Grillowane polędwiczki wieprzowe w limonkach
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Miód, sok z limonek, sól, olej oraz drobno posiekany czosnek łączymy razem. Chilli pozbawiamy pestek, drobno siekamy i dodajemy do marynaty.

Polędwiczkę wkładamy do szczelnego worka foliowego, wlewamy marynatę, zamykamy woreczek i odkładamy do lodówki na kilka godzin.

Zamarynowaną polędwiczkę kładziemy na ruszcie i grillujemy ze wszystkich stron, aż nabierze brązowego koloru. Gotową polędwiczkę kroimy na plasterki i posypujemy świeżą kolendrą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram