Wieprzowe szaszłyki z pomidorami i dipem twarożkowym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Mięso kroimy na kawałki, przekładamy do miski. Oliwę, drobno posiekany czosnek, rozmaryn, bazylię i pieprz (do smaku) łączymy razem, dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 30 minut.

Na namoczone w zimnej wodzie drewniane patyczki nabijamy naprzemiennie kawałki mięsa, pomidorki koktajlowe oraz pokrojone w ósemki cebule. Pozostałą w misce marynatą za pomocą pędzelka smarujemy pomidorki i cebulę na szaszłykach. Grillujemy ze wszystkich stron, aż mięso nabierze złotobrązowego koloru.

Twarożek łączymy ze śmietaną aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy drobno posiekany czosnek i szczypiorek. Przyprawiamy do smaku kminem, solą i pieprzem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • robben robben
    1638 dni temu
    suuuuper szaszłyki

    odpowiedz

  • Goga Goga
    1654 dni temu
    Szaszłyki pysznie wyglądają, kupiłam niedawno w Lidlu gotowe, marynowane szaszłyki i były super, mięsko takie kruche i smaczne, polecam:)

    odpowiedz

  • Gania Gania
    1678 dni temu
    Bardzo apetyczne i pomysłowe szaszłyki,właśnie kupiłam w Lidlu schab więc będą pyszne szaszłyczki :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram