Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Mięso kroimy na kawałki, przekładamy do miski. Oliwę, drobno posiekany czosnek, rozmaryn, bazylię i pieprz (do smaku) łączymy razem, dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 30 minut.
Na namoczone w zimnej wodzie drewniane patyczki nabijamy naprzemiennie kawałki mięsa, pomidorki koktajlowe oraz pokrojone w ósemki cebule. Pozostałą w misce marynatą za pomocą pędzelka smarujemy pomidorki i cebulę na szaszłykach. Grillujemy ze wszystkich stron, aż mięso nabierze złotobrązowego koloru.
Twarożek łączymy ze śmietaną aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy drobno posiekany czosnek i szczypiorek. Przyprawiamy do smaku kminem, solą i pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane szaszłyki z boczku i kiełbasy
Boczek, kiełbasa, cebula i doskonale dobrana mieszanka przypraw - oto sposób na udane szaszłyki z grilla.
Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
Kawałki ryby marynowane w occie balsamicznym i przyprawach oraz świeża cukinia. Duet, który sprawdzi się na każdym grillu.
Grillowane szaszłyki z kurczaka
Przekonaj się, jak soczyste mogą być szaszłyki z kurczaka. To zasługa cytryn i marynaty z białym winem.
Miodowe szaszłyki z kurczaka i wątróbki
Danie nawiązujące do kuchni staropolskiej, w którym mocno korzenny smak łączy się z miodową słodyczą…
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczone udka z kurczaka z cytryną, miodem i zapiekanymi ziemniakami
- Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
- Aromatyczna karkówka z grilla
- Grillowane kebabczety wołowe
- Kurczak pieczony z bekonem i purée maślanym
- Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
- Kotlety rybne ze szczypiorkiem
- Indyk w pesto
- Pieczony kurczak w curry z ryżem z papryką
- Kiełbaski w papryce
- Kurczak pieczony w marynacie orzechowej z młodymi warzywami
- Pieczone żeberka
- Jaglanka z truskawkami i chałwą
- Bezglutenowe krakersy z dipem z awokado
- Kremowa zupa z pieczonymi grzybami
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Wieprzowe szaszłyki z pomidorami i dipem twarożkowym
- Pomidory faszerowane fasolą i mięsem mielonym
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Pizza rzymska
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto kokosowo-ananasowe
- Krewetki z warzywami
- Papilotki z kurczakiem z zielonymi szparagami i sosem musztardowo-pieczarkowym
- Pieczona nadziewana papryka
- Dżem z bananów z białą czekoladą
- Owocowe smoothie dla dzieci
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3768 dni temu
suuuuper szaszłyki
odpowiedz
3784 dni temu
Szaszłyki pysznie wyglądają, kupiłam niedawno w Lidlu gotowe, marynowane szaszłyki i były super, mięsko takie kruche i smaczne, polecam:)
odpowiedz
3808 dni temu
Bardzo apetyczne i pomysłowe szaszłyki,właśnie kupiłam w Lidlu schab więc będą pyszne szaszłyczki :)
odpowiedz