Szaszłyki z dipem z melona
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie. Imbir i czosnek obieramy i drobno siekamy. Zagotowujemy z sosem sojowym, cukrem i sherry, a następnie gotujemy na małym ogniu przez 20 minut aż do uzyskania konsystencji syropu.

Melona obieramy, pozbawiamy nasion, miąższ drobno kroimy. Listki bazylii obrywamy i siekamy. Oba składniki mieszamy z sokiem z cytryny, oliwą, solą i pieprzem.

Z filetów usuwamy ścięgna, mięso kroimy najpierw w poprzek na cienkie plastry, a następnie w paski. Nakłuwamy na (osączone) patyczki, tak aby uzyskać kształt fali. Grillujemy na aluminiowej tacce grillowej przez 8-10 minut z obu stron, smarując od czasu do czasu marynatą z sherry. Podajemy z dipem z melona.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1323 dni temu
    Dziękujemy pięknie! :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1324 dni temu
    Uwielbiam przepisy kuchni Lidla, są smaczne, proste i niedrogie :)

    odpowiedz

  • Gosia Gosia
    1331 dni temu
    Kolejny pyszny pomysł na grilla, polecam również szaszłyki z łososia (,kuchnia lidla,), mniam :)

    odpowiedz

  • Ania Ania
    1331 dni temu
    Myślę że można się na nie skusić zwłaszcza że w Lidlu melon w promocji a kupiłam je aż dwa :) więc dip będzie .

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram