenie cebuli, brzoskwini oraz przypraw to pyszny dodatek do kruchych kawałków mięsa z grilla.
Grillowane polędwiczki wieprzowe w limonkach
Delikatne polędwiczki z grilla, przesiąknięte aromatyczną marynatą będącą idealną kompozycją limonki i miodu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Aromatyczna karkówka z grilla
- Grillowane kebabczety wołowe
- Puszysty krem z melona
- Wieprzowe szaszłyki z pomidorami i dipem twarożkowym
- Filet teriyaki z ananasem
- Jesiotr w sosie oliwkowym
- Hiszpański gulasz z fasoli i szynki
- Babka serowa z pomarańczami
- Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
- Zupa jarzynowa z pastą ziołową
- Zapiekana polędwica wieprzowa na białej fasoli
- Zupa pomidorowa z bazylią
- Kurczak z ananasem i sosem barbecue
- Domowe paluszki rybne z dipem jogurtowo-ogórkowym
- Ostre paluszki dyniowe z dipem
- Mieszanka na ciasteczka czekoladowo-pomarańczowe
- Indyk z gruszkowym nadzieniem
- Omlet biszkoptowy z borówkami i serkiem
- Czekoladowe friands
- Faszerowana dynia piżmowa
- Żurek orientalny z białą kiełbasą
- Saltimbocca z dorsza na polencie z cukinią
- Sałatka z falafelami i kremem czosnkowym
- Tarta z wiśniami
- Uda gęsie w sosie porzeczkowym
- Zupa z pulpecikami z łososia
- Zupa jarzynowa ze smażonymi pierożkami panzerotti
- Halloweenowa panna cotta
- Kluski z kaszy manny ze skwarkami
- Tiramisu z krówkami, malinami i solą morską
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
3789 dni temu
Dziękujemy pięknie! :)
odpowiedz
3789 dni temu
Uwielbiam przepisy kuchni Lidla, są smaczne, proste i niedrogie :)
odpowiedz
3796 dni temu
Kolejny pyszny pomysł na grilla, polecam również szaszłyki z łososia (,kuchnia lidla,), mniam :)
odpowiedz
3797 dni temu
Myślę że można się na nie skusić zwłaszcza że w Lidlu melon w promocji a kupiłam je aż dwa :) więc dip będzie .
odpowiedz